Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: greitai paruošiama kiniška antigripino sriuba

Jau ne už kalnų gripo ir įvairiausių peršalimų sezonas, o kartu ir šildančiai aštrių azijietiškų sriubų laikas. Pirmasis vaistas nuo peršalimo yra senas geras naminis sultinys. Deja, jam išvirti ne visada turime laiko, o pasijutus blogai, dažniausiai tam nėra nei noro, nei jėgų. Todėl virdama vištienos sultinį, dažniausiai jo verdu dvigubai daugiau: vieną dalį iš karto panaudoju sriubai, o kitą – užšaldau. Tokiam darbui puikiai tinka savaitgalis! O šaldytas sultinys labai praverčia, kai norisi šiltos, sveikatą sugrąžinančios sriubos čia ir dabar.
Renata Ničajienė ir jos virta sriuba
Renata Ničajienė ir jos virta sriuba / Autorės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Aišku, vietoj naminio sultinio galima panaudoti ir kokybišką, ekologišką pirktinį sultinį (jo kubelius ar miltelius), tik iš tokio sultinio naudos bus mažiau.

Šią kinišką sriubą greitai išviriau iš anksčiau savo virto ir užšaldyto sultinio. Jį pašildžiusi dar trumpai paviriau su imunitetą stiprinančiais prieskoniais: imbieru, českanais, aitriąja paprika. Sultinį praturtinau plonai pjaustyta morka ir pekino kopūstu bei aromato suteikiančiais svogūnų laiškais bei kalendromis.

Kad sriuba suteiktų ir sotumo, pravertė vos per kelias minutes išverdantys azijietiški kiaušininiai makaronai. Išėjo tikra antigripino sriuba su šildančiais prieskoniais, daržovėmis ir makaronais. Ją pagaminau vos per 20 minučių!

Autorės nuotr. /Greitai paruošiama kiniška antigripino sriuba
Autorės nuotr. /Greitai paruošiama kiniška antigripino sriuba

Ingredientai (4 asm./gaminimo laikas: 25 min.)

  • 1,5 l kokybiško vištienos sultinio;
  • nykščio dydžio imbiero šaknies gabalėlis;
  • 1 nedidelė česnako galvutė;
  • 1 aitrioji paprika;
  • 2 šaukštai sojos padažo;
  • pusė nedidelio pekininio kopūsto;
  • 1 didelė morka;
  • pusė pakuotės azijietiškų kiaušininių makaronų;
  • ryšelis šviežių svogūnų laiškų;
  • ryšelis šviežių kalendrų;
  • kelios saujos porų daigų;
  • pusė žaliosios citrinos.

Gaminimas:

1. Sultinį užvirkite. Imbiero šaknį ir aitriąją papriką supjaustykite, įmeskite į verdantį sultinį. Jei norite, kad sriuba būtų mažiau aštri, iš aitriosios paprikos išimkite sėklas. Česnako skilteles nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, taip pat įmeskite į puodą su verdančiu sultiniu. Į sultinį supilkite sojų padažą. Virkite sultinį su prieskoniais vos burbuliuojant apie 5 minutes.

2. Per tą laiką nuskuskite morką ir sutarkuokite ją plonais griežinėliais. Pekino kopūstą nuplaukite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais. Paruoštas daržoves sumeskite į verdantį sultinį ir virkite dar 5 minutes.

3. Tada į sriubą sudėkite greitai išverdančius azijietiškus makaronus, virkite dar kelias minutes. Išvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies.

4. Švarius svogūnų laiškus ir kalendrų lapelius supjaustykite, suberkite į išvirusią sriubą, įspauskite žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pilstykite į lėkštes. Sriubą puoškite porų daigais.

Autorės nuotr. /Greitai paruošiama kiniška antigripino sriuba
Autorės nuotr. /Greitai paruošiama kiniška antigripino sriuba

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų