Receptas: midijos grietinėlės ir vyno padaže su morkomis ir salierais

Pasigaminkite gardų patiekalą iš midijų.
Midijos
Midijos / wikimedia.org nuotr.

Reikės:

Šaldytos midijos „Nowaco“         400gr.
Svogūnai                                       1vnt.
Česnakai                                       2 skiltelės
Morkos                                         1vnt.
Saliero stiebai                               1vnt.
Petražolės (šviežiai smulkintos)      pundelis
Grietinėlė 35%                              150 ml. (galima ir daugiau)
Sviestas
Sausas baltas vynas                    50ml.
Druska
Pipirai

Šaldytas midijas perliejame šiltu vandeniu. Smulkiai supjaustome česnaką, svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame, saliero stiebą supjaustome griežinėliais.

Svieste pirmiausia pakepiname česnaką, po to dedame svogūną, morką, salierus. Kepiname, kol daržovės suminkštės. Beriame druską, pipirus, susmulkintas petražoles. Pilame grietinėlę, baltą vyną ir viską šiek tiek patroškiname.

Sudedame midijas ir dar 7–10 minučių patroškiname. Valgyti rekomenduojame su traškiu prancūzišku batonėliu arba skrudintomis bulvytėmis. Skanaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos