Taip pat skaitykite: Gaivinamės: 13 šaltų sriubų receptų
- Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
- Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
- Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
- Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
1. Viščiukų krūtinėles supjaustykite kubeliais.
2. Dubenyje suplakite kiaušinį, sudėkite vištieną, įmaišykite miltus, krakmolą ir sojų padažą, įpilkite šlakelį aliejaus. Gerai išmaišykite. Jei vištienos gabalėliai labai sulipę, įberkite šiek tiek daugiau krakmolo.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dalimis iškepkite tešloje apvoliotą vištieną. Kepkite, kol gabalėliai gražiai apskrus ir taps traškūs. Išgriebkite ir sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad nusivarvėtų riebalai.
4. Paruoškite padažą. Apelsinus gerai nuplaukite. Nutarkuokite vieno apelsino žieveles. Išspauskite sultis.
5. Krakmolą ištirpinkite 100 ml vandens. Įpilkite į keptuvę šlakelį aliejaus ir trumpai paskrudinkite išspaustą česnaką bei kapotus svogūnų laiškus. Nelaukite, kol česnakas paruduos, nes apkars.
6. Supilkite apelsinų sultis, sukrėskite tarkuotą imbierą ir apelsinų žieveles, įmaišykite cukrų, sojų padažą ir ryžių actą, galiausiai plona srovele supilkite krakmolą.
7. Sudėkite skrudintą vištieną ir riešutus, išmaišykite. Tiekite su virtais ryžiais.
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Krakmolą sumaišykite su druska.
- Vištieną ir krakmolą sudėkite į tvirtą maišelį ir gerai pakratykite, kol visi vištienos gabalėliai pasidengs krakmolu.
- Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų ir jame gruzdinkite vištieną (nepamirškite, jog krakmolas netampa tokios ryškiai auksinės spalvos kaip miltai, todėl svarbu neperkepti mėsos).
- Gaminamas padažas: Krakmolą ištirpinkite vandenyje.
- Visus likusius ingredientus (soją, cukrų ir actą) supilkite į nedidelį puodelį, gerai išmaišykite ir porą minučių pakaitinkite, tada atsargiai, nuolat maišydami supilkite krakmolą ir viską dar šiek tiek pakaitinę padažą supilkite ant iškepusios vištienos.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
1. Vištieną supjaustykite gabaliukais ir kartu su miltais bei krakmolu sudėkite į polietileninį maišelį. Gerai papurtykite, kad mėsa apsivoliotų, ir kepkite keptuvėje.
2. Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.
3. Į keptuvę pilkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite sezamus. Tuomet pilkite citrinos sultis, sojos padažą, dėkite medų, gerai išmaišykite ir, kai tik pradės kristalizuotis, berkite vištienos gabaliukus ir gerai apvoliokite. Patiekite su virtais ryžiais ir žirneliais.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kalakutieną susmulkinkite ir pakepinkite su česnaku.
2. Kai mėsa apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas bei papriką ir patroškinkite.
3. Baigiant kepti, supilkite pomidorų padažą, medų ir žaliuosius žirnelius bei patroškinkite dar kelias minutes.
4. Patiekite su virtais ryžiais ir žaliaisiais žirneliais
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
- Mėsą supjaustykite juostelėmis.
- Sumaišykite kukurūzų krakmolą, cukrų, soją ir aliejų, jei masė išeina labai tiršta, įpilkite dar šiek tiek sojos.
- Gautą mišinį supilkite ant mėsos ir palikite maždaug 30 min. marinuotis.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejaus ir apkepkite mėsą kol apskrus.
Ruošiame padažą:
- Susmulkinkite svogūną, česnakus, čili ir imbierą.
- Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, trumpai pakepkite svogūną, kol šiek tiek suminkštės, sudėkite česnakus, imbierą ir čili.
- Supilkite medų, actą, soją ir sultinį, įmaišykite krakmolo (žiūrėti pagal konsistenciją, jei reikia dėkite dar krakmolo ar pilkite sultinio). Padažą užpilkite ant mėsos ir kelias minutes pašildykite, suberkite sezamus.
- (Mėsą skaniausia valgyti kol ji karšta, nes vėstant krakmolas tirštėja).
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
- Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ar juostelėmis, pabarstykite druska ir aitriąja paprika. Krakmolą sudėkite į maišelį, sudėkite vištieną ir gerai papurtykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų krakmolu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną, smulkintą papriką ir kepkite, kol pageltonuos susidariusi plutelė.
- Kol mėsa kepa, nukoškite ananasus (sultis supilkite į stiklinę, jų prireiks), sutarkuokite imbierą ir susmulkinkite česnaką. Ant mėsos į keptuvę dėkite ananasus, imbierą, pomidorų pastą, česnaką ir cukrų. Išmaišykite. Supilkite likusias ananasų sultis, pamaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių. Tiekite su ryžiais – jie išvirs, kol ruošite vištieną.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su česnaku keptuvėje ant aliejaus.
2. Truputį pakepinusi suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepkite.
3. Baigdama kepti įkrėskite pomidorų padažo, medaus ir šaukštelį krakmolo. Patroškinkite dar kelias minutes.
4. Patiekite su ryžiais. Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kubeliais supjaustykite vištieną, pabarstykite pipirais ir apvoliokite krakmole, perteklių nupurtykite. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite mėsą ir vartydami kepkite, kol lengvai apskrus. Įpilkite sojų padažo ir ryžių vyno acto, suberkite traiškytą česnaką.
2. Susmulkinkite papriką, sutarkuokite morką ir suberkite į keptuvę. Supilkite vištienos sultinį. Įberkite rudojo cukraus. Keptuvę uždenkite ir troškinkite 4 minutes.
3. Susmulkinkite svogūnų laiškus, sudėkite į keptuvę, supilkite sezamų aliejų ir dar troškinkite 1–2 minutes. Tiekite su virtais ryžiais. Galite pabarstyti sezamų sėklomis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė