Bulviniams blynams reikės:
- Bulvių,
- svogūno,
- kiaušinių,
- miltų,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Bulves nulupame ir sutarkuojame kartu su svogūnu. Supilame išplaktus kiaušinius, beriame kelis šaukštus miltų, po žiupsnelį druskos ir pipirų. Gerai išmaišome ir kepame įkaitintame aliejuje. Patiekiame su grietine arba, jeigu turime šaldytų baravykų, pasiruošiame padažą su grietinėle.
Kadangi Rasa labai mėgsta eksperimentuoti virtuvėje, į keptuvę šalia baravykų greitai subiro šaukštas miltų, o paskui, juos išmaišius, sutekėjo ir lietuviškomis pievomis kvepianti grietinėlė. Gavosi kažkas panašaus į Bešamelio padažą. Žiupsnelis druskos ir pipirų ir padažas paruoštas!
Skanaus!