Ypatingų ingredientų šiai duonai nereikia, tik šiek tiek kantrybės. Net ir pernelyg neįgudusiems kepėjams ji pavyks, jei jie vadovausis keliais patarimais:
1. Kad duona būtų puresnė, miltus verta persijoti.
2. Mieles ištirpinkite kiek pašildytame vasarošilčiame piene.
3. Neišsigąskite nemažo kiekio cinamono – jis šią duona ir iškvėpins, ir vos nuspalvins tešlą
4. Dalį kiaušinio plakinio pasilikite duonos viršui aptepti, tai nebūtina, bet patepus kepinio viršus bus gražiai blizgus. Razinas pirmiausiai kruopščiai nuplaukite, tada užpilkite dar karšta arbata. Tinka paprasta, tačiau stipri juoda, o dar labiau – aromatizuota „Earl Grey“.
6. Pirmąsyk tešlai leiskite kilti valandą, antrąsyk, jau suformuotai duonai, apie 40 min.
7. Duoną geriausiai kepti keksui skirtoje kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi. Tačiau tinka ir kitokios kepimo formos, tik kepimo laikas tuomet gali skirtis nuo nurodytojo.
8. Nepjaukite vos tik iškepusios duonos – vos ją išėmus viduje ji vis dar kepa, o ir vėliau jai reikia ramiai pabūti. Pjaukite ją po ne mažiau kaip valandos.