Receptai: bulvių apkepas su įvairiais priedais

Paprasčiausias bulvių apkepas gali virsti kulinariniu šedevru, jei sugalvosite ne tik tai, kaip jį patiekti, bet ir kokių priedų įdėti gaminant.
Bulvių ir cukinijų apkepas.
Bulvių ir cukinijų apkepas. / Fotolia nuotr.

Taip pat skaitykite: 15 puikių receptų, kuriems tereikia 3 ingredientų 

Bulvių apkepas su mėsa ir špinatais
Receptas: Bulvių apkepas su mėsa ir špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (faršas)
Bulvės: 10.00 vnt.
Špinatai: 300.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Varškės sūris: 150.00 g (minkštas)
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Saulėgrąžos: 200.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Karis: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Bulves išvirkite su lupenomis ir atvėsinkite. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir truputį pakepinkite įkaitintame aliejuje. Dėkite nuplautus ir nuvarvintus špinatus, keptuvę uždenkite ir ant silpnos ugnies kaitinkite 5 minutes. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, maltu muskatu.

2.Jautienos faršą sumaišykite su varškės sūriu, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Bulves nulupkite, supjaustykite storomis riekelėmis. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apskrudinkite saulėgrąžas. Nukelkite nuo ugnies, pabarstykite kariu ir atvėsinkite.

3.Česnako skilteles nulupkite, sutrinkite, sumaišykite su sviestu ir ištepkite molinį kepimo indą. Dėkite ploną sluoksnį bulvių, užbarstykite saulėgrąžų. Ant viršaus dėkite kepintų špinatų, tada – jautienos faršo ir vėl bulvių.

4.Paviršių pabarstykite smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Bulvių apkepas
Receptas: Bulvių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 52
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (8-10)
Česnakai: 5.00 skiltelės (5-6)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
bulvių prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (jei mėgstate)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 1.00 st. (arba neriebi grietinėlė)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Griežinėlius vėl nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į dubenį.

2. Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, pipirais, druska, bulvių prieskoniais ir rozmarinais. Šiuo aromatingu aliejumi apipilkite bulvių griežinėlius ir palaikykite 15–20 minučių, kad įsigertų.

3. Kiaušinius išplakite su pienu ar grietinėle ir suberkite fermentinį sūrį.

4. Apvalią skardą išklokite kepimo popieriumi (jei popierių stipriai suglamžysite, ištiesintas jis lanksčiau suguls į formą) ir sudėkite pusę bulvių.

5. Ant jų supilkite pusę kiaušinių plakinio. Tuomet sudėkite likusias bulves ir supilkite likusį plakinį.

6. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45–50 minučių, kol viršus gražiai apkeps.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bulvių ir cukinijų apkepas.
Receptas: Bulvių ir cukinijų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 191
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Sviestas: 4.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 300.00 ml
Sūris: 100.00 g (tarkuoto brandinto)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuskuskite bulves, nuplaukite cukiniją. Supjaustykite daržoves kuo plonesniais griežinėliais. Geriausia tai daryti virtuvės kombaino pjaustykle.

2. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus sviesto, nuolat maišydama supilkite pieną. Virkite padažą 3–5 min., vis pamaišykite, kad neprisviltų. Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite du trečdalius sūrio.

3. Kepimo indą patepkite sviestu, vieną ant kito sudėkite bulvių ir cukinijų griežinėlius. Supilkite ant viršaus pusę padažo, pašaukite į 200ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie 30 min. Supilkite likusį padažą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir čiobreliais, kepkite dar 10–15 min.

4. Bulvių ir cukinijų apkepą galima patiekti vieną arba kaip priedą prie keptos mėsos patiekalų.

Suskleisti
Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės
Receptas: Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 44
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 600.00 g
Česnakai: 5.00 skiltelės
Grietinė: 300.00 ml (10% proc.)
Sviestas: 25.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pusė arbat. š.)
Kaip gaminti

1.Bulves ir česnakus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais. Bulves sudėkite į šaltą vandenį, nuplaukite krakmolą ir gerai nuvarvinkite.

2.Kepimo skardą ištepkite sviestu, į dugną sudėkite pirmą sluoksnį bulvių. Ant bulvių berkite smulkintų česnakų, čiobrelių, druskos, pipirų, tada vėl dėkite bulvių ir taip dar kelis kartus.

3.Ant bulvių supilkite grietinę, sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą sviestą ir 220 laipsnių orkaitėje kepkite 45 minutes.

4.Pageidaujant tarp bulvių sluoksnių taip pat galima dėti bazilikų ir džiovintų pomidorų.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Bulvių apkepas su vištiena
Receptas: Bulvių apkepas su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 64
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Bulvės: 500.00 g (košė)
Sūris: 200.00 g (brandintas)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Žirniai: 200.00 g (švieži arba šaldyti)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Grietinėlė: 100.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių lapelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Vištienos filė išvirkite ir smulkiai suplėšykite šakute. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite, morkas supjaustykite kubeliais.

2. Vištieną su smulkintomis daržovėmis apkepkite aliejuje. Įberkite miltų, žiupsnelį druskos, pipirų, išmaišykite ir pakepinkite 2–3 min. Supilkite grietinėlę ir maišydama kaitinkite, kol padažas sutirštės. Jei pasidarys pernelyg tirštas, galite įpilti šiek tiek vandens.

3. Į keptuvėje kunkuliuojantį padažą berkite žirnelius, smulkintus bazilikų lapelius (vietoj jų galite naudoti pesto padažą – reikės 1 šaukšto) ir dar kelias minutes pakaitinkite.

4. Bulves nulupkite ir išvirkite. Nukošusi įmeskite gabalėlį sviesto ir kruopščiai sutrinkite. Sutrintą masę pasūdykite, užpilkite verdančiu pienu ir gerai išmaišykite, kad būtų puri, bet jokiu būdu neskysta.

5. Paruoštą vištienos ir daržovių troškinį supilkite į kepimo indą. Ant viršaus paskleiskite bulvių košę, užberkite tarkuoto sūrio.

6. Kepkite 220 °C orkaitėje 25–30 min., kol bulvių košė ir sūris apskrus.

Suskleisti
Bulvių apkepas
Receptas: Bulvių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 37
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g (vytinto)
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 120.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Mocarelos sūris: 40.00 g (tarkuota)
Sūris: 40.00 g (tarkuotas parmezanas)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (pagal skonį džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite su lupenomis sūdytame vandenyje, bet nepervirkite, kad neištižtų.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje svieste, iki dailiai parus, sudėkite juostelėmis pjaustytą kumpį.

3. Atvėsintas bulves nulupkite, stambiai supjaustykite ir iki vientisos masės sutrinkite su pašildytu pienu bei lydytu sviestu.

4. Į košę sukrėskite svogūnų ir kumpio masę, supilkite iki putų išplaktus kiaušinius, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, čiobreliais.

5. Paruoštą masę krėskite į karščiui atsparią ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą, viršų apibarstykite likusiais džiūvėsėliais ir tarkuotu sūriu.

6. Plokštainį kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Suskleisti
Bulvių apkepas
Receptas: Bulvių apkepas su mėsa
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 40
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (jautienos)
Bulvės: 800.00 g (bulvių košė)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai supjaustytas)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Vusterio padažas 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

Tai tikrai sotus ir populiarus patiekalas. „Piemenų pyragas“, tiksliau – vienas iš gausybės šio pyrago variantų, mėgstamas Didžiojoje Britanijoje. Jam galima naudoti bulvių košės likučius.

1. Gilioje sunkioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną, česnaką, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Apie 5 min. kepkite, kol svogūnai įgaus aukso spalvą.

2. Sudėkite faršą, pamaišydama dar kepkite keletą minučių, paskui supilkite sultinį, Vusterio padažą, užvirkite. Troškinkite dar 10 min., kol skystis visai išgaruos.

3. Įkaitinkite orkaitę. Į formą sudėkite troškintą mėsą, o ant viršaus lygiu sluoksniu paskirstykite bulvių košę. Kepkite apie 10 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol bulvės gražiai parus.

4. Jei mėgstate, ant viršaus galite užberti tarkuoto parmezano ir apibarstykite žiupsneliu kmynų. Palaikykite dar kelias minutes orkaitėje, kol sūris išsilydys. Tiekite su mėgstamu padažu. Skanu su šviežių daržovių salotomis, ypač pomidorų.

Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“

Suskleisti
Bulvių ir porų apkepas
Receptas: Bulvių ir porų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 21
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 800.00 g (su lupenomis virtos)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Porai: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Sūris: 150.00 g (tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1.Bulves nulupkite ir supjaustykite centimetro storio griežinėliais. Nesvylančioje keptuvėje, kurią galima pašauti į orkaitę, įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite apie 10 minučių ant nedidelės ugnies.

2.Porus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite ant bulvių ir dar apie 5 minutes pakepinkite. Pabarstykite druska ir maltais pipirais.

3.Petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Kiaušinius išplakite su pipirais ir druska. Įmaišykite tarkuotą sūrį ir kapotas petražoles. Masę užpilkite ant atvėsusių bulvių su porais, lengvai pamaišykite.

4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol kiaušiniai sukrekės ir šiek tiek apskrus.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Sotusis bulvių apkepas
Receptas: Sotusis bulvių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.9 / 38
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 100.00 g
Sviestas: 25.00 g
Virtas kumpis 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Į plakiklio indą įmuškite kiaušinius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išplakite. Plakdami supilkite pieną, po šaukštą suberkite miltus. Plakite, kol masė pasidarys vienalytė ir neliks sausų miltų gumulėlių.

2. Bulves nuskuskite, supjaustykite plonais griežinėliais, perplaukite tekančiu vandeniu ir gerai nuvarvinkite. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite maždaug 10 min. Sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, kubeliais supjaustytą mėsą, pagardinkite muskatais, gerai išmaišykite ir dar truputį pakepinkite.

3. Apskritą apie 30 cm skersmens skardą išklokite kepimo popieriumi (jo negailėkite – bus lengviau išimti gatavą patiekalą), sukrėskite apkeptą mišinį, supilkite kiaušinių plakinį. 200°C karštumo orkaitėje kepkite 25–30 min.

Patarimas. Šiam apkepui tinka bet kokia virta ar kepta mėsa: kiauliena, jautiena, veršiena, paukštiena. Vegetarai šį apkepą gali gaminti su sojų kubeliais.

Suskleisti
Bulvių ir lašišos apkepas
Receptas: Bulvių ir lašišos apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 9
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Špinatai: 300.00 g (šviežių arba šaldytų)
Lašiša: 500.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 500.00 ml (liesos)
Citrinos: 1.00 vnt.
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų be kauliukų)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Jei naudosite šviežius špinatus, juos gerai nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite iš pradžių verdančiu, paskui šaltu vandeniu. Palikite šie tiek nusivarvėti ir dar kartą perliekite pakaitomis verdančiu ir šaltu vandeniu. Palikite špinatus kiaurasamtyje, kad nusivarvėtų.

3. Lašišą supjaustykite stambiais gabalais, susmulkinkite svogūną, puselėmis padalykite alyvuoges.

4. Po tekančiu vandeniu gerai nuplaukite citriną, smulkia trintuve nutarkuokite žieveles.

5. Virtas bulves supjaustykite riekelėmis, ant viršaus išdėliokite lašišą, svogūnus, nuplikytus špinatus ir alyvuoges, pabarstykite tarkuotomis citrinos žievelėmis ir pipirais.

6. Pasūdytą grietinėlę pilkite ant bulvių ir lašišos. Pašaukite indą į 200 ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie pusę valandos.

Suskleisti
Bulvių ir voveraičių apkepas
Receptas: Bulvių ir voveraičių apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 49
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 7.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g
Pienas: 200.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grybai: 300.00 g (voveraitės)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja (šviežios)
Kaip gaminti

1.Į įkaitintą keptuvę dėkite nuvalytus grybus, apkepkite, sudėkite pjaustytą kumpį ir žiedais pjaustytus svogūnus. Viską lengvai apkepkite.

2.Išplakite kiaušinius, sumaišykite su pienu. Apkeptą grybų mišinį dėkite į skardą, išteptą sviestu, ant viršaus – virtas bulves, pjaustytas riekelėmis.

3.Viską užpilkite plakiniu, pagardinkite druska ir pipirais. Užbarstykite tarkuotu sūriu ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 15–20 minučių.

4.Apkepą tiekite pabarstytą smulkintomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Bulvių apkepas su rūkyta lašiša ir žirneliais
Receptas: Bulvių apkepas su rūkyta lašiša ir žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 20
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Lašiša: 250.00 g (rūkyta)
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Užkaiskite puodą su vandeniu, pasūdykite. Bulves stambiai supjaustykite, dėkite į verdantį vandenį ir virkite 10 minučių. Nusunkite ir palikite atvėsti.

