Dėkojame Reginai už receptą, o kaip jis gimė, galite skaityti čia.
MORKŲ PYRAGAS
Ingredientai biskvitui:
- Morkų – 250 g
- Rudojo cukraus – 200 g
- Kvietinių miltų – 200 g
- Rapsų aliejaus – 150 g
- Kiaušinių – 2 vnt.
- Konservuotų ananasų – 75 g
- Kepintų migdolų riešutų – 50 g
- Kokoso drožlių, pakepintų – 50 g
- Valgomosios sodos – 15 g
- Acto (sodai nugesinti) – 10 g
- Maltų muskato riešutų – 4 g
- Cinamono – 4 g
- Malto imbiero – 1 g
Ingredientai kremui:
- Sviesto – 150 g
- Sūrio „Philadelphia“ – 400 g
- Cukraus pudros – 100 g
Gaminame:
1. Kiaušinius virtuviniame kombaine plakame su ruduoju cukrumi.
2. Padidinus greitį – supilame kambario temperatūros aliejų.
3. Kol kiaušiniai plakami, sukapojame kepintus migdolų riešutus, smulkiai supjaustome ananasus ir smulkiai sutarkuojame morkas.
4. Išjungus plakimą, supilame nugesintą sodą ir visus likusius ingredientus. Persijotus miltus pilame paskutinius.
5. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, ištepame sviestu ir pabarstome ruduoju cukrumi. Kepame 180°C temperatūroje 45 min.
6. Kremui sviestą su cukraus pudra plakame iki baltumo. Sūrį „Philadelphia“ lengvai įplakame į sviestą.
7. Iškepusį ir atvėsintą biskvitą pjauname į dvi dalis – per pusę. Ant vienos dalies dedame išplakto kremo. Pyrago vidurį, viršų ir šonus aptepame kremu, apibarstome maltais biskvito trupiniais.
Skanaus!