„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Raugintų kopūstų ir burokėlių salotos. Vaidos Kurpienės vaizdo pamoka ir receptas

„Raugintos daržovės – būtina mūsų raciono dalis žiemos metu. Jos kupinos vitamino C ir gerųjų bakterijų, kurios gerina mūsų žarnyno veiklą ir gali padėti valyti mūsų kraujagysles nuo blogojo cholesterolio“, – tikina sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.
Raugintų kopūstų ir burokėlių salotos
Raugintų kopūstų ir burokėlių salotos / Kadras iš vaizdo įrašo

Ji siūlo pasigaminti itin paprastas, tačiau labai sveikatai vertingas ir gardžias salotas su raugintais kopūstais ir šviežiais burokėliais, kurios puikiai tiks tiek valgant jas vienas, tiek ir kaip priedą prie mėgstamų patiekalų.

„Tai salotos, kurios patiks ir tiems, kurie visiškai nemėgsta sveiko maisto“, – demonstruodama, kaip pasigaminti salotas, vaizdo įraše sako Vaida Kurpienė.

Receptas – raugintų kopūstų ir šviežių burokėlių salotos

2 porcijos

Reikės:

  • 240 g raugintų kopūstų;
  • 160 g burokėlių;
  • 60 g svogūno;
  • 20 g petražolių;
  • šaukšto šalto spaudimo aliejaus;
  • virtų bulvių su lupena.

Gaminimas:

Į dubenį salotoms sudėkite raugintus kopūstus ir šiaudeliais supjaustytus šviežius burokėlius, gerai viską išmaišykite. Jei mėgstate, salotas galite pagardinti smulkiai pjaustytais svogūnais, patiekdami, galite jas apibarstyti šviežiomis ar džiovintomis petražolėmis. Šios salotos puikiai tiks prie virtų bulvių su lupena. Skanaus!

VIDEO: Vaidos Kurpienės raugintų kopūstų ir burokėlių salotos (receptas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“