Taip pat skaitykite: Italų virtuvės skonis: gardžiausių patiekalų receptai
- Dideliame dubenyje sumaišykite laužytus morengus, plaktą grietinėlę, jogurtą ir apelsino žievelę, vanilę.
- Kitame dubenyje sumaišykite pjaustytus mangą, nutarkuotą žaliosios citrinos žievelę ir sultis.
- Į desertų indelius dėkite šaukštą morengų masės, po to šaukštą vaisių. Susluoksniuokite iki viršaus.
1. Ryžių makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite neilgai - apie 8 min.).
2. Į keptuvę įpilkite šlakelį sezamo aliejaus ir sudėkite pjaustytus baklažanus, mangą, česnaką ir kepkite, kol daržovės suminkštės.
3. Suberkite prieskonius, o baigdamos kepti – aštrų pomidorų padažą.
4. Ryžių makaronus dėkite į lėkštę, ant viršaus pilkite pagamintą padažą.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Pusę mango supjaustykite kubeliais ir sumeskite į suplėšytas salotas.
2. Sudėkite virtas arba kepintas krevetes. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Pašlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis. Galite porą citrinos ketvirčių padėti šalia lėkštėje.
1. Mangus nulupkite, minkštimą supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite su dribsniais ir jogurtu į elektrinį plaktuvą ir plakite iki vientisos masės. Sudėkite ledukus ir dar šiek tiek paplakite. Tiekite apibarstę dribsniais ir papuošę mangų skiltelėmis.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Pekino kopūsto lapelius suplėšykite, apšlakstykite aliejumi ir sumaišykite su pesto padažu.
- Pomidorus perpjaukite pusiau, mangą nuvalykite, supjaustykite kubeliais, aitriąją papriką supjaustykite nedideliais griežinėliais.
- Į lėkštės dugną dėkite salotų lapus, ant jų – pomidorus ir mangą, dėkite rankomis susmulkintą (sulaužytą) fetą ir kumpio griežinėlius.
- Viską apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
1. Mangą, pomidorą, geltoną saldžiąją papriką, svogūną ir aitrųjį pipirą smulkiai supjaustykite. Jei nemėgstate aštriai, išimkite iš pipiro sėklas ir sėklalizdžius.
2. Suberkite į salotas cukrų, pipirus, įpilkite žuvų padažo ir žaliosios citrinos sulčių. Užberkite smulkintų kalendrų.
1. Abrikosus per naktį mirkykite vandenyje, tada nuspauskite ir susmulkinkite.
2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite, įpjaukite, išskleiskite, pamuškite, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais.
3. Per vištienos filė vidurį berkite smulkintų išmirkusių abrikosų, tarkuoto sūrio, žalumynų. Vištieną suvyniokite ir perriškite konditeriniu siūlu. Trumpai pakepinkite įkaitintame svieste, apvoliokite riešutuose ir 20 min. pašaukite į karštą orkaitę.
4. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite sojų padaže. Tada suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite iki svogūnai karamelizuosis.
5. Tiekite supjaustytą griežinėliais su mangų kubeliais, sumaišytais su abrikosų džemu.
1. Mangus ir bananus nulupkite, supjaustykite ir sudėję į plaktuvą susmulkinkite.
2. Supilkite jogurtą ir dar apie 2 min. plakite. Prieš tiekdami, atšaldykite. Puoškite mėtų lapeliais.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Mangą nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite dailiais nedideliais kubeliais.
2. Kalendras ir petražoles nuplaukite ir labai smulkiai sukapokite.
3. Svogūną nulupkite, sukapokite. Raudonąją ir aitriąją paprikas išvalykite, supjaustykite kubeliais.
4. Visas smulkintas padažo dalis meskite į gilesnį dubenį, pagal skonį pasūdykite, įspauskite žaliosios citrinos sulčių, labai gerai išmaišykite ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, – padažas bus gardesnis.
Tinka prie kiaulienos, krevečių.