Receptai: 10 skaitytojų pamėgtų patiekalų iš bulvių

Ji24 atrinko skaitytojų geriausiai įvertintus patiekalus. Mėginkite, skanaukite! Taip pat siūlykite ir savo patiekalų receptus su nuotrauka adresu ji24.lt@ji24.lt
Bulvės su tuno ir sūrio įdaru
Bulvės su tuno ir sūrio įdaru / Autorės nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gydytojos Jelenos Tulčinos „Sėkmingos karjeros“ mitybos planas

Bulvių virtinukai su Pesto padažu
Receptas: Bulvių virtinukai su „Pesto“ padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.8 / 14
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 st. (1-2)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pesto padažas: 6.00 valg. š. (4-6)
Bazilikai: 5.00 g (lapeliai)
Kaip gaminti

1. Bulves su lupenomis išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite.

2. Kiaušinį išplakite ir supilkite į bulves, įberkite nepilną stiklinę miltų, gerai išmaišykite. Pradėkite minkyti ir berkite tiek miltų, kol tešla beveik nelips prie rankų (tačiau vis dar bus drėgna). Tikslus miltų kiekis labai priklauso nuo bulvėse esančio krakmolo, kokio kietumo virtinius mėgstate.

3. Tešlą padalykite į keturias dalis. Pabarstykite stalą miltais. Paimkite vieną iš gabalėlių ir tarp delnų pradėkite kočioti formuodami pailgą dešrelę. Peiliu supjaustykite ją 2 centimetrų ilgio gabaliukais.

4. Virtinukus galite daryti įvairių formų, bet jei skubate, paviršiuje šakutės dantukais tiesiog įspauskite kelis griovelius.

5. Užvirkite 2–3 litrus vandens ir pasūdykite. Virtinukus virkite porcijomis – ne daugiau kaip 30 vienetų vienu metu (kad neištižtų ir greičiau išvirtų).

6. Kai virtinukiai iškils į vandens paviršių, virkite dar 3–4 minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite, dėkite į lėkštę, užpilkite „Pesto“ padažo ir išmaišykite. Galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Pabarstykite bazilikų lapeliais ir tuoj pat tiekite į stalą.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bulvių apkepas
Receptas: Bulvių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 52
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (8-10)
Česnakai: 5.00 skiltelės (5-6)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
bulvių prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (jei mėgstate)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 1.00 st. (arba neriebi grietinėlė)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Griežinėlius vėl nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į dubenį.

2. Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, pipirais, druska, bulvių prieskoniais ir rozmarinais. Šiuo aromatingu aliejumi apipilkite bulvių griežinėlius ir palaikykite 15–20 minučių, kad įsigertų.

3. Kiaušinius išplakite su pienu ar grietinėle ir suberkite fermentinį sūrį.

4. Apvalią skardą išklokite kepimo popieriumi (jei popierių stipriai suglamžysite, ištiesintas jis lanksčiau suguls į formą) ir sudėkite pusę bulvių.

5. Ant jų supilkite pusę kiaušinių plakinio. Tuomet sudėkite likusias bulves ir supilkite likusį plakinį.

6. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45–50 minučių, kol viršus gražiai apkeps.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bulvių ir moliūgų blynai
Receptas: Bulvių ir moliūgų blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 56
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g
Moliūgai: 300.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 250.00 ml (Padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Padažui)
Krapai: 1.00 valg. š. (Padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir padažui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Padažui; maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves ir moliūgus sutarkuokite, jei atsiras daug skysčio, masę truputį nusunkite. Įmuškite į ją kiaušinius, įberkite miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, druską, smulkintą muskatą. Gerai išmaišykite.

2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, gerai įkaitinkite, formuokite blynus ir kepkite, kol gražiai pagels.

3. Patiekite su jogurto padažu. Padažą paruošite greitai ir paprastai. Česnako skilteles sukapokite, susmulkinkite krapus. Suberkite į jogurtą. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais, išmaišykite. Skanaus.

 

Suskleisti
Bulvės švediškai „Hasselback Potatoes“
Receptas: Švediškos bulvės („Hasselback Potatoes“)
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 141
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (šviežios vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Šviežias bulves gerai nuplaukite.

3. Svarbiausia, ruošiant šį švedišką bulvių patiekalą, dailiai ir teisingai supjaustyti bulves. Turite supjaustyti jas labai plonais, apie 3 mm storio, kuo lygesniais griežinėliais, tačiau neperpjauti visiškai, t. y. viena bulvės pusė turi būti visiškai nepažeista, „laikyti“ visus griežinėlius kartu. Nors taip supjaustyti bulvę iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti itin lengva, taip nėra – bulvė gana kieta, o aštrus peilis kartais ima... ir perpjauna ją perpus. Kad taip nenutiktų, galite imtis gudrybių:

I variantas. Jeigu naudojate nedideles bulves, dėkite jas į valgomąjį šaukštą (taip, lyg įdėtumėte kiaušinį). Kadangi šaukštas yra gaubtas, jo sienelės neleis peiliui perpjauti bulvės per pusę, apsaugos nuo galimos nesėkmės.

