Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: meksikietiški pusryčiai „Huevos Rancheros“

Savaitgaliais, kai niekur nereikia skubėti, mėgstu ruošti nekasdieniškus pusryčius ir eksperimentuoti virtuvėje. Vienas iš mano savaitgalio eksperimentų – meksikietiški pusryčiai „Huevos Rancheros“, o išvertus tai reikštų „kiaušiniai rančos stiliumi“. Nors Meksikoje dar nesu buvusi, tokius pusryčius jau seniai svajojau pasiruošti.
Renata Ničajienė ir jos ruoštas meksikietiškas pusryčių patiekalas
Renata Ničajienė ir jos ruoštas meksikietiškas pusryčių patiekalas / Renatos Ničajienės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Perskaičiau kelių šaltinių receptus ir jie savo sudėtimi man pasirodė gana skirtingi, nors privalomi ingredientai išlikdavo tortilla paplotėliai, kiaušinai ir Ranchero padažas.

Ranchero padažą ruošiau su konservuotais pomidorais ir kelių rūšių aitriosiomis paprikomis (šviežiomis ir konservuotomis), čia dar labai būtų tikusios keptos konservuotos saldžiosios paprikos. Šiam padažui skaninti būtinai reikia kumino ir šviežių kalendrų. Man toks skonių derinys labai tinka, todėl padažo iš anksto pasiruošiau daugiau. Jį laikau šaldytuve, kad galėčiau greitai pasiruošti ne tik „Huevos Rancheros“, bet ir meksikietiškų kesadilijų. Įsileiskime į savo virtuvę daugiau Meksikos virtuvės spalvų ir skonių!

Ingredientai (4 asm.):
(gaminimo laikas: 30 min)

  • 8 tortilijos;
  • 8 kiaušiniai;
  • 2 prinokę avokadai;
  • 2 stiklinės konseruotų juodųjų pupelių;
  • 1 žalioji citrina;
  • 80 g fetos arba brinzos sūrio;
  • ryšelis šviežių kalendrų;
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų, pagal skonį;
  • alyvuogių aliejaus, kepimui.

padažui:

  • 1 indelis smulkintų konservuotų pomidorų;
  • 1 svogūnas;
  • kelios česnako skiltelės;
  • 1 aitrioji paprika;
  • 1 šaukštas konservuotų aitriųjų paprikų;
  • 1 šaukštelis maltų kuminų;
  • ryšelis kalendrų;
  • 1 šaukštelis nerafinuoto cukranendrių cukraus;
  • druskos, pagal skonį
  • keli šaukštai alyvuogių aliejaus, kepimui.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pasiruoškite padažą. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepinkite pjaustytą česnaką su svogūnais, suberkite smulkintas aitriąsias paprikas ir, galiausiai, konservuotus pomidorus. Virkite, kol padažas kiek nugaruos, tada suberkite konservuotas paprikas ir prieskonius, smulkintas kalendas. Dar trumpai pakaitinkite ir nukelkite padažą pravėsti. Ataušusį padažą sutrinkite, kad būtų vientisas. Jį galite pagaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve, kol prireiks.

2. Konservuotas juodąsias pupeles nusunkite ir kiaurasamtyje perplaukite. Pupeles pašildykite keptuvėje, išspauskite pusės žaliosios citrinos sultis, skaninkite druska ir pipirais.

3. Tortilijų paplotėlius pašildykite įkaitintoje keptuvėje, prieš tai kiekvieną jų pusę ištepę alyvuogių aliejumi. Paplotėlius šildyti reikėtų trumpai – po minutę iš kiekvienos pusės, kol paskrus ir kiek išsipūs.

4. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus iškepkite kiaušinius, taip, kad tryniai dar būtų skysti, o baltymai gerai iškepę. Apibarstykite druska ir pipirais.

5. Patiekite „Huervos Rancheros“: ant šiltų paplotėlių berkite pašildytas pupeles, jas apšlakstykite paruoštu padažu. Ant viršaus dėkite ką tik iškepusį kiaušinį, šalia pjautyto avokado, abibarstykite smulkintomis kalendromis ir sūriu. Valgykite, kol šilta.

Autorės nuotr. /Meksikietiški pusryčiai „Huevos Rancheros“
Autorės nuotr. /Meksikietiški pusryčiai „Huevos Rancheros“

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų