Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pusryčius paruoškite iš vakaro: 10 receptų, kurie padės įgyvendinti šį planą

Artėjant naujai darbo savaitei pusryčiai dažnai tampa galvos skausmu – ką paruošti, kaip suspėti, kuo pavalgydinti vaikus? Nemažai laiko ir nervų sutaupysite, jei pusryčius ruošite iš vakaro – gal užmaišysite blynų tešlą, kuri subręs šaldytuve ir kurią beliks ryte iškepti, o gal iškepsite nesaldžių keksiukų ar granolos, kurios užteks kelioms dienoms. Dalinamės receptais, kurie išties pravers.
Nesaldūs keksiukai
Nesaldūs keksiukai / Astos Černės nuotr.
Grikių ir pūstų ryžių granola
Receptas: Grikių ir pūstų ryžių granola
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 65.00 g (nekepintų)
Pūsti ryžiai: 45.00 g
Riešutai: 100.00 g (tinka įvairiausi mėgstami)
Moliūgo sėklos: 30.00 g
Kokosų aliejus: 30.00 g
Klevų sirupas: 50.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitiname orkaitę iki 180°C laispnių (funkcija su ventiliatoriumi).

2. Kepimo skardą klojame kepimo popieriaus.

3. Riešutus susmulkiname į kelias dalis.

4. Mažame puode išlydome kokosų aliejų, o tada pilame klevų sirupą.

5. Dubenyje sumaišome grikius, pūstus ryžius, riešutus, moliūgų sėklas, cinamoną ir karštą kokosų aliejų su klevų sirupu. Gerai išmaišome, nes svarbu, kad viskas pasidengtų aliejaus-sirupo mišiniu, tada paskleidžiame ant paruoštos kepimo skardos.

6. Kepame 20 minučių, vis pamaišydami, kad granola nesudegtų.

7. Atvėsusią granolą laikome sandariame inde iki mėnesio.

Granolai, kurią matote nuotraukoje, pagaminti mes naudojome tris šaukštus graikiško jogurto į kurį įmaišėme 1 šaukštelį žemės riešutų sviesto ir truputėlį klevų sirupo. Ant viršaus dėjome prinokusias kriaušes ir paruoštą granolą. Galiausiai dar užlašinome šlakelį klevų sirupo, bet tai jau kiekvieno skonio reikalas.

Suskleisti
Avižinė granola
Receptas: Avižinė granola su riešutais ir vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 80.00 g
Vyšnios: 80.00 g (džiovintų)
Sviestas: 70.00 g
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt.
Medus: 60.00 g
Klevų sirupas: 60.00 g
Kaip gaminti

1. Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Dideliame dubenyje sumaišome avižinius ir grikių dribsnius, druską, riešutus bei džiovintas vyšnias.

3. Nedideliame prikaistuvyje nedideliame karštyje ištirpiname sviestą kartu su medumi ir klevų sirupu. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kol sviestas ištirps.

4. Sviestą su medumi bei sirupu sumaišome su dribsniais. Gautą mišinį dedame ant kepimo skardos.

5. Pašauname į orkaitę ir kepame 10 min., tuomet ištraukiame, sumaišome, kepame dar 5 min. Vėl ištraukiame, įmaišome išplaktą kiaušinio baltymą bei kepame dar 5 min.

6. Iškepusią granolą atvėsiname ir susmulkiname į gabaliukus.

Suskleisti
Granola
Receptas: Granola su džiovintomis spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 4.00 st. (nesmulkintų)
Speltos kviečių grūdai: 1.50 st. (gemalų)
Graikiniai riešutai: 0.50 st. (smulkintų)
Alyvuogių aliejus: 0.30 st.
Medus: 1.00 st.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.

2. Dideliame dubenyje išmaišykite avižas, kviečių grūdų gemalus, graikinius riešutus ir džiovintas spanguoles.

3. Atskirame dubenyje išmaišykite aliejų, medų ir cinamoną.

4. Sausus ingredientus užpilkite skystu mišiniu ir gerai išmaišykite. Masę supilkite į kepimo skardą, tolygiai paskirstę šaukštu, kad sluoksnis būtų kuo plonesnis.

5. Kepkite apie 40 minučių, kartkartėmis vis pamaišydami. Ištraukę granolą iš orkaitės, leiskite jai atvėsti.

Suskleisti
Cukinijų keksiukai
Receptas: Bananų ir cukinijų keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 48
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (pilno grūdo kvietinių + dar 2 šaukštai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Bananai: 2.00 vnt. (sutrinti)
Cukinijos: 1.00 vnt. (sutarkuota)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kokosų aliejus: 0.50 st. (+ dar 1 šaukštas)
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Aliejumi patepkite 24 ar daugiau vienetų mažų keksiukų kepimo skardą arba įdėkite specialius kepimo popieriukus.

2. Vidutiniame dubenėlyje išmaišykite miltus, valgomąją sodą, kepimo miltelius ir druską.

3. Didesniame dubenyje sumaišykite sutrintus bananus ir tarkuotą cukiniją. Įmuškite kiaušinį, įberkite kelis šaukštus cukraus ir pusę stiklinės kokosų aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Tuomet miltų mišinį suberkite į cukinijų ir bananų masę.

4. Viską gerai išsukite, bet nepermaišykite.

5. Į dar vieną nedidelio dydžio dubenį supilkite šaukštą kokosų aliejaus. Į jį supilkite du valgomuosius šaukštus miltų, rudąjį cukrų ir cinamoną. Rankomis suformuokite trupinius – juos turėsite užberti ant keksiukų masės viršaus dar prieš pradedant kepti.

6. Keksiukus kepkite apie 15 minučių, kol gražiai apskrus. Palaukite, kol atvės ir duokite vaikams skanauti!

Suskleisti
Avižinė košė su cinamonu ir migdolų sviestu
Receptas: Kreminė avižinė košė su cinamonu ir migdolų sviestu
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.8 / 17
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 250.00 ml (neskaldytų)
Vanduo: 0.25 puodelis
Augalinis pienas: 2.00 puodelis (geriausiai tinka avižų)
Cinamonas: 0.75 arbat. š.
Linų sėmenys: 3.00 arbat. š. (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Mangas: 1.00 vnt. (supjaustyto kubeliais; patiekimui)
Migdolų sviestas: 1.00 valg. š. (patiekimui)
Klevų sirupas: 2.00 arbat. š. (patiekimui)
Kaip gaminti

Šįkart pristatau derinį, kurį pati atradau visai neseniai. Neskaldyto grūdo dribsnius viriau žemoje temperatūroje (taip košė tapo kremiškesnė) avižų piene, turinčiame subtilaus saldumo, bėriau žiupsnelį druskos, cinamono ir maltų linų sėmenų. Košei išvirus, gardinau ją naminiu migdolų sviestu ir šviežio mango gabaliukais. 

1. Virdama avižinę košę aš paprastai pirmiausia 10 min. pamirkau neskaldytus dribsnius šaltame vandenyje. Tuomet juos nusunkiu ir tik tada verdu.

2. Taigi, pamirkytus dribsnius dėkite į nedidelį puodą, pilkite avižų pieną, vandenį, berkite druską, cinamoną, maltus linų sėmenis.

3. Užvirkite ir ant žemos ugnies virkite apie 20 min., kol dribsniai bus minkšti, o pati košė – glotni, kreminė. Kartais vis pamaišykite ir nepraraskite budrumo – košė gali imti svilti.

 

4. Kai ji išvirs, nuimkite puodą nuo ugnies, uždenkite ir leiskite ramiai pastovėti 5 min. Jei atidengus ji jums atrodo pernelyg tiršta, galite įpilti šiek tiek karšto vandens.

5. Patiekite dubenėliuose maždaug su šaukštu migdolų sviesto ant viršaus, trupučiu klevų sirupo ir šviežio mango gabaliukais.

Suskleisti
Nematomas cukinijų pyragas
Receptas: Nesaldus cukinijų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.3 / 28
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 800.00 g
Miltai: 80.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kuminai: 0.50 arbat. š. (malto; galima pakeisti kario milteliais arba 6 mėtos lapeliais, smulkiai sukapotais)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 25.00 g (tirpinto)
Pienas: 100.00 ml
Sūris: 3.00 valg. š. (tarkuoto sendinto)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Nemažame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, kuminą (arba karį, arba smulkintas mėtas).

3. Kiaušinius lengvai išplakite šakute ir sumaišykite su miltų mišiniu, supilkite tirpintą sviestą ir pieną.

4. Cukinijas supjaustykite labai plonais griežinėliais, tam geriausiai tiks pjaustyklė, vadinama mandolina. Po truputį dėkite cukinijų griežinėlius į tešlą ir atsargiai sumaišykite, kad kiekvienas gabaliukas pasidengtų tešla.

5. Kvadratinę kepimo formą, (25 x 25 cm ar panašią) išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą tešlą, išlyginkite šaukštu, kad cukinijos gražiai sugultų ir apiberkite sendintu sūriu.

6. Kepkite įkaitusioje orkaitėje apie 45 min., kol paviršius parusvės ir sukietės.

7. Mėgaukitės lengvai šiltu arba šaltu. Man šis pyragas labai patinka su jogurtiniu padažu. O jį gaminu taip: į natūralų jogurtą (geriausiai graikišką, įspaudžiu truputį česnako, įberiu druskos, pipirų ir padažas paruoštas.

Suskleisti
Lietiniai su varške ir uogomis
Receptas: Saldūs pusryčių lietiniai su varške ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 87
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 115.00 g (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai/kepimui; arba tirpinto sviesto)
Varškė: 2.00 vnt. (pakeliai desertinės; įdarui)
Mėlynės: 1.00 st. (tinka ir braškės ar kitos šviežios uogos; patiekimui)
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š. (patiekimui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltus ir išsukite tirštą tešlą. Tada dalimis pilkite pieną, kaskart praskiesdami tešlą, kad jos konsistencija būtų vienalytė.

2. Galiausiai supilkite į tešlą tirpintą kokosų aliejų (arba sviestą) ir gerai išmaišykite.

3. Palikite tešlą pastovėti 30 min. Prieš kepdami vėl gerai išmaišykite.

4. Iškepkite įkaitintoje nepridegančioje keptuvėje 10 lietinių blynelių: pilkite po mažą samtelį į keptuvę*, tada pakreipkite keptuvę į visus šonus, kad tešla gražiai užpildytų visą keptuvės dugną. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Išimkite ant lėkštės ir laikykite šiltai, kol kepate kitus lietinius.

5. Kiekvieną lietinį blynelį patepkite kupinu šaukštu desertinės varškės, pabarstykite mėlynėmis ir susukite į vamzdelį. Patiekite iškart (pašildytose lėkštėse), pabarstę mėlynėmis ir cukraus pudra.

Pastaba: aš visada prieš kepant pirmą lietinį blynelį sausą keptuvę patepu trupučiu sviesto, aliejaus arba kokosų aliejaus. Taip išvengiu pirmojo bynelio prikepimo prie keptuvės dugno. Kepant kitus lietinius keptuvės riebalais tepti nereikia, nes jų pakankamai yra tešloje.

Suskleisti
Nesaldūs keksiukai
Receptas: Nesaldūs keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 29
Receptas
Ingredientai
Miltai: 185.00 g
Kepimo milteliai: 15.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Kreminė varškė: 260.00 g
Sūris: 100.00 g (kietasis)
Kumpis: 120.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (3 dideli arba 4 mažesni)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Pienas: 85.00 ml (kambario temperatūros)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Paruoškite 14 keksiukų kepimo formelių.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kreminę varškę, kiaušinius, pieną, aliejų ir žalumynus. Suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, gabalėliais pjaustytą kumpį ir dar kartą lengvai išmaišykite.
  4. Paruoštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles, pripildydami tris ketvirčius jų tūrio.
  5. Kepkite apie 30-35 minutes, kol paviršius gražiai apskrus. Patiekite šiltus, kambario temperatūros ar atvėsusius.  
Suskleisti
Grikiai su feta
Receptas: Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 27
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 0.50 g (neapdorotų)
Vanduo: 1.50 puodelis
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių)
Žolelės: 1.00 sauja (šviežių krapų, mėtų ar petražolių)
Pomidorai: 0.50 puodelis (perpjautų perpus vyšninių)
Saulėje džiovinti pomidorai: 0.30 puodelis (supjaustytų)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sukapota)
Agurkai: 1.00 puodelis (grubiai supjaustytų, be sėklų ir minkštimo)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (išspaustos sultys)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite grikius – juos galite berti dar į neverdantį vandenį. Šiam užvirus sumažinkite ugnį ir palikite virti 7-8 minutes. Po 6 minučių pirmąkart paragaukite ir kai jausite, jog grikiai išvirę, nusunkite bei atidenkite juos.

2. Salotų dubenyje sumaišykite grubiai supjaustytus bazilikus ir kitas žoleles, agurkus, pomidorus, saulėje džiovintus pomidorus, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite, suberkite grikius ir vėl išmaišę pagardinkite druska ir pipirais.

3. Prieš skanaudami leiskite salotoms-košei kelias minutes pastovėti.

Suskleisti
Avižinė košė su avokadu
Receptas: Avižinė košė su kokosų pienu ir avokadu
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 11
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 0.50 puodelis
Kokosų pienas: 0.75 puodelis
Chia sėklos: 1.00 valg. š.
Avokadai: 0.50 vnt. (supjaustyto griežinėliais)
Riešutų sviestas: 0.50 valg. š. (migdolų)
Kokosų drožlės: 1.00 arbat. š. (papuošimui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Puode sumaišykite avižas ir kokosų pieną. Užvirkite ir maišykite, kol avižos suminkštės. Tuomet įmaišykite chia sėklas ir migdolų sviestą.

2. Sudėkite košę į dubenėlius, ant viršaus uždėkite avokado griežinėlių, pabarstykite kokoso drožlėmis ir žiupsneliu cinamono.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas