Ingredientai (16 porcijų):
pagrindui:
- 4 lakštų (po 62 g) šaldytos bemielės tešlos.
įdarui:
- 2 česnako skiltelių;
- bazilikų lapelių (1 šakelės);
- 150 g nesaldaus varškės sūrelio;
- 50 g majonezo;
- 2 nedidelių virtų burokėlių;
- 100 g smulkinto pelėsinio sūrio;
- 50 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
- 20 g kaparėlių.
aptepti:
- 1 kiaušinio plakinio.
Gaminimas:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Paruošti pagrindą. Tešlos lakštus truputį iškočioti ir jais padengti visą kepimo skardą, kad šiek tiek tešlos užeitų ant skardos kraštų.
3. Pagaminti įdarą. Trintuvu sutrinti česnako skilteles, majonezą ir bazilikų lapelius. Tada viską sumaišyti su varškės sūreliu.
4. Paruošti tartą. Tešlos lakštus ištepti paruoštu įdaru. Palikti apie 3 cm nuo kraštų. Burokėlius supjaustyti plonais griežinėliais, sudėti ant ištepto įdaro, tada užberti pelėsinio ir kietojo sūrio ir kaparėlių. Sausus tešlos kraštus užlenkti į vidų arba susukti virvelę. Ištepti kiaušinio plakiniu. Dėti į orkaitę ir kepti 15 minučių. Palikti atvėsti ir supjaustyti kvadratėliais.