Žaliems blynams reikės:
- saujos žalių špinatų,
- 100 ml vandens,
- 200 ml. pieno,
- 1 kiaušinio,
- 5 šaukštų miltų,
- žiupsnio druskos,
- 1 šaukšto aliejaus į tešlą,
- aliejaus kepimui.
Įdarui reikės:
- 500 g varškės,
- 1 kiaušinio,
- 2 šaukštų grietinės,
- 50 g sviesto,
- 1 svogūno,
- 1 saliero stiebo,
- saujelės špinatų,
- saujos šaldytų žalumynų (petražolių, krapų, bazilikų),
- žiupsnelio raudonėlių,
- žiupsnelio penkių rūšių pipirų,
- žiupsnio lauro lapelių,
- žiupsnelio čiobrelių,
- kelių žiupsnių druskos.
Gaminimas:
Pirmiausia reikia iškepti blynus.
Visus špinatus (apie 100 g) užplikiname užvirtu karštu vandeniu, paliekame kiek pastovėti. Tuomet trečdalį ( jei norime dėti jų ir į varškę – bus marga) pasiliekame, o kitus reikia nusunkti, sumaišyti su aliejumi ir susmulkinti smulkintuvu.
Su druska kiek paplakti kiaušinį, supilti vandenį, pieną, išmaišyti. Įmaišyti žalią masę, miltus.
Iškepti ant aliejaus keptuvėje žalius blynus.
Tuomet gaminamas įdaras.
Svogūną ir saliero stiebą, smulkintus, kartu su žalumynais pakepinti svieste, sudėti į varškę, suberti prieskonius, druską, įdėti kiaušinį, grietinę, ir gerai išmaišyti. Torto formoje dėti po blyną ir vis pertepti įdaru.
Dėti į karštą orkaitę. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 40 min.
Išimti, greitai aptarkuoti fermentiniu sūriu. Aš dar padariau vainiką iš žalių vynuogių, pomidoriukų, špinatų.
Dar pakepti apie 10 min.
Linkiu išbandyti! Ir žiemą dorai išvaryti!
Regina R.
Kviečiame ir jus dalyvauti gardžiausių blynų konkurse!
Jūsų receptų, parašytų taisyklinga lietuvių kalba, kartu su nuotraukomis laukiame el. paštu konkursai@15min.lt iki kovo 3 d. Na, o kovo 4-ąją paskelbsime nugalėtojus.
Prekybos tinklas „Norfa“ trims gardžiausių blynų receptų autoriams padovanos po kilogramą kvapnių šviežių spurgyčių, ką tik pagamintų „Rivonos“ kulinarijos ceche, bei po du stiklainiukus „Rivonos“ išvirtos uogienės, kurią galėsite išsirinkti pagal savo skonį.