Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pusryčių dilema išspręsta: avižinių dribsnių kvadratėliai su datulėmis

Rytai jau šviesesni, ristis iš lovos lengviau, tačiau ką greito ir maistingo suvalgyti pusryčiams, daugeliui tebelieka nemenku galvos skausmu. Jei norite šią dilemą bent jau kuriam laikui (kol pabos ar sugalvosite ką nors naujo) išspręsti, siūlome išsikepti puikių avižinių kvadratėlių – užteks visai savaitei, o energijos kibti į darbus porą tokių suvalgius nepritrūks.
Avižinių dribsnių kvadratėliai
Avižinių dribsnių kvadratėliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai (12 kvadratėlių):ų

  • 3 valg. šaukšt. rudojo cukraus (galite keisti medumi);
  • 100 ml kokosų aliejaus (galite naudoti ir lydytą ghee sviestą);
  • 200 g neskaldytų avižinių dribsnių;
  • 100 g viso grūdo kvietinių miltų;
  • 30 g smulkintų migdolių (plokštelių ar lazdelių – ko rasite spintelėje ar nesunkiai nusipirksite parduotuvėje);
  • didelis žiupsnis cinamono;
  • mažas žiupsnelis malto muskato riešuto;
  • mažas žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
  • 0,25 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • didelis žiupsnis druskos.

įdarui:

  • 150 džiovintų (bet ne pernelyg sausų) datulių;
  • šiek tiek šilto vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. nutarkuotos apelsino žievelės (geriau naudokite ekologišką).

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Nedidelę kvadratinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (reikia, kad jis dengtų ir kraštus).

2. Pirmiausiai pasigaminkite įdarą. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite supjaustytas datules be kauliukų, suberkite apelsino žievelę, įpilkite apie 50 ml vandnens. Leiskite pavirti ant silpnos ugnies apie 10 min., kol nebeliks skysčio, o datulės suminkštės. Atidėkite į šalį.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų (arba išlydytą medų) ir aliejų (ar sviestą). Suberkite avižinius dribsnius, miltus, migdolus, prieskonius, kepimo miltelius, druską, labai gerai (geriausia ranka) išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų, o masė primins rupius drėgnus trupinius.

4. Pusę gautos avižinės masės dėkite į paruoštą kepimo skardą, tolygiai paskirstykite per visą dugną ir suspauskite. Ant viršaus dėliokite datulių įdarą, jį irgi tolygiai paskirstykite, o galiausiai užbaikite su likusia avižinių dribsnių mase – ji turi uždengti datulių įdarą.

5. Kepkite apie 20–25 min., kol viršus ir pakraštėliai gražiai parus. Leiskite atvėsti, o tada supjaustykite kvardatėliais ir jau galėsite išimti iš skardos.

Šaldytuve šie kvadratėliai puikiai išsilaikys apie savaitę. Geriausia laikyti juos suvyniotus į sviestinį popierių ar sudėjus į sandarų indą, kad nesugertų kvapų ir neišsausėtų.

Vida Press nuotr./Avižinių dribsnių kvadratėliai su datulėmis
Vida Press nuotr./Avižinių dribsnių kvadratėliai su datulėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų