15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pyragėliai su vištiena: greitas užkandis ir namuose, ir į gamtą

Retas kuris mėgsta stovėti prie keptuvės valandą ar dvi. Tobulas maistas yra tas, kuris yra ir skanus, ir greitai pagaminamas. Šiandien tokį receptą ir siūlome. Tai pyragėliai su vištiena, naudojant šaldytą sluoksniuotą tešlą.
Pyragėliai
Pyragėliai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1 pakelio šaldytos sluoksniuotos tešlos.

Įdarui:

Gaminimas:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite vištieną. Kai atvės, smulkiai supjaustykite.

Susmulkinkite svogūną ir pakepinkite svieste iki geltonumo. Suberkite miltus ir dar pakepinkite minutę, nuolat maišydami. Supilkite pieną ir maišykite, kol nebeliks miltų gumuliukų, o masė sutirštės.

Į keptuvę šalia svogūnų berkite susmulkintą vištieną, išmaišykite ir dar pakaitinkite kelias minutes.

Tešlą supjaustykite kvadratėliais ar apskritimais, kokios formos pyragėlių norite. Ant kiekvieno gabaliuko dėkite po šaukštą įdaro ir arba uždenkite kitu gabaliuku tešlos, arba lenkite pusiau.

Paruoštus pyragėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, jų viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 20 minučių, kol tešla iškils, o paviršius gražiai apskrus.

Pyragėliai skanūs ir karšti, ir atvėsę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais