„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Rasos bulviniai blynai su baravykais grietinėlės padaže

„Bulviniai blynai turi kažkokią keistą galią – staiga imi jausti būtinybę jų prisikirsti ir tai niekaip kitaip nenumalšinama. Mūsų šeimoje tai nutinka bent kartą per mėnesį“, – rašo Rasa ir dalinasi savo receptu. Šiam patiekalui ypatingą skonį suteikia padažas, tad šios dalies jokiu būdu nepraleiskite!
Bulviniai grybai su grybų padažu
Bulviniai blynai su baravykais grietinėlės padaže / Shutterstock nuotr.

Bulviniams blynams reikės:

  • Bulvių,
  • svogūno,
  • kiaušinių,
  • miltų,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Bulves nulupame ir sutarkuojame kartu su svogūnu. Supilame išplaktus kiaušinius, beriame kelis šaukštus miltų, po žiupsnelį druskos ir pipirų. Gerai išmaišome ir kepame įkaitintame aliejuje. Patiekiame su grietine arba, jeigu turime šaldytų baravykų, pasiruošiame padažą su grietinėle.

Kadangi Rasa labai mėgsta eksperimentuoti virtuvėje, į keptuvę šalia baravykų greitai subiro šaukštas miltų, o paskui, juos išmaišius, sutekėjo ir lietuviškomis pievomis kvepianti grietinėlė. Gavosi kažkas panašaus į Bešamelio padažą. Žiupsnelis druskos ir pipirų ir padažas paruoštas!

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“