II variantas. Jeigu pasirinkote didesnes bulves, kurios netelpa į šaukštą, naudokite medinius pagaliukus (pvz., sušių lazdeles). Padėkite dvi lazdeles abipus bulvės: peilis, pjaunant bulvę, atsitrenks į pagaliukus, ir galėsite jaustis saugūs, kad bulvė išliks sveika, bus gražiai supjaustyta.

4. Jeigu visos bulvės pusės nelabai lygios, galite vieną jos pusę plonai nupjauti taip, kad gautumėte plokščią paviršių. Tokiu būdu bulvė tvirčiau laikysis ant pagrindo ir bus lengviau ją supjaustyti.

5. Bulves iš visų pusių aptepkite šlakeliu alyvuogių aliejaus. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

6. Per šį laiką nedideliame prikaistuvyje sumaišykite sviestą, alyvuogių aliejų ir labai smulkiai sukapotas česnako skilteles. Pakaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps, o česnakas ims skleisti aromatą. Jeigu nenorite naudoti prikaistuvio, sviesto, aliejaus ir česnakų mišinį apie minutę galite kaitinti mikrobangų krosnelėje, paskui labai gerai sušmaišyti. Perkoškite per sietelį ir pašalinkite česnakus. Paruoštą mišinį atidėkite į šalį.

7. Praėjus pirmosioms 15 kepimo minučių, išimkite bulves iš orkaitės. Šepetėliu aptepkite jas maždaug puse pasiruošto sviesto ir aliejaus mišinio. Peiliu atsargiai šiek tiek praskleiskite griežinėlius, kad šio mišinio patektų ir į tarpelius. Dėkite skardą atgal į orkaitę ir dar apie 20 min. kepkite.

8. Praėjus šiam laikui, dar kartą pakartokite tą patį: apšlakstykite bulves likusiu aliejaus ir sviesto mišiniu. Vėl stenkitės, kad jo patektų tarp bulvių griežinėlių. Apibarstykite žiupsneliu druskos ir pipirais. Kepkite dar 20–30 minučių, kol bulvės bus gražios aukso spalvos. Iškepusios bulvės turi būti apskrudusios ir traškios išorėje, o viduje – minkštos.

9. Iškepusias bulves išimkite iš orkaitės, jei norite, apibarstykite dar žiupsniu druskos, pipirų ir mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis, ir nedelsiant patiekite. Patiekti jas galite kaip garnyrą arba kaip pagrindinį patiekalą

Plačiau skaitykite: Švediškos bulvės (Hasselback Potatoes)

Suskleisti
Šepardo pyragas
Receptas: Šepardo pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 54
Receptas
Ingredientai
Faršas: 450.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (100 g)
Morkos: 3.00 vnt. (200 g)
Salierai: 3.00 vnt. (lapkočiai ir bulvių košei 200 g salierų šakniagumbių)
Porai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Jautienos sultinys: 350.00 ml
Lęšiai: 100.00 g (raudonųjų)
Bulvės: 800.00 g (Bulvių košei)
Pienas: 75.00 ml (Bulvių košei)
Sviestas: 2.00 valg. š. (Bulvių košei)
Petražolės: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (Bulvių košei pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Bulvių košei pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Didelėje storasienėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite mėsą ir maišydami (geriausia – mediniu šaukštu) ant didelės ugnies kepinkite 5 min.

2. Apkepusią mėsą nustumkite į keptuvės pakraščius, sumažinkite ugnį, sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus ir kepkite, kol jie pasidarys skaidrūs. Tada sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, griežinėliais supjaustytus salierų lapkočius, žiedeliais supjaustytus porus, pomidorų tyrę. Daržoves sumaišykite (mėsos nelieskite), supilkite sultinį, suberkite lęšius, pridenkite keptuvę ir troškinkite ant silpnos ugnies (retkarčiais pamaišykite).

3. Kai lęšiai suminkštės (maždaug po 20 min.), sudėkite „Worcestershire“ padažą ir viską sumaišykite (taip pat mėsą). Troškinį sukrėskite į ugniai atsparų indą, apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais.

4. Paruoškite bulvių košę: stambiai supjaustytas bulves ir salierų šakniagumbius užpilkite verdančiu vandeniu ir ant mažos ugnies virkite 15–20 min. Suminkštėjusias daržoves nukoškite, užpilkite verdančiu pienu, sudėkite sviestą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sugrūskite košę.

