„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptų knygą išleidusi Jazzu dalinasi: kaip pasakiškai pagaminti anties krūtinėlę

„Man labai patinka geras maistas, – sako dainininkė Justė Arlauskaitė Jazzu. Ji įsitikinusi, kad maistas ir žmogaus perpetuum mobile, amžinasis variklis, jėgų ir energijos kūrėjas. Jis palaiko gyvybę, jis – kasdienybės dalis, tačiau skanus ir sveikas maistas gali tapti didžiausia švente.
Jazzu anties receptas
Jazzu anties receptas / Koliažas

Anot Justės, gerą maistą švęsti reikia kasdien. Kasdien nerti į naujų skonių pasaulį, keisti požiūrį į virtuvę, stalą, skrandį, į geras emocijas, savo kūną ir save. Kūrybiškumas yra kiekvieno patiekalo sėkmė.

Būtent kūrybiškumą virtuvėje Jazzu ir deklaruoja savo debiutinėje receptų knygoje „Skanus Jazzu gyvenimas“, kurią išleido „Alma littera“.

Pranešimo aut. nuotr./Anties krutinėlė
Pranešimo aut. nuotr./Anties krutinėlė

Knygą parašyti jai padėjo žurnalistė Grytė Liandsbergienė, patiekalus kūrė Justės restoranų Anykščiuose „Basi Basi“ ir „Mitai“ virtuvės šefas Ignas Višinskas.

Siūlome du receptus šventėms iš Justės knygos „Skanus Jazzu gyvenimas. Apie meilę, maistą ir svajonių išsipildymą“

Anties krūtinėlė su spanguolių padažu ir bulvių koše

4 porcijoms reikės:

• 41 ančių krūtinėlių

• 2 rozmarino šakelių

• 2 čiobrelio šakelių

• 4 česnako skiltelių

• Druskos

Bulvių košei:

• 0,5 kg bulvių

• 150 g sviesto

• 150 ml pieno

• Druskos

Padažui:

• 1 l mėsos sultinio

• 200 ml sauso raudonojo vyno

• 200 g spanguolių

• 100 g rudojo cukraus

• 50 g baltojo cukraus

• 80 g šalto sviesto

1. Anties krūtinėlės odelę įpjauname, stengdamiesi nepaliesti mėsos. Pasūdome, dedame į šaltą keptuvę, užkaičiame ir iš lėto apkepame.

2. Kai išsiskiria riebalų, sudedame žoleles ir česnaką. Kepame, kol oda gražiai apskrunda. Tuo metu įkaitiname orkaitę iki 200 °C. Dedame krūtinėlę į skardą (oda į viršų), užberiame smulkintų žolelių ir česnakų. Kepame 8–10 minutes, kol vidinė anties temperatūra pasiekia 55 °C.

Pranešimo aut. nuotr./Jazzu „Skanus Jazzu gyvenimas“
Pranešimo aut. nuotr./Jazzu „Skanus Jazzu gyvenimas“

3. Bulves išverdame, sugrūdame, supilame karštą pieną, išmaišome. Maišydami sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą, pasūdome. Pertriname per sietelį.

4. Ruošdami padažą, mėsos sultinį ir vyną užkaitiname ir nuverdame, kol liks tik pusė skysčio. Baltąjį cukrų išlydome keptuvėje, jame karamelizuojame spanguoles. Suverčiame spanguoles į sultinį, įberiame rudojo cukraus, paverdame kelias minutes, kol cukrus ištirpsta. Sutriname vienalytę masę, perkošiame per sietelį. Prieš tiekdami pašildome: išjungę kaitrą, sudedame gabalėliais pjaustytą šaltą sviestą ir maišome, kol jis išsilydys ir susilies su padažu.

P. S. Greta galime patiekti svieste kepintų voveraičių ar kitų mėgstamų sezoninių grybų bei jaunų morkyčių.

Igno patarimas:

Anties krūtinėlę drąsiai gardinkite įvairiomis uogomis ir grybais. Tik nepadauginkite uogų, kad patiekalas netaptų desertu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs