Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptų rinkinys. Ką skanaus ruošti iš cukinijų?

Nemažai šeimininkių skundžiasi, kad nesugalvoja, ką įdomaus ir skanaus galėtų pagaminti iš cukinijų. Jums taip pat kyla panašių klausimų? Tuomet skubame į pagalbą.
Cukinijos
Cukinijos / Fotolia nuotr.

Iš tiesų cukinija – nepaprastai universali daržovė. Iš jos galima paruošti įvairiausių valgių: užkandžių, sriubų, salotų, karštųjų patiekalų ir net desertų.

Verta žinoti

♦ Cukinijos – universalios daržovės. Jas galima virti, troškinti, kepti keptuvėje ir ant grotelių, maišyti į sriubas, omletus, daržovių troškinius, įdaryti mėsos faršu ar daržovėmis, konservuoti. Šviežių jaunų cukinijų galima maišyti į salotas. Jos ypač dera su pomidorais.

♦ Valgomi net cukinijų žiedai. Tiesa, skinti reikėtų tik vyriškus žiedus, kurie nemezga vaisių (jų plonesnis kotelis). Cukinijų žiedai įdaromi varške, apvoliojami tešloje ir trumpai paverdami aliejuje.

♦ Konservuoti tinkamesnės subrendusios cukinijos. Šios daržovės beveik beskonės, tačiau lengvai įgauna kitų produktų skonį. Todėl cukinijos retai konservuojamos vienos. Dažniausiai jos maišomos su rūgščiais vaisiais ar uogomis: svarainiais, spanguolėmis, citrinomis, kaukazietiškomis slyvomis.

♦ Jei cukinija peraugusi, prieš gaminimą patartina nulupti kietą jos žievelę ir išskobti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu. Jaunas cukinijas geriau valgyti neluptas, nes žievelėje yra daugiausia vitaminų ir mineralinių medžiagų.

♦ Žiemai atidėkite gerai sunokusias cukinijas stora žieve, jas laikykite vėsioje patalpoje. Jaunos cukinijos greitai genda, tačiau jų galima užsišaldyti.

RECEPTŲ RINKINYS

Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Marinuotos citrinų skonio cukinijos
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Marinuotos citrinų skonio cukinijos

Marinuotos citrinų skonio cukinijos

Mairūno 15min.lt nuotr./Mairūno vasariakas apkepas
Mairūno 15min.lt nuotr./Makaronų apkepas

Makaronų su pomidorais ir cukinija apkepas

Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Cukinijų ir imbierų marmeladas
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Cukinijų ir imbierų marmeladas

Cukinijų ir imbierų marmeladas

Autorės nuotr. / Įdaryta cukinija
Autorės nuotr. / Įdaryta cukinija

Įdaryta cukinija

Cukinijų lazanija
Shutterstock nuotr. / Cukinijų lazanija

Cukinijų lazanija

Fotolia nuotr. / Cukinijų ir porų salotos
Fotolia nuotr. / Cukinijų ir porų salotos

Cukinijų ir porų salotos

Fotolia nuotr. / Cukinijų suktinukai
Fotolia nuotr. / Cukinijų suktinukai

Cukinijų suktinukai

Fotolia nuotr. / Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės
Fotolia nuotr. / Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės

Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės

Fotolia nuotr. / Cukinijų keksiukai
Fotolia nuotr. / Cukinijų keksiukai

Cukinijų keksiukai

Fotolia nuotr. / Cukinijų omletas
Fotolia nuotr. / Cukinijų omletas

Cukinijų omletas

Fotolia nuotr. / Kreminė cukinijų sriuba
Fotolia nuotr. / Kreminė cukinijų sriuba

Kreminė cukinijų sriuba

Fotolia nuotr. / Makaronai su cukinijomis
Fotolia nuotr. / Makaronai su cukinijomis

Makaronai su cukinijomis

Fotolia nuotr. / Veraienos ir cukinijų troakinys
Fotolia nuotr. / Veršienos ir cukinijų troškinys

Veršienos ir cukinijų troškinys

Fotolia nuotr. / Cukinijų pyragas
Fotolia nuotr. / Cukinijų pyragas

Cukinijų pyragas

Mariaus Žičiaus nuotr. / Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varake
Mariaus Žičiaus nuotr. / Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške

Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške

Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais

Cukinijų sriuba su mėsos kukuliais

Shutterstock nuotr. / Cukinijų blynai
Shutterstock nuotr. / Cukinijų blynai

Cukinijų blynai

Daugiau receptų iš cukinijų IEŠKOKITE ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos