„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kaziuko mugės proga – naminiai beigeliai pagal R.Ničajienę. Pačių keptiems neprilygs niekas!

Šių riestainių receptas labai tinka Kaziuko mugei. Naminiai riestainiai ypatingai skanūs, minkšti ir kvapnūs. Juos skanu gausiai skaninti aguonomis, sezamais, saulėgrąžomis. Klaidinga būtų sakyti, kad riestainiai yra kepami, nes jie, prieš kepimą, dar yra ir apverdami. Kuo ilgiau riestainius virsite, tuo didesnė galimybė, kad iškepę jie bus tarsi „guminiai“. Pats laikas juos išbandyti!
Renata Ničajienė ir jos kepti beigeliai
Renata Ničajienė ir jos kepti beigeliai / Renatos Ničajienės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 2 šaukšteliai druskos;
  • 7 g sausų mielių;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 300 ml šilto vandens.

virimui:

  • 1 šaukštas sodos.

viršui:

  • 1 kiaušinis;
  • apibarstymui – aguonos, sezamų sėklos, jūros druska.

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite 300 ml šilto vandens su druska, cukrumi, aliejumi ir sausomis mielėmis.

2. Tešlos minkymui į paruoštą skystąją tešlos dalį suberkite miltus. Tešlą labai gerai išminkykite, kad nebeliptų prie rankų. Minkyti reikėtų apie 10 minučių, kol tešla taps elastinga bei blizgi. Tešlą palikite šiltai valandai pakilti.

3. Pakilusią tešlą padalinkite į dešimt lygių dalių, iš kurių formuokite apvalias bandeles. Riestainių gaminimui prireiks medinio šaukšto, kurio kitu galu perdurkite bandeles per vidurį ir kiek pasukite aplink savo ašį, kad tešlos viduryje susiformuotų graži skylutė. Medinio šaukšto galiuką kiekvieną kartą, kad neliptų prie tešlos, reikėtų pabarstyti miltais.

Autorės nuotr. /Formuojamos beigelių skylutės
Autorės nuotr. /Formuojamos beigelių skylutės

4. Užvirinkite pilną didelį puodą vandens. Į jį suberkite sodą ir suleiskite po tris arba keturis riestainius. Riestainiai jame turi laisvai virti. Riestainius trumpai, apie minutę, apvirkite iš abiejų pusių. Apvirtus kiaurasamčiu ištraukite iš vandens ir guldykite ant skardoje patiesto kepimo popieriaus.

Autorės nuotr. /Apverdami beigeliai
Autorės nuotr. /Apverdami beigeliai

5. Prieš kepimą riestainius aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamais, aguonomis.

Autorės nuotr. /Kepimui paruošti beigeliai
Autorės nuotr. /Kepimui paruošti beigeliai

6. Papuoštus riestainius kepkite įkaitintoje 220 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių, kol jie gražiai iškeps. Iškepusius ataušinkite ant grotelių.

Autorės nuotr. /Iškepti beigeliai
Autorės nuotr. /Iškepti beigeliai

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“