Rabarbarai – ne tik kepiniams: ruošiame jų atsargas, gaivius pusryčius ar desertą

Pikantiškai rūgštūs rabarbarai itin populiarus kepinių ingredientas, jie tinka ir trapiems, ir puriems biskvitiniams pyragams, taip pat morengams karūnuoti. Tačiau išbandykite šiuos lapkočius ir kitais pavidalais – pavyzdžiui, pasigamindami ledų ar įkomponuodami į pusryčių kokteilį. Rabarbarų sezonas gana trumpas, tad ir apie atsargas taip pat metas pagalvoti!
Rabarbarų ledai ir pikantiškas čatnis
Rabarbarų ledai ir pikantiškas čatnis / Vida Press ir „Santa Maria“ nuotr.
Kokosų kremas su rabarbarų užpilu
Receptas: Kokosų kremas su rabarbarų užpilu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Kokosas: 1.00 vnt. (didelis)
Rabarbarai: 300.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Pradurkite riešuto galą ir per skylutes išvarvinkite visą skystį. Jį perkoškite, kad neliktų šapelių. Tada riešutą perskelkite, išskobkite visą minkštimą ir jį sutarkuokite arba sutrinkite elektriniu smulkintuvu.

2. Į storasienį puodą sudėkite kokosų minkštimą, supilkite išvarvintą skystį, maišydami užvirinkite, išjunkite ugnį, puodą uždenkite ir palikite ataušti iki kambario temperatūros.

3. Paruoškite užpilą: nuvalytus rabarbarų lapkočius supjaustykite gabaliukais. Juos sudėkite į puodą, įpilkite trečdalį stiklinės vandens, suberkite cukrų ir ant mažos ugnies virkite 5 min. Paskui nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti.

4. Ataušusį kokosų kremą išdėliokite į skaidraus stiklo indelius, o ant viršaus užkrėskite rabarbarų užpilo.

Suskleisti
Jogurtinis rabarbarų desertas
Receptas: Jogurtinis rabarbarų desertas
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 29
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 700.00 ml (natūralaus)
Rabarbarai: 700.00 g
Serbentai: 125.00 g (pusė stiklinės raudonųjų serbentų uogienės)
Kaip gaminti

1. Rabarbarus supjaustykite 3 cm ilgio gabalėliais, sumaišykite su uogiene, sudėkite į ugniai atsparų indą ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 30 min. (per tą pusvalandį indą reikėtų kelis kartus ištraukti ir pamaišyti).

2. Ataušusią košę sumaišykite su jogurtu (abu produktai turi būti vienodos temperatūros), išdėliokite į deserto indelius, ir prismaigstykite nekeptų rabarbarų griežinėlių.

Suskleisti
Rabarbarų ledai
Receptas: Rabarbarų ledai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 25
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 100.00 g
Vanduo: 1.00 st.
Cukrus: 0.50 st.
Apelsino žievelė: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (tarkuoto šviežio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nuluptus rabarbarų stiebus supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į puodą. Tada supilkite vandenį, suberkite cukrų, tarkuotą apelsino žievelę, imbierą ir mažą žiupsnelį druskos. Uždenkite ir pakaitinkite, kol užvirs. Virkite apie 10 minučių nuolat pamaišydami, kad ištirptų cukrus, o rabarbarų gabalėliai suminkštėtų.

2. Nuimkite puodą nuo viryklės ir atvėsinkite. Sutrinkite smulkintuvu į vientisą masę ir supilstykite į formeles arba indą, kuriame sustings ledai.

3. Po kelių valandų šaldiklyje masė virs ledais, kuriais bus malonu atsigaivinti šiltą ir saulėtą dieną.

Suskleisti
Kokteilis su rabarbarais
Receptas: Braškių ir rabarbarų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.2 / 9
Receptas
Ingredientai
Braškės: 0.50 puodelis (šviežių arba šaldytų)
Bananai: 1.00 vnt.
Rabarbarai: 1.00 vnt. (stiebas)
Augalinis pienas: 0.50 puodelis (pvz., avižų ar kito mėgstamo)
Kaip gaminti

Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę, sutrinkite ir pagardinkite mėgstamais ingredientais – vaisiais, uogomis, žalėsiais ar įvairiomis sėklomis.

Suskleisti
Kokteilis su rabarbarais
Receptas: Mango ir rabarbarų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Mangas: 0.50 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Rabarbarai: 1.00 vnt. (stiebas)
Špinatai: 1.00 sauja
Augalinis pienas: 0.50 puodelis (avižų ar kito mėgstamo)
Kaip gaminti

Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę, sutrinkite ir pagardinkite mėgstamais ingredientais – vaisiais, uogomis, žalėsiais ar įvairiomis sėklomis.

Suskleisti
Aštrokas rabarbarų čatnis su žaliaisiais pipirų žirneliais
Receptas: Aštrokas rabarbarų čatnis su žaliaisiais pipirų žirneliais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 300.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (didesnis apie 200g)
Vanduo: 50.00 ml
Aitrioji paprika: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE aitriųjų paprikų (pagal skonį) arba 1/2 šviežios aitriosios paprikos)
Imbieras: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA imbierų miltelių arba 70 g šviežių imbierų)
Pipirai: 30.00 vnt. (SANTA MARIA žaliųjų pipirų grūdelių)
Cukrus: 50.00 g (jei norite saldžiau, įberkite papildomai dar 50 g cukraus)
Kaip gaminti
  1. Nulupkite rabarbarus ir supjaustykite juos mažais kubeliais.
  2. Įberkite imbiero miltelių arba įdėkite mažais gabalėliais supjaustytų šviežių imbierų.
  3. Iš apelsino išspauskite visas sultis ir kartu su cukrumi, žaliaisiais pipirais ir aitriosiomis paprikomis sudėkite į puodą, pavirkite.
  4. Sudėkite rabarbarus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30–40 min.

„Santa Maria“ receptas.

Suskleisti
Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė
Receptas: Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 47
Receptas
Ingredientai
Rabarbarai: 500.00 g
Braškės: 500.00 g
Cukrus: 500.00 g (jei mėgstate saldžiai, berkite 700 - 800 g)
Mėtos: 4.00 vnt. (keli lapeliai šviežių)
Kaip gaminti
  1. Rabarbarų lapkočius nuplaukite, nulupkite odelę ir supjaustykite apysmulkiais gabalėliais.
  2. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite į kelias dalis.
  3. Supjaustytus rabarbarus ir braškes sudėkite į vieną indą, užpilkite cukrumi. Jei turite galimybę, cukrų rinkitės skirtą ruošti uogienėms.
  4. Palikite pastovėti kelias valandas (arba per naktį), kol išsiskirs sulčių.
  5. Rabarbarų ir braškių masę išmaišykite ir suberkite į puodą. Įmeskite keletą mėtų lapelių (nepadauginkite!). Virkite apie 15–20 min.
  6. Dar karštą uogienę sukrėskite į stiklainiukus. Laikykite šaldytuve.
Suskleisti
Rabarbarų džemas
Receptas: Rabarbarų džemas
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 68
Receptas
Ingredientai
Aitrioji paprika: 3.00 vnt. (raudonos)
Rabarbarai: 500.00 g
Česnakai: 4.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (4 cm šviežios šaknies)
Cukrus: 200.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Actas: 50.00 ml (obuolių)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (baltųjų pipirų žirnelių)
Kaip gaminti

Nulupkite ir supjaustykite rabarbarus. Paprikas perpjaukite išilgai perpus, pašalinkite sėklas, susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, česnakus ir imbierą. Viską sudėkite į puodą. Ant vidutinės ugnies kaitinkite apie 30 min. Karštą išpilstykite į švarius stiklainius, sandariai uždarykite.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis