Meksikietiškoms takoms labiausiai tinka maži tortilijų paplotėliai, jie telpa į delną ir labai patogu valgyti. Tokios tortilijos, kaip mažos valgomos lėkštutės, patiems įvairiausiems takų įdarams. Juk takos – gatvės maistas, joms nereikia jokių įrankių!
Ingredientai:
mėsos sūrymui:
- 2 l vandens;
- 0,5 stiklinės druskos.
keptai kiaulienai:
- 1 kg kiaulienos nugarinės;
- 1 apelsinas;
- 1 žalioji citrina;
- 1 mėlynasis svogūnas;
- 1 aitrioji paprika;
- 5 česnako skiltelės;
- 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių;
- 1 šaukštelis malto kumino;
- 1 šaukštelis aitriųjų paprikų;
- 2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus.
takoms:
- fetos tipo sūrio;
- 2 pakelių mažų tortilijų paplotėlių;
- šviežių kalendrų;
- salsos padažo.
Gaminimas:
1. Mėsą supjaustykite ir paruoškite sūrymą vandenyje ištirpindami druską. Į sūrymą sudėkite pjaustytą mėsą ir statykite bent kelioms valandoms, o geriausiai per naktį, į šaldytuvą.
2. Kai mėsa įsisūrės, nusausinkite jos gabaliukus ir sudėkite į kepimo indą. Mėsą apibarstykite prieskoniais ir apliekite aliejumi. Išspauskite apelsino ir žaliosios citrinos sultis, užpilkite ant mėsos. Šalia mėsos dėkite ketvirčiais supjaustytą nuluptą svogūną, pusiau perpjautą papriką ir česnakų skilteles. Viską gerai išmaišyte, kad mėsa vienodai pasidengtų prieskoniais, indą uždenkite folija ir statykite kepti į įkaitintą 150 laipsnių orkaitę 3 valandoms.
3. Per tą laiką pasiruoškite salsos padažą, supjaustykite sūrį ir kalendras.
4. Kai mėsa iškeps, nuimkite foliją. Kiaulienos gabaliukus plonai suplėšykite ir statykite dar 10 minučių apskrusti į 250 laipsnių orkaitę.
5. Per tą laiką ant sausos keptuvės iš abiejų pusių pašildykite tortilijų paplotėlius. Kad jie neatšaltų, uždenkite folija ir kartu su visais takų priedais neškite į stalą.
6. Ištraukite iš orkaitės mėsą ir, kol karšta, statykite ant stalo. Takas kiekvienas galės pasiruošti pagal savo skonį ir poreikius.
Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram