Reikės:
- 1 kopūsto galvos,
- 2 svogūnų galvučių,
- 2 kiaušinių,
- aliejaus kepimui,
- po žiupsnelį druskos ir pipirų,
- česnako skiltelės.
- 3-4 valg. š. miltų,
Gaminimas:
Kopūstą smulkiai supjaustome kubeliais ir 10 min apverdame. Nukošiame ir paliekame atvėsti, tada rankomis po saują gerai nuspaudžiame, kad išbėgtų skystis.
Svogūnus smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje.
Į kopūstus dedame pakepintus svogūnus, mušame du kiaušinius, pagardiname druska bei pipirais. Gerai išmaišome.
Į masę beriame 3-4 valg. šaukštus miltų, susmulkintą česnako skiltelę ir vėl gerai išmaišome. Jei norisi, galima pagardinti mėgstamais žalumynais.
Iš kopūstų masės formuojame blynelius ir kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
Iškepusius blynelius sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekiame su grietine.
Skanaus! Dėkojame Rasai už receptą!
Turite receptą, kuriuo didžiuojatės? Pasidalinkite su kitais 15min skaitytojais! Siųskite kartu su nuotrauka el. paštu gyvenimas@15min.lt.