Tešlai reikės:
300 g kvietinių miltų;
150 g sviesto;
1 kiaušinio;
50 g kakavos;
50 g grietinės, 30% riebumo;
2 valg. š. rudojo cukraus;
1 valg. š. vanilinio cukraus;
1 valg. š. kepimo miltelių
1 žiupsnelio druskos
Kremui reikės:
250 g varškės;
250 g maskarponės sūrio;
2 kiaušinių;
50 g grietinės, 30% riebumo;
2 valg. š. krakmolo;
2 valg. š. cukraus;
1 valg. š. vanilinio cukraus.
Įdarui reikės:
200 g džiovintų slyvų (be kauliukų);
50 g romo (nebūtina).
Ganašui:
200 g juodojo šokolado;
200 g grietinėlės, 35% riebumo.
Gaminimas:
1. Šokoladinį ganašą pradėjau ruošti iš vakaro. Iki užvirimo pašildyti grietinėlę, tik jokiu būdu nevirti! Užpilti juodo šokolado gabaliukus. Kiek palaukus, gerai masę išmaišyti. Padėti šaltai. Po to gerai bent kelis kartus permaišyti, kas kelias valandas. Beje, produktus ganašui reikia imti kokybiškus, nes, jei jie prastesni, tas tikrai labai pasijaučia galutiniame rezultate.
2. Užmerkti iš anksto slyvas rome. Tinka ir brendis, bet, kad slyvos suminkštėtų, galima jas tiesiog tik virintu vandeniu nuplikinti.
3. Tešlą aš irgi iš anksto pasigaminu, nes kelias valandas ji pastovi šaldytuve. Sviestą ištirpinti ant garų.
4. Kiaušinį gerokai paplakti su druskos trupučiu bei ruduoju cukrumi, šaukštu vanilinio cukraus. Sumaišyti su sviestu.
5. Grietinę paplakti su kepimo milteliais ir įmaišyti į paruoštą masę.
6. Miltus sumaišyti su kakava. Po truputį miltus įmaišyti į turimą masę. Išeina minkštoka, bet minkoma tešla.
7. Tešlą padalinti į 2 gabalus ir gerai atšaldyti.
8. Kremui išplakti 2 kiaušinius su cukrumi ir šaukštu vanilinio cukraus iki purumo.
9. Sumaišyti maskarponę su varške ir grietine, krakmolu, įmaišyti kiaušinio masę.
10. Į kepimo formą (24 cm skersmens) sutarkuoti pusę tešlos, pakelti kraštelius. Sudėlioti slyvas. Pilti varškės masę. Užtarkuoti tešla.
11. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 -50 min.
12. Gerai atvėsinti.
13. Gerai išplakti ganašą. Aš dar pagardinau romu, kuriame mirko slyvos - 2 šaukštais. Ir kulinariniu švirkštu papuošti pyragą. Aromatingas ir purus kremas priduoda šventiškumo.
Skanaus!
Dėkojame Reginai už receptą! Kviečiame pasidalinti ir Jus!
Savo patiekalų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki gruodžio 22 d., o 15min redakcija, atrinkusi tris geriausius receptus, apdovanos jų autorius puikiais prizais – prieskonių „Santa Maria“ rinkiniais.