Ingredientai:
biskvitui:
- 4 kiaušiniai;
- 160 g miltų;
- 160 g cukraus;
- 1 pakelis tirpios kavos (3 in 1);
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
Gaminimas:
1. Į dubenį mušame kiaušinius ir beriame cukrų. Plakame iki standumo. Tada beriame persijotus miltus, kepimo miltelius, tirpią kavą ir viską palengva išmaišome.
2. Į pailgą kepimo indą aukštesniais kraštais tiesiame kepimo popieriaus ir supilame tešlą.
3. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir supjaustome horizontaliai.
kremui:
- 400 g kokosų „pieno“;
- 400 g graikiško „jogurto“;
- 10 vnt. želatinos lapelių;
- klevų sirupo (pagal skonį).
Gaminimas:
1. Į dubenį dedame jogurtą, pilame kokosų pieną ir klevų sirupo (pastarojo pilame pagal skonį, priklausomai, kokio saldumo norime).
2. Želatinos lapelius paruošiame kaip nurodo gamintojas ir sumaišome su kremu.
3. Supjaustytą biskvitą sutepame kremu ir dedame į šaldytuvą sustingti.
4. Sustingusį vazoną pabarstome grūstais „Oreo“ sausainiais ir žinoma susodiname bazilikus!
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.