Receptas iš knygos „Natūraliai saldu“: šaltalankių granita

Dar ne taip seniai ne visų taip jau vertintos uogos, šaltalankiai, pastaruoju metu grįžo į madą. Su jomis drąsiai eksperimentuoja ir restoranų, ir namų šefai. Šios uogos ypatingos ir turimomis naudingomis medžiagomis, ir nepakartojamu skoniu. Jūsų dėmesiui receptas, kurį savo knygoje „Natūraliai saldu“ pateikia „Feed My Sister“ tinklaraštininkės Asta ir Rūta.
Tinklaraštininkės ir jų gaminta šaltalankių granita
Tinklaraštininkės ir jų gaminta šaltalankių granita / „Sarune Zurba Photography“ nuotr.

Rūta: Jeigu reikėtų pasakyti įsimintiniausią kada nors valgytą desertą, tai būtų šefo Simon Rogan šaltalankių granita su anyžiniu kremu, kurią valgiau prieš kelerius metus „L’Enclume“ restorane Anglijos kalnuose. Be jokių įmantrybių patiektas desertas mane privertė šaltalankių ieškoti Londone.

Maži patarimai:

  • Granita nepavyks su sultimis, pirktomis ūkininkų turguje, nes jos būna šiek tiek pakaitintos, o šiam desertui reikia nekaitintų, šviežiai spaustų šaltalankių sulčių.
  • Reikės stačiakampės 15 × 7 cm formos. Galite naudoti ir kitą formą, nes svarbu ne indo dydis ar forma, bet kad paruošta granita būtų 2 cm storio.
„Sarune Zurba Photography“ nuotr. /Šaltalankių granita
„Sarune Zurba Photography“ nuotr. /Šaltalankių granita

Ingredientai (4 mažoms porcijoms):

  • 175 ml šviežiai spaustų šaltalankių sulčių;
  • 25 ml/g vandens;
  • 60 g medaus.

Gaminimas:

1. Į puodą pilame vandenį, dedame medų ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kol šis ištirps.

2. Vandenį su medumi pilame į šaltalankių sultis, išmaišome

3. Gautą skystį pilame į indą ir dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 6 valandoms.

4. Granitą gramdome šakute ir ledų gabaliukus dedame į stiklines.

„Sarune Zurba Photography“ nuotr. /Šaltalankių granita
„Sarune Zurba Photography“ nuotr. /Šaltalankių granita

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

„Sarune Zurba Photography“ nuotr./Knygos „Natūraliai saldu“ autorės seserys Rūta ir Asta
„Sarune Zurba Photography“ nuotr./Knygos „Natūraliai saldu“ autorės seserys Rūta ir Asta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų