Ingredientai (20 kibinų):
tešlai:
- 160 g šalto sviesto;
- 400 g miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 60 g grietinės;
- druskos.
įdarui:
- 300 g maltos vištienos;
- 1 svogūnas;
- druskos;
- maltų juodųjų pipirų;
- 50 ml kefyro;
- 100 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.
aptepti:
- 1 kiaušinio plakinys;
- 100 g migdolų drožlių.
Gaminimas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Pagaminti tešlą. sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais ir minkyti rankomis, kol virs trupinine mase. Grietinę išplakti su kiaušiniais ir druska, įmaišyti į miltų ir sviesto masę ir greitai išminkyti tešlą. Ją įsukti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 1 valandą.
3. Pagaminti įdarą: svogūną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su malta mėsa, prieskoniais, sūriu ir kefyru.
4. Paruošti kibinus: tešlą padalyti į mažus gabaliukus – maždaug po 30 g. Visus plonai iškočioti skritulio forma. Ant kiekvieno gabaliuko ties viduriu dėti po 20 g įdaro. Gabalėlį sulenkti pusiau, gerai suspausti kraštus ir susukti virvelę. Taip pagaminti visus kibinus, sudėti juos į skardą, aptepti kiaušinio plakiniu, ant viršaus užberti migdolų drožlių.
5. Dėti į orkaitę ir kepti apie 35 minutes. Kibinus atvėsinti ir sudėti ant padėklo.