5. Košę sukrėskite ant troškinio, išlyginkite paviršių ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 20 min.

Suskleisti
Vegetariškos bulvės
Receptas: Vegetariškos bulvės
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 81
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt.
Alyvuogės: 100.00 g (juodosios be kauliukų)
Fetos sūris: 100.00 g
Tepamas varškės sūrelis 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 30.00 g (ryšulėlis petražolių, krapų, svogūnų laiškų)
Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis.

2. Išgriebtas bulves atvėsinkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai, kad nepažeistumėte žievės, šaukšteliu išskobkite šiek tiek viduriuko.

3. Išskobtą bulvių masę susmulkinkite ir sumaišykite su šakute maigyta feta, tepamuoju varškės sūreliu, kapotais žalumynais (dalį palikite papuošti) ir česnakais. Įdarą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Į kiekvieną bulvę krėskite po šaukštą sviesto, tada berkite smulkintų juodųjų alyvuogių ir saulėje džiovintų pomidorų.

5. Ant viršaus krėskite sūrio įdaro.

6. Įdarytas bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 min.

7. Tiekite užbarsčiusi kapotų svogūnų laiškų.

Suskleisti
Bulvių kukuliai su fetos įdaru
Receptas: Bulvių kukuliai su fetos įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 36
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 7.00 vnt. (7 - 8)
Miltai: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 valg. š. (1 - 2)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Fetos sūris: 1.00 vnt. (pakuotė - tinka ir fetaki)
Saulėgrąžos: 1.00 st. (0.5)
Sviestas: 50.00 g
Petražolės: 1.00 sauja (lapelių)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite, dar karštas sūgrūskite arba sumalkite.
  2. Atvėsinkite, suberkite miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
  3. Sudrėkintomis rankomis formuokite paplotėlius, įdėkite fetos sumaišytos su smulkintomis petražolėmis ir formuokite kukulius.
  4. Kukulius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 8-10 minučių. Išgriebkite kiaurasamčiu.
  5. Prieš tiekiant užpilkite tirpinto sviesto ir pabarstykite kepintomis saulėgrąžomis.

 Recepto autorė: Skirmantė Mockevičienė

Suskleisti
Įdarytos bulvių puselės
Receptas: Įdarytos bulvių puselės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės arba 8 mažos)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Mėlynųjų pelėsių sūris: 100.00 g (įdarui)
Majonezas: 4.00 valg. š. (įdarui)
Salierai: 2.00 vnt. (įdarui stiebai)
Paprikos: 2.00 vnt. (įdarui pusė raudonos saldžiosios, pusė geltonos saldžiosios)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Į skardą sudėkite bulvių puseles, aptepkite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Pravėsinkite ir išskobkite vidų.

2. Smulkiai supjaustykite daržoves ir kepkite aliejuje, kol šiek tiek suminkštės. Kai daržovės pravės, į jas sudėkite majonezą, pusę trupinto sūrio ir išskobtą bulvių minkštimą. Pagardinkite pipirais, druska ir gerai išmaišykite. Šio įdaro pridėkite į bulvių puseles, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bulvių ir cukinijų apkepas.
Receptas: Bulvių ir cukinijų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 191
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Sviestas: 4.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 300.00 ml
Sūris: 100.00 g (tarkuoto brandinto)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuskuskite bulves, nuplaukite cukiniją. Supjaustykite daržoves kuo plonesniais griežinėliais. Geriausia tai daryti virtuvės kombaino pjaustykle.

2. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus sviesto, nuolat maišydama supilkite pieną. Virkite padažą 3–5 min., vis pamaišykite, kad neprisviltų. Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite du trečdalius sūrio.

3. Kepimo indą patepkite sviestu, vieną ant kito sudėkite bulvių ir cukinijų griežinėlius. Supilkite ant viršaus pusę padažo, pašaukite į 200ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie 30 min. Supilkite likusį padažą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir čiobreliais, kepkite dar 10–15 min.

4. Bulvių ir cukinijų apkepą galima patiekti vieną arba kaip priedą prie keptos mėsos patiekalų.

Suskleisti
Bulvės su tuno ir sūrio įdaru
Receptas: Bulvės su tuno ir sūrio įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 15
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 800.00 g
Sviestas: 50.00 g
Sūris: 200.00 g
Tunas: 200.00 g (indelis konservuoto)
Svogūnų laiškai: 20.00 g (saujelė)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimo indui patepti)
Kaip gaminti

1. Neskustas bulves nuplaukite, išvirkite, palikite atvėsti. Perpjaukite pusiau, šaukštu išskobkite vidų.

2. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute. Sviestą, sutarkuotą sūrį, tuną, svogūnų laiškus, rozmariną sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.

3. Gautą masę dėkite į  išskobtas bulves ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 10-15 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis