Portalas Ji24.lt siūlo Jums išbandyti ir išsirinkti pyragą net iš 20 receptų! Pateikiame Jums visą šūsnį pačių gardžiausių ir skaniausių mūsų atrinktų receptų: išbandykite keletą rūšių obuolių pyragų, sūrio pyragą, citrinų ar apelsinų skanėstų... O galbūt savo smaližius vaikus nuspręsite pamaloninti šokoladiniu ar riešutiniu pyragu?
Taip pat skaitykite: Gardžiausi obuolių pyragai
Fantazijai čia ribų nėra, belieka bėgti į virtuvę arba susidaryti reikalingų prekių sąrašą ir pyragą išsikepus vakare, po darbų atsipalaiduoti ir skanauti ką tik iš orkaitės ištraukto gardžiai kvepiančio, vis dar garuojančio ir karšto pyrago.
Skanaus!
1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir druska iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Suminkykite tešlą.
2. Tešla išlipdykite kepimo indą (truputį atidėkite trupiniams) ir valandą palaikykite šaldytuve.
3. Obuolius ir svarainius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas.
4. Paruoškite pudingą, kaip nurodyta ant pakuotės, atvėsinkite iki drungno ir supilkite į tešlos „krepšelį“.
5. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu ir nudžiovinkite.
6. Į pudingą susmeikite obuolių ir svarainių skilteles, užtrupinkite likusią tešlą, suberkite razinas ir smulkintus migdolus.
7. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35-40 min.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Grietinę išplakti maišikliu iki purumo, toliau plakant supilti sutirštintą pieną, sudėti obuolių tyrę, įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir plakti, kol masė pasidarys vienalytė.
2. Apvalią kepimo formą patepti sviestu, įdėti biskvitą, ant jo supilti paruoštą masę ir 190ºC karštumo orkaitėje kepti apie 30 min.
3. 0buolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Jas išdėlioti ant pyrago ir aplieti karštu glajumi.
4. Glajui obuolių sultis sumaišyti su krakmolu ir cinamonais, užvirinti ir ant mažos ugnies maišant virti, kol sutirštės.
5. Iki patiekiant pyragą keliolika minučių palaikyti išjungtoje, bet dar karštoje orkaitėje.
- Paruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, sukdama po vieną sudėkite trynius, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą.
- Išklokite tešla apvalią kepimo formą. Pasilikite šiek tiek tešlos pyrago papuošimui.
- Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę ir supjaustykite smulkiomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
- Sumaišykite cukrų, cinamoną, muskatą, sviestą su obuoliais ir dailiai juos išdėliokite pyrago centre. Papuoškite pyragą tešlos juostelėmis. Jas patepkite išplaktu kiaušinio baltymu.
- Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
- Kepimo formai ~15*15 cm. reikės tiek ingredientų.
- Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir tolygiai jais padenkite kepimo indo dugną, kurį prieš tai šiek tiek patepkite aliejumi ir pabarstykite šiek tiek miltų.
- Kiaušinius išplakite kartu su cukrumi, berkite miltus ir maišykite, kol gausis vientisa masė.
- Tešla turi būti kiek tirštesnė nei grietinė. Tešlą pilkite ant obuolių, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min 180 - 200 C (priklauso nuo orkaitės).
- Iškeptą pyragą esant norui galima pabarstyti milteliniu cukrumi.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Ieva
- Karamelei į puodą supilkite šviesųjį sirupą ir vandenį, suberkite cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų.
- Maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai cukrus ištirps, supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kriaušes supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais ir sluoksniais sudėkite į skardą ant supiltos karamelės.
- Tešlai elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu dubenyje plakite kiaušinius ir auksaspalvį sirupą apie 2 min.
- Supilkite prie jų ištirpintą (bet nekarštą) sviestą. Suberkite abejus miltus, kardamoną. Plakite tešlą apie1 min., iki taps vientisa.
- Supilkite ją ant kriaušių skardoje. Kepkite 170-180 °C orkaitėje 30-40 min. Iškeptą pyragą palikite atvėsti.
- Tada atsargiai išverskite į lėkštę. Skanu pagardinti „Dansukker“ cukrumi su cinamonu.
Receptas DANSUKKER
1. Miltus išsijokite su kepimo milteliais, imbieru, cinamonu.
2. Kiaušinius išplakite su ruduoju cukrumi. Sudėkite margariną, supilkite sirupą ir medų. Gerai išplakite.
3. Į plakinį suberkite susmulkintas imbierų cukatas, miltų ir prieskonių mišinį, gerai išmaišykite.
4. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą siaurą aukštą formą.
5. Kriaušes nulupkite (kotelius palikite), išskobkite sėklalizdžius ir sudėkite į tešlą. Kepkite180 laipsnių orkaitėje apie valandą. Atvėsinkite kepimo formoje, tada atsargiai išimkite.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Elektriniu plaktuvu išsukite sviestą ir cukrų. Maišykite, kol masė taps puri, po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite vanilinį cukrų ir tarkuotas citrinos žieveles, sukrėskite grietinę. Dalimis įmaišykite miltus. Tešla turi būti tiršta.
3. Sukrėskite ją į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą skardą, tolygiai paskirstykite.
4. Ant tešlos berkite su dviem šaukštais miltų sumaišytas spanguoles. Pašaukite į 190 °C temperatūros orkaitę, kepkite 30 min.
5. Uždenkite folija, kad uogos nesuskrustų, ir kepkite dar 30 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepė. Palikite atvėsti. Prieš tiekdama pabarstykite miltiniu cukrumi.
1. 400 g slyvų supjaustykite skiltelėmis. Pieninį šokoladą (30 g atidėkite) sukapokite.
2. Sviestą ir 170 g miltelinį cukrų gerai išsukite. Po vieną įmaišykite kiaušinius.
3. Kapučino kavą išmaišykite su dviem šaukštais šilto pieno ir supilkite į sviesto masę. Suberkite miltus, kepimo miltelius, riešutus, vanilinį cukrų (truputį palikite) ir išmaišykite. Įmaišykite kapotą pieninį šokoladą ir 400 g pjaustytų slyvų.
4. Tešlą supilkite į riebalais pateptą formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 50–55 minutes. Praėjus 30 minučių, apdenkite folija. Pyragą atvėsinkite formoje.
5. Likusias slyvas supjaustykite skiltelėmis. Vynuogių sultis užvirinkite, sudėkite slyvas ir ant mažos ugnies virkite 2–3 minutes. Išgriebkite.
Puošimas:
1. Likusius tris šaukštus pieno užvirinkite su atidėtu vaniliniu cukrumi. Sudėkite kapotą baltąjį šokoladą, išmaišykite ir ištirpinkite. Atvėsinkite.
2. Grietinėlę plakite, kol susidarys putos, ir sukrėskite į baltojo šokolado masę, išmaišykite. Aptepkite atvėsusį kepinį.
3. Likusį pieninį šokoladą supjaustykite drožlėmis. Pyragą apdėkite slyvų skiltelėmis, šokolado drožlėmis, pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
1. Padažui skirtas šaldytas uogas užpilkite cukrumi ir atitirpinkite.
2. Citriną nuplaukite trinant šepetėliu. Nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis.
3. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite, kol susidarys standžios putos.
4. Trynius išsukite su cukrumi, sudėkite varškę, supilkite citrinos sultis, suberkite žieveles ir išmaišykite. Po truputį supilkite grietinėlę ir gerai išsukite.
5. Suberkite miltus, pudingo ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišykite. Atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
6. Masę sudėkite į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Patiekite su uogomis ir susidariusiu jų sirupu.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Kambario temperatūroje atšildytą sviestą iki purumo išsukite su cukrumi. Į sviesto ir cukraus masę suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, įmuškite kiaušinį ir gerai išsukite.
- Palengvėle įmaišykite nesaldintą moliūgų tyrę. Miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi persijokite į paruoštą masę ir užmaišykite grietinės tirštumo tešlą.
- Šaldytuve atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Labai atsargiai šaukštu kabindama iš apačios į viršų įmaišykite į paruoštą tešlą.
- Tešlą sukrėskite į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
- Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
- Kepinio paviršių subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite citrinų sultimis.
- Kambario temperatūroje atvėsintą pyragą per naktį palaikykite šaldytuve.
Pagaminsite per 1,5 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Pagaminsite per 2 valandas (neskaičiuojant morengų kepimo laiko).
1. Iškepkite morengus: valandą kambario temperatūroje pastovėjusius kiaušinių baltymus, įpylusi šlakelį šviežių citrinų sulčių, po šaukštą berdama miltelinį cukrų, standžiai išplakite.
2. Iš gautos masės konditeriniu maišeliu kepimo popieriumi ištiestoje skardoje suformuokite vienodo dydžio kauburėlius.
3. Šaukite į iki 120 °C (su ventiliatoriumi – 100 °C) įkaitintą orkaitę ir kepkite 1,5–2 val., kol morengai išdžius.
4. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir gerai išsukite mediniu šaukštu. Įmuškite kiaušinį, vėl gerai išsukite. Suberkite miltus, druską, įpilkite porą šaukštų vandens ir suminkykite vientisą tešlą.
5. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį laikykite šaldytuve. Iš tešlos iškočiokite pailgą lakštą, įtieskite jį į kepimo popieriumi ištiestą stačiakampę kepimo skardą neaukštomis sienelėmis (tešlos kraštelius kruopščiai prispauskite prie indo sienelių), subadykite šakute.
6. Viršų užtieskite kepimo popieriumi, ant jo paberkite džiovintų žirnių ar pupelių. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir 10–12 min. kepkite. Ištraukusi iš orkaitės, džiovintus produktus nusemkite, nuimkite popierių, pyrago pagrindą palikite atvėsti.
7. Į prikaistuvį supilkite vandenį, šviežių apelsinų sultis, suberkite cukrų, tarkuotas apelsinų žieveles, išmaišykite, statykite ant ugnies. Kai užvirs, įmaišykite su keliais šaukštais šalto vandens išsuktą krakmolą. Maišydama kaitinkite, kol masė sutirštės. Nukėlusi nuo ugnies, palikite pravėsti.
8. Po vieną įmaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę. Kremą sukrėskite į tešlos dubenį. Šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir 20–30 min. kepkite. Ant karšto pyrago sudėkite traškius morengus.
1. Maskarponę ištrinkite su druska ir puse cukraus kiekio. Plakdamos po vieną įmuškite kiaušinių trynius, supilkite grietinėlę, įlašinkite vanilės esencijos. Kukurūzų krakmolą ir miltus sumaišykite, įsijokite juos į sūrio masę ir gerai sumaišykite.
2. Su likusiu cukrumi iki putų išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite į tešlą. Ketvirtadalį tešlos perdėkite į kitą dubenį ir įmaišykite vandenyje ištirpintus kakavos miltelius.
3. Indelį, kuriame garinsite, patepkite sviestu, sudėkite trečdalį baltos tešlos, ant viršaus šaukšteliu išdėliokite šokoladinę tešlą, uždenkite folija ir 10 min. virkite garuose. Tuomet vėl dėkite baltos tešlos, šokoladinės ir 10 min. garinkite. Uždėjusios paskutinį sluoksnį, garuose virkite 15 minučių. Atšaldykite.
1. Pieną sumaišykite su puse kieko cukraus ir kakava ir, nuolat maišydama, kaitinkite, kol pienas užvirs.
2. Minkštą sviestą išsukite su likusiu cukrumi iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir toliau maišykite.
3. Į tešlą įsijokite miltų, kepimo miltelių ir viską gerai sumaišykite. Supilkite pieną ir vėl maišykite.
4. Supilkite tešlą į skardą, dėkite ją į 180 °С įkaitintą orkaitę ir 20 min. kepkite.
5. Paruoškite kremą: išbrinkusią ištirpiną želatiną sumaišykite su grietine, kokosų drožlėmis, citrinų rūgštimi ir keliais šaukštais cukraus. Ant atvėsusio biskvito užpilkite grietinės masę ir išdėliokite migdolus (galite puošti įvairiais pabarstukais). Pyragą dėkite į šaldytuvą mažiausiai porą valandų, tačiau jei galite – laikykite per naktį.
Receptą atsiuntė Simona Dunauskaitė
- Razinas ir datules nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu.
- Datules pasmulkinkite, kartu su razinomis suberkite į dubenį, užpilkite brendžiu ir palikite, kad išbrinktų.
- Obuolius nulupkite, perpjovusi per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir sutarkuokite stambia trintuve.
- Sausoje keptuvėje paskrudintus riešutus sumalkite. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir medumi.
- Įmaišykite plaktus kiaušinius, kepimo miltelius, cinamoną, nutarkuotas citrinos žieveles ir miltus. Kai masė taps tolygi, įmaišykite nuspaustas razinas, datules ir riešutas, viską gerai išsukite.
- Pyrago tešlą krėskite į riebalais pateptą karščiui atsparią kepimo skardą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
- Palaukite, kol pyragas atvės, ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Migdolus susmulkinkite virtuviniu kombainu (recepto autorė smulkina taip, kad dalis būtų labai smulki, bet ir liktų stambesnių gabalėlių), nuo apelsinų nutarkuokite žievelė ir išspauskite sultis, sviestą ištirpinkite.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos įmaišykite grietinę, suberkite apelsinų žievelė ir supilkite sultis, suberkite manų kruopas, kepimo miltelius, supilkite lydytą ir jau šiek tiek pravėsusį sviestą.
- Pyragas kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~30min.
- Sirupui: Nedideliame puode sumaišykite apelsino sultis ir cukrų ir viską kaitinkite kol cukrus ištirps.
- Skysčiui beveik užvirus supilkite brendį ir viskas šiek tiek pavirkite kol išgaruos alkoholis.
- Pyragą subadykite dantų krapštuku ir ant jo po truputį pilkite sirupą (neskubėkite, geriau darykite tai per kelis kartus, palaukite kol pyragas sugers sirupą ir pilkite vėl).
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
- Prikaistuvyje ant lėtos ugnies ištirpinkite sviestą arba margariną ir šokoladą.
- Elektriniu plaktuvu iki purumo išplakite kiaušinius. Įdėkite cukraus „Farinas“ ir plakite, kol masė taps lengva ir puri.
- Sumaišytus riešutus ir miltus atsargiai įmaišykite į plakinį.
- Supilkite šokolado mišinį.
- Kepimo formos nuimamais kraštais dugną išklokite kepimo popieriumi, riebalais ištepkite kraštus. Supilkite mišinį.
- Kepkite 20–25 minučiųvidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 ℃ temperatūroje.
- Pyrago vidus turėtų būti lipnus.
- Palikite kepimo formoje atvėsti.
Receptas „DANSUKKER“
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. Supilkite miltų mišinį į smulkintuvą, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir smulkinkite, kol masė taps panaši į avižų dribsnius.
- Tuomet po šaukštą pilkite plaktą kiaušinį, kaskart po to paleisdami smulkintuvą, kol visas kiaušinis bus įmaišytas.
- Tešlą išimkite iš smulkintuvo, sufrimuokite iš jos kamuolį, dėkite į maišelį ir šaldykite porą valandų.
- Atšalusią tešlą iškočiokite, kepimo inde suformuokite pyrago pagrindą. Tešlą subadykite šakute, dar 30 min. šaldykite.
- Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Pagrindą kepkite apie 15 minučių.
- Įdarui skirtą grietinėlę, abiejų rūšių cukrų, medų, apelsino žievelę sudėkite į puodą aukštomis sienelėmis ir virkite karamelę (nuo užvirimo – apie 6–10 min. tegul būna kuo stipresnė ugnis).
- Paruošta karamelė turi būti švelniai rusvos spalvos, skysta. Įmaišykite į ją riešutus ir druską. Pilkite paruoštą įdarą į tešlos krepšelį ir kepkite pyragą dar 25 minutes.
- Orkaitę įkaitinkite iki 150 ºC. 23 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.
- Dubenyje virš vandens išlydykite šokoladą.
- Nutarkuokite geltonąjį apelsinų žievelės sluoksnį, šiek tiek palikite papuošti.
- Kambario temperatūros sviestą paplakite su cukrumi ir žievelėmis 2–3 min.
- Nuolat plakdami po vieną įmuškite kiaušinius, įmaišykite maltus migdolus.
- Supilkite nekarštą šokoladą ir atsargiai išmaišykite.
- Kepkite 45 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Iš orkaitės išimtą pyragą kelias minutes palaikykite formoje, tada išimkite ir ataušinkite ant grotelių.
- Glajui: šokoladą su sviestu išlydykite, į masę įmaišykite sultis ir romą.
- Glajumi apliekite pyragą.
- Slyvas nuplikykite, nusausinkite, suberkite į dubenėlį ir apliekite brendžiu.
- Palikite 1-3 val. pamerktas. Baltymus išplakite su druska iki putų.
- Kiaušinius su cukranendrių cukrumi kitame dubenėlyje irgi išplakite iki putų.
- Šokoladą ištirpinkite dubenėlyje virš karšto vandens garų.
- Kambario temperatūros sviestą su cukrumi „Farinas“ išplakite iki purumo.
- Įmaišykite ištirpintą šokoladą, išplaktus kiaušinius, riešutus, kakavą, miltus. Kai masė bus vientisa, įmaišykite baltymus.
- Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, susmeikite į tešlą slyvas.
- Kepkite 30 min. 160 °C orkaitėje ir likusias 20-25 min. – 180 °C orkaitėje.
- Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus milteliais.
Receptas DANSUKKER
- Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklokite kepimo popieriumi.
- Virtuviniame kombaine pulso režimu maišykite miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai.
- Atidėkite 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberkite į paruoštą skardą ir paspauskite ranka, kad gautųsi vientisas pagrindas.
- Pagrindą kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min.
- Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galite įpilti pora šaukštų amareto likerio arba bendžio.
- Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes. Tada ištraukite ir ant viršaus užberkite likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
- Vėl dėkite į orkaitę ir kepkite dar 25 – 30 minučių. Ištraukus leiskite atvėsti kambario temparatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą.
- Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyragas, kelis kartus skanesnis.
Receptą atsiuntė Vilija Š.