Pusryčių paįvairinimui – nepretenzingi ir gardūs blyneliai su manų kruopomis

Blynai – tikri pusryčių, ypač savaitgalio, karaliai. Jei visą žinomą jų repertuarą jau išbandėte, gal jums patiks blyneliai, kuriuose karaliauja manų kruopos? Darbo nedaug, tad skonį patikrinsite kaipmat. Nedvejokite ir kepkite!
Manų košės blyneliai
Manų košės blyneliai / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g manų kruopų;
  • 1 stiklinė kefyro;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 2 obuoliai, sutarkuoti burokine tarka;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 žiupsnelis cinamono;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Manų kruopas suberkite į dubenį, užpilkite kefyru ir 20 minučių brinkinkite.

2. Į išbrinkusią manų masę įmuškite kiaušinį, berkite cukrų, obuolių tarkius, tuomet suberkite ir cinamoną, druską bei miltus. Jei norite, kad blyneliai dailiai iškiltų, įberkite ir kepimo miltelių, tačiau galima apsieiti ir be jų.

3. Dėkite po šaukštą pagamintos masės į keptuvę su trupučiu aliejaus, kepkite, kol iš abiejų pusių gražiai paskrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai