Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: kokosiniai želė gabaliukai

Savaitgalį visada norisi skanumynų, jei ne pyrago, tai bent lengvo deserto! Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.
Renata Ničajienė ir jos gamintas desertas
Renata Ničajienė ir jos gamintas desertas / Autorės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Deserto tekstūra ir spalva kiek primena labiau įprastus pieno ar grietinėlės drebučius, bet skonis – kokosinis. Desertą pagaminsite trumpiau nei per pusvalandį, kelias valandas palaikysite šaldytuve ir supjaustę galėsite mėgaustis lengvu skanėstu po sočių savaitgalio pietų.

Ingredientai:

  • 250 ml 18 proc. riebumo kokosų pieno;
  • 250 ml 8 proc. riebumo kokosų pieno;
  • 250 ml 24 proc. riebumo kokosų pieno;
  • 3 šaukštai kokosų arba cukranendrių nerafinuoto cukraus;
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus;
  • 1 šaukštas žaliųjų citrinų (laimo) sulčių;
  • 20 g želatinos;
  • 2 šaukštai kokosų drožlių (apibarstyti).

Gaminimas:

1. Visų trijų rūšių kokosų pieną supilkite į puodą ir užkaiskite. Ten pat berkite cukrų ir vanilinį cukrų, supilkite žaliųjų citrinų sultis ir kaitindami maišykite, kol įkais, bet neužvirs.

2. Želatiną užmerkite nedideliame kiekyje vandens, kad išbrinktų, o išbrinkusią ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Ištirpusią želatiną įmaišykite į karštą kokosų pieno masę. Gerai išmaišykite ir palikite kiek praaušti.

3. Parinkite didesnį indą skysčiui supilti, tokį, kad želė gautųsi apie 1,5 cm storio. Statykite į šaldytuvą per naktį arba bent 3 valandoms sustingti.

4. Atšalusį desertą supjaustykite kvadratėliais, kiekvieną apvoliokite kokosų drožlėmis ir mėgaukitės. Želė laikykite šaldytuve.

Autorės nuotr./Kokosiniai želė gabaliukai
Autorės nuotr./Kokosiniai želė gabaliukai

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais