Ingredientai:
- 400 g avižinių dribsnių (senoviškų, stambių, o ne smulkintų);
- 100 g žemės riešutų (arba bet kokių riešutų);
- 100 g moliūgų sėklų;
- 100 g saulėgrąžų branduolių;
- 100 g sezamų sėklų;
- 1/2 stiklinės medaus;
- 1/2 stiklinės aliejaus arba ištirpdyto sviesto;
- 1 šaukštas kiaulpienių, varnalėšų, trūkažolių šaknų miltelių, gilių miltelių ar kitokių šaknų;
- įvairių laukinių sėklų – nakvišų, dilgėlių, balandų, gysločių ir t.t.;
- džiovintų žolelių – bevainikių ramunėlių, dilgėlių, garšvų miltelių.
Gaminimas:
1. Sumaišome dribsnius, riešutus, saulėgrąžas, moliūgus, sezamus, medų ir aliejų. Pilame ant kepimo popieriumi išklotos skardos kuo plonesniu sluoksniu ir kepame kartais pamaišydami iki 170°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol apskrus. Atidžiai stebėkite kai kepa, nes labai greitai pradeda degti.
2. Baigiant kepti sudedame laukinių šaknų miltelius, laukines sėklas ir žoleles, gerai išmaišome ir paliekame atvėsti. Laukinių sėklų, šaknų miltelių ir žolelių kartu kepti nereikia, nes gali sudegti, tiesiog juos sudedame pačioje kepimo pabaigoje, ką tik ištraukę iš orkaitės, kol dribsniai dar karšti ir lipnūs.
3. Dribsnius atvėsiname skardoje ar dideliame dubenyje, šalti jie pasidaro traškūs ir sudedame į sandarias dėžutes.