Ingredientai:
-
220 ml baltojo vyno acto;
-
2 valg. šaukšt. cukraus;
-
1 arbat. šaukšt. druskos;
-
4 skiltelės česnako, supjaustytos itin plonais griežinėliais;
-
6–8 raudonos aitriosios paprikos, supjaustytos 3 mm storio griežinėliais.
Gaminimas:
1. Aitriosios paprikos griežinėlius suberkite į stiklainį.
2. Visus likusius ingredientus pilkite ir berkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinės ugnies pamaišydami, kol cukrus ir druska visiškai ištirps. Gautą marinatą supilkite į stiklainį su paprika, atvėsinkite, uždenkite dangteliu ir dėkite į šaldytuvą.
3. Ragauti galite jau po 3–4 dienų, šaldytuve ši kiek prislopinto aštrumo „bomba“ puikiausiai išbus ir visą mėnesį ar dar ilgiau.