Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai su kefyru ir pasukomis: pravers ir šaltai sriubai, ir grikių apkepui

Kuo šiltesni orai, tuo dažniau parduotuvėje ranka tiesiasi prie kefyro ir/ar pasukų pakuotės. Su kefyru maišome šaltibarščius, blynų tešlą, plakame kokteilius, tačiau yra ir daugiau variantų, ką su šiuo rauginto pieno gėrimu nuveikti. Štai kelios idėjos!
Kefyras ir sveika, ir gardu
Koktelis su kefyru / Fotolia nuotr.
Keptų paprikų, kukurūzų ir haloumi salotos su kefyro padažu
Receptas: Keptų paprikų, kukurūzų ir halumio salotos su kefyro padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (raudonosios; supjaustytos ketvirčiais)
Kukurūzai: 2.00 vnt. (burbuolės)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Halumi sūris: 200.00 g
Salotos: 4.00 sauja (gražgarsčių ar kitokių mėgstamų)
Avokadai: 2.00 vnt. (supjaustyti riekelėmis)
Kefyras: 125.00 ml (kefyro padažui)
Jelapenai: 1.00 vnt. (supjaustytas (ir dar šiek tiek patiekimui); kefyro padažui)
Žalioji citrina: 1.00 arbat. š. (sulčių; kefyro padažui)
Svogūnų laiškai: 3.00 vnt. (kefyro padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; kefyro padažu)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; kefyro padažu)
Kaip gaminti

1. Kol kaista grilis (arba orkaitė), pasigaminkite kefyro padažą: mažame indelyje sumaišykite visus ingredientus, įberkite druskos, pipirų ir plakite (geriausia kapokite mažu elektriniu smulkintuvu), kol gausite vientisą kreminę žalsvos spalvos masę.

2. Kai grilio grotelės gerai įkais (apie 200–210 laipsnių temperatūra), paprikų ketvirčius ir kukurūzų burbuoles ištepkite 2 šaukštais aliejaus, sudėkite ant grotelių ir kepkite kartais vis apversdami, kol apskrus, o paprikų odelė apdegs.

3. Supjaustykite halumio sūrį juostelėmis ir patepkite likusiu aliejumi iš abiejų pusių. Dėkite ant grilio grotelių ir apkepkite trumpai, kol sūris sušils ir truputį apskrus.

4. Aštriu peiliu nupjaukite kukurūzo grūdelius nuo burbuolių (laikydami statmenai burbuolę ant pjaustymo lentutės, braukite peiliu apačion palei burbuolės kietą kotą nuo viršaus iki apačios iš 4 pusių), padalinkite kukurūzus į lėkštes.

 

5. Paprikas galite supjaustyti plonesnėmis juostelėmis ir taip pat padalinkite serviravimo lėkštėse.

6. Dėkite po saują salotų lapų, po keletą gabalėlių kepto halumio sūrio, po kelias juosteles avokado, pašlakstykite kefyro padažu ir pabarstykite jelapeno pipirais, druska ir grūstais juodaisiais pipirais.

Suskleisti
Citrininiai blynai su kefyru ir chia sėklomis
Receptas: Citrininiai blynai su kefyru ir „chia“ sėklomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 28
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai atskirti nuo baltymų)
Rudasis cukrus: 60.00 g
Kefyras: 375.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės pupelių pasta: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 2.00 valg. š. (nutarkuotos ekologiškos žievelės)
Chia sėklos: 50.00 g
Miltai: 210.00 g (geriausiai, viso grūdo speltų)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (keptuvei patepti)
Kaip gaminti

1. Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius, cukrų, druską, kefyrą, vanilę, citrinos žievelę, chia sėklas, miltus ir kepimo miltelius ir išsukite tešlą.

2. Kiaušinių baltymus išplakite iki stangrių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

3. Įkaitinkite didelę keptuvę nepridegančiu pagrindu ant vidutinės ugnies, patepkite dugną aliejumi, dėkite po kaupiną šaukštą tešlos ir kepkite iš abiejų pusių apie 3–4 minutes, arba kol blynai visiškai iškeps.

4. Patiekite su jogurtu, medumi, pabarstę granola, pagardinę keliais lašais citrinos sulčių.

Suskleisti
Šalta sriuba
Receptas: Šalta pasukų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.9 / 26
Receptas
Ingredientai
Pasukos: 1000.00 ml
Agurkai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 5.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pradėti reikia nuo daržovių paruošimo: vieną agurką sutarkuokite stambia trintuve, kitą supjaustykite stambesniais gabalėliais, visai taip, kaip ir pomidorus.

2. Svogūnų laiškus ir petražoles reikia susmulkinti, tuomet visus šiuos ingredientus sudėti į puodą, kuriame supiltos pasukos, ir, pagardinus prieskoniais, gerai išmaišyti.

3. Tokią sriubą geriausia patiekti atšaldytą, idant būtų dar gaivesnė.

Suskleisti
Baltoji šaltsriubė su ridikėliais
Receptas: Baltoji šaltsriubė su ridikėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 132
Receptas
Ingredientai
Kefyras: 500.00 ml (šaltibarščių)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgas)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Ridikėliai: 8.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Krapai: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 virinto, atvėsusio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite, agurką ir ridikėlius supjaustykite.
  2. Viską suberkite į kefyrą. Įpilkite vandens (jei mėgstate tirštą, galite ir nepilti). Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  3. Patiekdami šaltsriubę apibarstykite pjaustytais kiaušiniais.
  4. Šis patiekalas skaniausias gerai atvėsintas, su karštomis bulvėmis.

 

Suskleisti
Baltoji šaltsriubė
Receptas: Baltoji šaltsriubė
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 46
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 500.00 ml (naminis arba pirktinis natūralus)
Pasukos: 350.00 ml
Vanduo: 150.00 ml
Agurkai: 2.00 vnt. (nedideli)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelis)
Paprikos: 60.00 g (pusės raudonos saldžiosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 arbat. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (ryšulėlis krapų, petražolių, salierų lapų, kalendrų)
Kaip gaminti
  1. Agurkus, paprikas ir pomidorus nuplaukite ir supjaustykite smulkučiais kubeliais. Prieskoninius žalumynus nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite.
  2. Dubenyje išplakite jogurtą, pasukas ir vandenį, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Sudėkite susmulkintas daržoves ir prieskoninius žalumynus, išmaišykite.
  3. Patiekite su juoda duona arba pamėgtu būdu paruoštomis karštomis bulvėmis.

Receptai iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Lietuviški šaltibarščiai
Receptas: Lietuviški šaltibarščiai
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 587
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 500.00 g (marinuoti obuolių sultyse)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Agurkai: 200.00 g
Krapai: 20.00 g
Kefyras: 1.00 l
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais.

2. Agurkus supjaustykite nedideliais simetriškais gabalėliais. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus.

3. Nuo burokėlių nusunkite skystį ir sukrėskite juos į didelį dubenį. Suberkite smulkintus agurkus, žalumynus, supilkite ant viršaus kefyrą. Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, galite šiek tiek atskiesti pienu ar virintu vandeniu iki reikiamos konsistencijos. Pagal skonį pasūdykite.

4. Tiekite atvėsintus su karštomis bulvėmis.

 

Suskleisti
Rūgštaus pieno dieta
Receptas: Liekninamasis kefyro kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.4 / 274
Receptas
Ingredientai
Kefyras: 200.00 ml (neriebaus)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (1–2 - smulkiai sutarkuoto)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Nėra nieko paprasčiau – sumaišykite viską ir gerkite. Geriausia gėrimo porciją susimaišyti prieš pat vartojimą.

Šaltinis: woman.ru

Suskleisti
Mungo pupelės su špinatais ir kefyru
Receptas: Mungo pupelės su špinatais ir kefyru
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Mungo pupelės: 90.00 g (sausų, išmirkytų pernakt)
Špinatai: 100.00 g (šviežių, smulkiai supjaustytų)
Šalotinis svogūnas: 2.00 vnt. (vidutiniai)
Kokosų aliejus: 1.00 valg. š.
Kefyras: 200.00 ml (arba skystesnio natūralaus jogurto (graikiškas jogurtas kiek per tirštas, nebent ruoštumėte užtepėlę))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Mungo pupeles palikite išmirkti pernakt.

2. Įkaitinkite keptuvėje kokosų aliejų. Suberkite smulkiai supjaustytus šalotinius svogūnėlius ir pakepinkite, kol šie taps permatomi. Dėkite mungo pupeles ir kepinkite dar keletą minučių, tuomet sudėkite smulkintus špinatų lapelius ir kepinkite maišydami, kol šie suvys. Pasūdykite pagal skonį.

3. Patiekite šiltą negiliuose dubenėliuose. Užpilkite kefyro arba jogurto ir dosniai apibarstykite paprika.

Suskleisti
Šašlykai
Receptas: Šašlykai su kefyru
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 50
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 3.00 kg
Kefyras: 2.00 l
Svogūnai: 2.00 kg
Prieskoniai: 3.00 arbat. š. (mėgstamų; arba dėkite pagal skonį)
Kaip gaminti

Gabalėliais pjaustytą mėsą apibarstykite mėgstamais prieskoniais, tuomet sumaišykite ją su griežinėliais pjaustytais svogūnais ir užpilkite kefyru. Indą su mėsa uždenkite ir palikite šaldytuve pernakt.

Iki kepimo likus kiek daugiau nei pusvalandžiui, apibarstykite mėsą druska, o tada – metas kepti.

 

Suskleisti
Grikiai
Receptas: Dzūkiškas grikių apkepas su kefyru ir lašinukais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 18
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 2.00 st.
Kefyras: 2.00 st. (ar rūgpienio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Lašinukai: 100.00 g (rūkytų; arba šoninės)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė (nebūtinai))
Aliejus: 1.00 valg. š. (arba taukų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Grikius biriai išvirkite – kruopos gali būti dar vos kietokos, tad užteks virti 6-7 min. Nukoškite, perpilkite į didelį dubenį ir palikite kiek pravėsti.

2. Kiaušinius paplakite, svogūną bei morką (jei ją naudojate) nulupkite ir supjaustykite kubeliais, taip pat supjaustykite ir šoninę ar lašinukus.

3. Keptuvėje įkaitinkite taukus ar aliejų ir suberkite svogūnus, morkas ir lašinukus/šoninę, pakepinkite, kol svogūnas taps perregimas, o lašinukai/šoninė kiek paskrus.

4. Suberkite į grikius keptuvės turinį, supilkite kiaušinius, kefyrą ar rūgpienį, pasūdykite.

5. Verskite gautą masę į riebalais pateptą kepimo indą (ar puodą, kurį galima dėti į orkaitę).

6. Dėkite į iki 180 C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 min. Valgykite su grietine, kefyru ar kitais mėgstamais priedais.

Suskleisti
Kefyriniai keksiukai
Receptas: Kefyriniai keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 87
Receptas
Ingredientai
Manai: 1.00 st.
Kefyras: 1.00 st. (1,5 st.)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 st.
Miltai: 1.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Manus sumaišykite su pusantros stiklinės kefyro.

2. Atskirame dubenyje iki purumo išsukite kiaušinius su ruduoju cukrumi.

3. Po truputį suberkite su šaukšteliu kepimo miltelių sumaišytą stiklinę miltų ir žiupsnį druskos, manų ir kefyro mišinį. Gerai išsukite.

4. Galiausiai įmaišykite lydytą atvėsintą sviestą.

5. Tešlą paskaninkite mėgstamais priedais ir sukrėskite į specialias formeles. Kepkite 180 °C karštumo orkaitėje apie pusvalandį.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais