Receptas drąsiems: marinuotos aitriosios paprikos

O jei jau sąžiningai, didelės drąsos čia nereikia! „Piktos“ neretai atrodančios aitriosios paprikos, kelias dienas ar savaites pabuvusios marinato, kuriame dominuoja actas, apsuptyje, gerokai pakeičia charakterį – aštrumo lieka, tačiau jis jau kitoks, subtilesnis ir itin derantis prie įvairiausių patiekalų, tarkime, kad ir ant ugnies čirškintų kepsnių.
Aitriosios paprikos
Aitriosios paprikos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 220 ml baltojo vyno acto;

  • 2 valg. šaukšt. cukraus;

  • 1 arbat. šaukšt. druskos;

  • 4 skiltelės česnako, supjaustytos itin plonais griežinėliais;

  • 6–8 raudonos aitriosios paprikos, supjaustytos 3 mm storio griežinėliais.

Gaminimas:

1. Aitriosios paprikos griežinėlius suberkite į stiklainį.

2. Visus likusius ingredientus pilkite ir berkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinės ugnies pamaišydami, kol cukrus ir druska visiškai ištirps. Gautą marinatą supilkite į stiklainį su paprika, atvėsinkite, uždenkite dangteliu ir dėkite į šaldytuvą.

3. Ragauti galite jau po 3–4 dienų, šaldytuve ši kiek prislopinto aštrumo „bomba“ puikiausiai išbus ir visą mėnesį ar dar ilgiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų