Reikės:
- 1 pakelio šaldytos sluoksniuotos tešlos.
Įdarui:
- 250 g vištienos,
- aliejaus kepimui,
- ¾ st. pieno,
- 2 valg. š. miltų,
- 1 svogūno,
- 2 valg. š. sviesto,
- žiupsnelio juodųjų pipirų,
- druskos pagal skonį,
- 1 kiaušinio.
Gaminimas:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite vištieną. Kai atvės, smulkiai supjaustykite.
Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite svieste iki geltonumo. Suberkite miltus ir dar pakepinkite minutę, nuolat maišydami. Supilkite pieną ir maišykite, kol nebeliks miltų gumuliukų, o masė sutirštės.
Į keptuvę šalia svogūnų berkite susmulkintą vištieną, išmaišykite ir dar pakaitinkite kelias minutes.
Tešlą supjaustykite kvadratėliais ar apskritimais, kokios formos pyragėlių norite. Ant kiekvieno gabaliuko dėkite po šaukštą įdaro ir arba uždenkite kitu gabaliuku tešlos, arba lenkite pusiau.
Paruoštus pyragėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, jų viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 20 minučių, kol tešla iškils, o paviršius gražiai apskrus.
Pyragėliai skanūs ir karšti, ir atvėsę.