2. Lašišą supjaustykite juostelėmis. Didesniame dubenyje iki putų išplakite kiaušinius (galite ir šakute), sudėkite lašišą, suberkite žirnelius, krapus, druską ir pipirus. Išmaišykite. Sudėkite virtas bulves ir vėl išmaišykite.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, atsargiai suverskite bulvių ir kiaušinių mišinį ir kepkite 10 minučių. Naudodami didelę lėkštę apverskite apkepą: uždėkite lėkštę, apverskite keptuvę ir leiskite kepiniui atgal įčiuožti į keptuvę. Kepkite dar 5 minutes. Perkelkite į lėkštę ir palikite 5 minutėms, tada supjaustykite. Tinka valgyti su pomidorų salotomis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
Kalakutienos ir bulvių apkepas
Receptas: Kalakutienos ir bulvių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 15 min.
3.8 / 41
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kalakutiena: 400.00 g (marinuota filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 50.00 g (kvietiniai)
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Grietinė: 200.00 ml (10 proc. riebumo)
Pipirai: 3.00 g (malti pipirai (įvairūs) 0,5 šaukštelio)
Karis: 4.00 g (0,5–1 šaukštelis)
Mairūnas: 2.00 arbat. š. (1–2 šaukšteliai)
Kaip gaminti

1.Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į skardą, išteptą sviestu.

2.Filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite smulkintus svogūnus, dar kiek pakepkite ir sukrėskite į skardą ant bulvių.

3.Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami kelias minutes pakaitinkite. Įmaišykite iš kubelio paruoštą sultinį ir grietinę. Šį padažą pagardinkite pipirais, kariu, mairūnais ir supilkite į skardą.

4.Kepkite 1,5 valandos 175 laipsnių orkaitėje.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Grybų ir bulvių apkepas
Receptas: Grybų ir bulvių apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (su lupenomis virtos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Porai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (ir dar šiek tiek kepimo formai patepti)
Pomidorai: 100.00 g (vyšniniai)
Pievagrybiai: 250.00 g (nedideli)
Grietinė: 150.00 ml
Grietinėlė: 150.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1.Bulves nulupkite ir supjaustykite 0,5 centimetro storio griežinėliais. Porą nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite centimetro storio žiedais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apie 3 minutes pakepinkite porus. Pabarstykite druska ir maltais pipirais. Nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.

2.Vyšninius pomidorus nuplaukite ir padalykite į keturias dalis. Grybus nuplaukite, nuvalykite, perpjaukite pusiau ir apkepinkite su sviestu. Grietinę išsukite su garstyčiomis, sumaišykite su plaktais kiaušiniais ir grietinėle.

3.Pabarstykite druska ir pipirais. Keraminę kepimo formą ištepkite sviestu, joje išdėliokite bulvių griežinėlius, ant jų sukrėskite kepintus porus, pramaišiui išdėliokite vyšninius pomidorus ir grybus.

4.Viską užpilkite kiaušinių mase ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 35–40 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena
Receptas: Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 13
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (saldžiosios)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė gumbo)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Jautiena: 400.00 g (be kaulo)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 3.00 vnt. (žirniukai)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Vynas: 350.00 ml (baltas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 4.00 arbat. š.
Rozmarinai: 2.00 g (šakelė)
Kaip gaminti

1.Saldžiąsias bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Salierą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir sukapokite.

2.Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Laurų lapelį, pipirų žirniukus, gvazdikėlius, 2 šaukštus aliejaus ir šaukštą medaus pakepinkite troškintuve. Sudėkite česnakus, aitriąją papriką ir dar šiek tiek pakepkite. Tada sudėkite mėsos, saliero gabaliukus ir maišydami kepinkite, kol šiek tiek apskrus.

3.Į troškintuvą supilkite pusę kiekio sultinio ir vyno, pabarstykite druska, maltais pipirais ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Troškinkite 30 minučių. Ištraukę ant mėsos sudėkite pjaustytas bulves, užpilkite likusį sultinį, vyną ir troškinkite dar 35 minutes. Likusį aliejų ir medų sumaišykite su išspaustomis apelsinų sultimis, nutarkuotomis žievelėmis ir maltais džiūvėsėliais.

4.Mišiniu apkrėskite apkepą, orkaitėje įjunkite kepintuvo su ventiliatoriumi funkciją ir kepkite 5 minutes. Rozmarinų lapelius ir viršūnėles nuskabykite, pabarstykite karštą apkepą ir tuojau pat tiekite.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis