15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pyragai su pikantiškais gražuoliais rabarbarais: 12 receptų

Tie, kas vaikystėje yra graužę cukruje pamirkytų rabarbarų kotų, puikiai prisimena tą nepakartojamą skonį – net aitrų rūgštumą, nuo kurio gelbsti cukrus. Rabarbarai idealiai tinka pyragams – jų rūgštumas kiek nuslopsta ir puikiai suskamba ir puriuose biskvitiniuose, ir trapiuose sviestiniuose kepiniuose. Belieka rinktis receptą!
Pyragas su rabarbarais
Pyragas su rabarbarais / Vida Press nuotr.
Rabarbarų pyragas iš sluoksniuotos tešlos
Receptas: Rabarbarų pyragas iš sluoksniuotos tešlos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 300.00 g (tinka ir mielinė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Rabarbarai: 500.00 g
Cukrus: 100.00 g
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 arbat. š. (trečdalis)
Krakmolas: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Rabarbarus supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais. Abrikosus išmirkykite ir supjaustykite ketvirčiais. Rabarbarus sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir truputį patroškinkite. Kai masė sutirštės, suberkite abrikosus ir troškinkite dar kelias minutes. Tada supilkite vandenyje išleistą krakmolą, įberkite gvazdikėlių, užvirinkite ir tuoj pat nukelkite nuo ugnies.

2. Tešlą padalykite į du stačiakampius lakštus. Apatinį lakštą, įtiesus į skardą, pabarstykite džiūvėsėliais. Ant jo paskleiskite paruoštą įdarą, uždenkite antruoju lakštu ir sulipinkite kraštus.

3. Pyragą aptepkite tryniu ir apie 30 min. kepkite 180`C karštumo orkaitėje, kol gražiai parus.

Suskleisti
Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas
Receptas: Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (100 g tešlai ir 50 g griliažui - arba išvalyto lydyto sviesto „ghee")
Miltelinis cukrus: 250.00 g (200 g - tešlai ir 50 g - griliažui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba ¼ šaukštelio maltos vanilės ankšties arba keleto lašų vanilės koncentrato - tešlai)
Miltai: 300.00 g (150 g kvietinių, 100 g rupaus malimo kvietinių miltų - tešlai ir 50 g - griliažui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Pienas: 200.00 ml (arba sojų pienas - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rabarbarai: 5.00 vnt. (5-7 ilgų rabarbarų kotų, nuluptų ir sukapotų apie 0,5-1 cm ilgio kubeliais (iš viso apie 500 g) - tešlai)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (griliažui)
Migdolai: 50.00 g (nuluptų sukapotų migdolų (migdolus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir leiskite pastovėti 5 min. Migdolai lengvai išsiners iš odelės).)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 C. Šiltą kambario temperatūros sviestą arba išvalytą lydytą sviestą „ghee" mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu kartu su cukraus pudra ir pasirinkta vanilės forma sukite iki vienalytės kremo konsistencijos kol sviestas pabals.
  2. Į kitą dubenį prasijokite miltus ir kepimo miltelius, suberkite druską ir išmaišykite. Po truputį maišant į miltus įsukite pieną ir riebalų bei cukraus kremą. Tešlą gerai išmaišykite ir sukrėskite į formą. Suberkite ant viršaus rabarbarus ir tolygiai paskirstykite.
  3. Griliažui miltus, cukraus pudrą ir riebalus sudėkite į indą ir trinkite tarp pirštų, kol masė pasidarys panaši į duonos trupinių krūvelę. Suberkite rudąjį cukrų, kapotus migdolus ir lengvai pirštų galiukais permaišykite.
  4. Griliažo ruošinį pabarstykite tolygiai ant rabarbarų. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50-60 minučių. Iškepusį pyragą 20 minučių aušinkite atvertoje orkaitėje. Atsargiai išimkite iš formos ir valgykite ne greičiau kaip po 2-3 valandų. Supjaustykite ir patiekite lėkštutėse kaip tortą

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

 

Suskleisti
Rabarbarų „galetė“
Receptas: Rabarbarų „galetė“
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (165 g pagrindui ir 35 g įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Kepimo milteliai: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Sūris: 85.00 g (šalto minkšto sūrio (cream cheese); pagrindui)
Sviestas: 140.00 g (110 g šalto, supjaustyto kubeliais pagrindui ir 30 g įdarui)
Vanduo: 1.50 arbat. š. (šalto; pagrindui)
Actas: 1.50 arbat. š. (obuolių; pagrindui)
Rabarbarai: 500.00 g (supjaustytų gabaliukais; įdarui)
Cukrus: 250.00 g (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus, druską ir kepimo miltelius gerai permaišykite. Suberkite į elektrinį virtuvės kombainą. Sudėkite minkštą sūrį ir 20 sekundžių įjunkite pulso funkciją – turite gauti smėlio faktūrą.

2. Tuomet sudėkite šaltą sviestą, supjaustytą kubeliais. Vėl įjunkite pulso funkciją – tešla pradės po truputį lipti. Supilkite šaltą vandenį ir obuolių actą. Vėl įjunkite pulso funkciją.

3. Tešlą išimkite iš kombaino ir baikite minkyti ant miltais pabarstyto stalo. Labai persistengti nereikia – užtenka, kad suliptų į vieną gabalą. Suformuokite rutulį ir šiek tiek suspauskite – vėliau bus lengviau kočioti tešlą.

4. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir minimum valandai įkiškite į šaldytuvą. Geriausia per naktį.

5. Dubenyje gerai permaišykite rabarbarus, cukrų, miltus ir cinamoną.

6. Iškočiokite 33 cm skersmens diską. Perkelkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į vidurį sudėkite rabarbarus, iš šonų palikite apie 5–7 cm kraštus. Kraštus kruopščiai užlenkite. Ant rabarbarų viršaus uždėkite sviesto.

7. Kepkite 190 C temperatūroje apie 40–45 min. Rabarbarai turi būti visiškai iškepę, o kraštai gražiai apskrudę.

Suskleisti
Rabarbarų pyragas
Receptas: Minkštas rabarbarų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 20
Receptas
Ingredientai
Miltai: 225.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 225.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilės pupelių pasta: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 150.00 g (ištirpinto)
Rabarbarai: 350.00 g (nuluptų, supjaustytų gabaliukais)
Abrikosų uogienė: 2.00 valg. š. (paviršiui aptepti)
Vanduo: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Miltus, kepimo miltelius ir cukrų gerai permaišykite dubenyje. Įmuškite kiaušinius, sudėkite vanilės pastą ir supilkite lydytą sviestą. Plakikliu viską gerai išplakite – darykite tą apie minutę.

2. Suberkite rabarbarus, viską permaišykite.

3. Sviestu ištepkite 20 cm kepimo formą. Supilkite tešlą.

4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40–45 min. Įkišus medinį pagaliuką, pyragas turi būti sausas. Jei dar „žalias“ – kepkite dar šiek tiek.

5. 2 valg. šaukšt. abrikosų uogienės sudėkite į mažą puodelį, įpilkite 1 valg. šaukšt. vandens. Viską išmaišykite ir užvirinkite. Šiek tiek pavirkite, kol pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies, leiskite pravėsti. Konditeriniu teptuku aptepkite pyrago paviršių.

Arba galite pyragą tiesiog apibarstyti cukraus pudra. Arba galite visai nieko nedaryti.

Suskleisti
Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas
Receptas: Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 19
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 450.00 g (nuluptų ir 2-3 cm ilgio gabalėliais supjaustytų; pyragui)
Cukrus: 120.00 g (100 g pyragui ir 20 g kremui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (tarkuoto, šviežio; pyragui)
Miltai: 150.00 g (specialiai pyragams, savaime kylančių arba paprastų miltų, sumaišytų su kepimo milteliais)
Sviestas: 85.00 g (kambario temperatūros; pyragui)
Rudasis cukrus: 55.00 g (pyragui)
Migdolai: 55.00 g (pyragui)
Grietinėlė: 600.00 g (kremui)
Kiaušinių tryniai: 4.00 vnt. (kremui)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (kremui)
Kaip gaminti

1. Sudėkite rabarbarus, cukrų, imbierą ir 3-4 šaukštus vandens į keptuvę. Pakaitinkite ant mažos ugnies, kad rabarbarai suminkštėtų, bet neištižtų. Supilkite masę į kepimo indą.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C karščio.

3. Supilkite miltus į dubenį, supjaustykite sviestą ir minkykite pirštais iki tešlos minkštumo ir trapumo.

4. Įdėkite cukrų bei riešutus ir sumaišykite. Užberkite masę ant rabarbarų.

5. Kepkite orkaitėje apie 30 minučių.

6. Pasigaminkite saldų kremą. Įkaitinkite grietinėlę prikaistuvyje iki vidutinio karščio, bet neužvirinkite. Kol grietinėlė šils, kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir vanile. Supilkite mišinį į karštą grietinėlę ir nuolat maišydami pakaitinkite, kol kremas sutirštės. Tik neužvirinkite!

7. Pyragą pateikite karštą su atvėsintu arba šiltu saldžiu kremu.

Suskleisti
Burnoje tirpstantis rabarbarų pyragas
Receptas: Burnoje tirpstantis rabarbarų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 44
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Cukrus: 5.00 valg. š. (3 - tešlai ir 2 - vaniliniam kremui, 100g - rabarbarų įdarui)
Vanilinis cukrus: 3.00 valg. š. (1 arbat.š.- tešlai ir 3 valg. š. - vaniliniam kremui, 4 valg. š. - bezė sluoksniui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - trynys - tešlai ir 1 trynys - vaniliniam kremui ir 2 baltymai - bezė sluoksniui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Grietinėlė: 250.00 ml (Vaniliniam kremui)
Krakmolas: 4.00 arbat. š. (2 - vaniliniam kremui ir 2 - rabarbarų įdarui)
Rabarbarai: 500.00 g (rabarbarų įdarui)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite tešlą: į minkštą sviestą suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite. Supilkite miltus, kiaušinio trynį. Išminkykite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
  2. Mažesnės apimties torto formoje ar kepimo inde tešlą suformuokite taip, kad ji būtų lyg dubenėlis – į jį dėsime įdarą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
  3. Kol pyrago pagrindas keps, paruoškite rabarbarų įdarą. Rabarbarų lapkočius nuplaukite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais. Dėkite juos į kepimo indą. Apibarstykite cukrumi sumaišytu su krakmolu ir statykite į orkaitę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Kol rabarbarai suminkštės.
  4. Kol rabarbarai keps, paruoškite vanilinį kremą. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, paprastą ir vanilinį cukrų, krakmolą ir kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišykite. Nuolat maišydami kaitinkite ant mažos ugnies. Kai kremas sutirštės, nukaiskite.
  5. Kiaušinių baltymus suplakite su cukrumi iki standžių putų.
  6. Ant pyrago papločio užtepkite sluoksnį vanilinio kremo, ant viršaus dėkite sluoksnį rabarbarų, galiausiai suformuokite dailų sluoksnį plaktų kiaušinio baltymų.
  7. Statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 5 minutes – kol baltymai lengvai pagels.
  8. Pyragas patiekiamas gerai atvėsintas.

Pastebėjimas: vietoj rabarbarų nuostabiai tinka ir uogos: braškės, žemuogės, avietės. Jų orkaitėje kepti nereikia – pakanka sutrinti su cukrumi elektriniu plakikliu.

Suskleisti
Pyragas su varške ir rabarbarais
Receptas: Pyragas su varške ir rabarbarais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 36
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 - tešlai, 3- įdarui)
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 100.00 g (pusė stiklinės įdarui ir žiupsnelis tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rabarbarai: 5.00 vnt. (maždaug 30 cm ilgio jauni lapkočiai - įdarui)
Varškė: 400.00 g (9 proc. riebumo - įdarui)
Jogurtas: 5.00 valg. š. (natūralus - įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį dėkite kambario temperatūros sviestą. Suberkite druską, cukrų ir gerai išsukite mediniu šaukštu. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
  2. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais. Varškę su cukrumi ištrinkite šakute. Po vieną įmuškite kiaušinius. Sukrėskite natūralų jogurtą, suberkite tarkuotas apelsinų žieveles, išsukite. Įmaišykite smulkintus rabarbarus.
  3. Iš atvėsusios tešlos iškočiokite nestorą, kiek didesnį nei apvalios kepimo formos skersmens lakštą. Jį įtieskite į kepimo formą, kraštelius kruopščiai prilipinkite prie kraštų. Užtieskite kepimo popieriaus lakštu, ant viršaus užberkite džiovintų žirnių. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Atvėsusiame tešlos dubenėlyje tolygiai paskirstykite varškės ir rabarbarų masę. Kiškite atgal į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes.  
Suskleisti
Rabarbarų pyragas
Receptas: Rabarbarų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 1.00 vnt.
Cukrus: 110.00 g (50 - trapiai tešlai)
Avietės: 3.00 valg. š. (šaldytos su cukrumi)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 400.00 g (200 - trapiai tešlai)
Kondensuotas pienas: 190.00 g
Pienas: 60.00 ml
Sviestas: 120.00 g (trapiai tešlai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (trapiai tešlai)
Damerara cukrus: (trapiai tešlai) 5.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Vieną didelį arba porą mažų rabarbarų supjaustykite gabaliukais ir užpilkite cukrumi, sudėkite šaldytas avietes.Palikite pastovėti, kol cukrus ištirps.
  2. Tuo metu gaminkite tešlą.    
  3. Išplakite kiaušinius ir vanilinį cukrų, sudėkite miltus, kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišykite.  
  4. Iš karto pasidarykite ir trapią tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Juos sutrinkite su kambario temperatūros sviestu ir cukrumi.
  5. Padarykite rutuliuką ir dėkite į šaldytuvą kokioms 10-15min.    
  6. Kepimo indo dugną patepkite sviestu, pilkite tešlą. Ant viršaus tolygiai paskirstykite rabarbarus su avietėmis.
  7. Sutrupinkite rankomis trapią tešlą ir dėkite į orkaitę. Pabarstykite ruduoju cukrumi.    
  8. Kepkite apie 50 min. 160 laipsnių temperatūroje.

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Mielinis rabarbarų pyragas
Receptas: Mielinis rabarbarų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Rabarbarai: 300.00 g (įdarui)
Cukrus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Į miltus įberkite druskos, supilkite aliejų, pusėje stiklinės šilto vandens išleistas mieles, užminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.

2. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais, apibarstykite cukrumi ir išmaišykite. Visus kremui skirtus produktus išplakite plakikliu.

3. Pakilusią tešlą plonai iškočiokite, lakštą perkelkite į riebalais išteptą skardą, aptepkite kremu ir suberkite rabarbarų griežinėlius. Tešlos kraštus aptepkite išplaktu tryniu. Pakilusį pyragą orkaitėje kepkite apie 15 min.

 

Suskleisti
Trupininis rabarbarų pyragas
Receptas: Trupininis rabarbarų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 52
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Cukrus: 250.00 g (100 - tešlai ir 150 - įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Rabarbarai: 1.00 kg (įdarui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (pyragui apibarstyti)
Kaip gaminti

1. Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Per tą laiką paruoškite įdarą: rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir troškinkite su cukrumi (be vandens), visą laiką maiš, kydami, kol masė sutirštės.

3. Atšalusią tešlą padalinkite į dvi dalis: 1/3 ir 2/3. Mažesniąją dalį įdėkite į šaldiklį, didesniąją iškočiokite.

4. Tešlos lakštu išklokite riebalais pateptos skardos dugną ir šonus. 200`C karštumo orkaitėje kepkite apie 15 min. Tada ant apkepusios tešlos sukrėskite rabarbarų masę, išlyginkite paviršių.

5. Iš šaldiklio išimtą tešlą sutarkuokite burokine trintuve ir trupiniais apibarstykite pyrago viršų. Kepkite dar 15 min., kol trupinėliai gražiai pagels. Dar karštą pyragą apibarstykite cukraus milteliais ir supjaustykite gabaliukais.

 

Suskleisti
Braškių ir rabarbarų pyragas
Receptas: Braškių ir rabarbarų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 21
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 1.00 st.
Cukrus: 1.00 st. (ir žiupsnelis papuošimui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Rabarbarai: 250.00 g
Braškės: 250.00 g
Pienas: 125.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite išlydytą sviestą, po to palaipsniui suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.

2. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite, braškes taip pat susmulkinkite.

3. Supilkite tešlą į kepimo formą, ant viršaus sudėkite rabarbarus, braškes, apibarstyti cinamonu ir cukrumi. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 30-40 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Trupiniuotis su rabarbarų įdaru
Receptas: Trupiniuotis su rabarbarų įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Sviestas: 150.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š. (ir įdarui 5 valg. š. cukraus bei stiklinė cukraus pudros)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Įdarui 3 kiauš.)
Rabarbarai: 500.00 g (Įdarui)
Pienas: 2.00 st. (Įdarui)
Pudingas: 1.00 vnt. (Įdarui pakelis vanilinio pudingo miltelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Citrinų rūgštis: 1.00 arbat. š. (Įdarui žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Iš miltų, sviesto, cukraus, kiaušinio ir žiupsnelio druskos išminkykite tešlą ir porą valandų palaikykite šaldytuve.

2. Paruoškite įdarą: į puodą įpilkite 2 stiklines vandens, įberkite 2 šaukštus cukraus, sudėkite nuluptus ir gabaliukais supjaustytus rabarbarus ir 10 min. patroškinkite. Paskui nuvarvinkite per tinklelį.

3. Baltymus atskirkite nuo trynių, baltymus padėkite šaltai, o trynius ištrinkite su 4 šaukštais pieno ir likusiu cukrumi. Pudingo miltelius išmaišykite pusėje stiklinės šalto pieno, supilkite į užvirintą likusį pieną, dar kartą užvirinkite ir sumaišykite su ištrintais tryniais.

4. 2/3 tešlos iškočiokite, įklokite į kepimo formą, subadykite šakute ir 15–20 min. kepkite 200oC karštumo orkaitėje. Paskui supilkite pudingą, sukrėskite rabarbarų masę ir baltymų putas (baltymus standžiai išplakite su cukraus pudra ir rūgštimi). Likusį trečdalį tešlos sutarkuokite burokine tarka ir trupinukais apibarstykite visą pyragą. Pyragą vėl kiškite į orkaitę ir dar 15 min. kepkite.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais