Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: „Taco Carnitas“ – takos su kiauliena

Šį kartą išbandžiau meksikietiškas takas su kiauliena „Taco Carnitas“. Jas pagaminti įkvepė viena iš serialo apie Meksikos maistą „Taco Chronicles“ serija skirta būtent „Carnitas“. Joje išsamiai pasakojama šio patiekalo istorija, kaip jis gaminamas bei valgomas Meksikoje. Labai skanu žiūrėti ir įkvepia gaminti!
Renata Ničajienė ir jos ruoštos takos
Renata Ničajienė ir jos ruoštos takos / Autorės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Meksikietiškoms takoms labiausiai tinka maži tortilijų paplotėliai, jie telpa į delną ir labai patogu valgyti. Tokios tortilijos, kaip mažos valgomos lėkštutės, patiems įvairiausiems takų įdarams. Juk takos – gatvės maistas, joms nereikia jokių įrankių!

Autorės nuotr. /Takos su kiauliena
Autorės nuotr. /Takos su kiauliena

Ingredientai:

mėsos sūrymui:

  • 2 l vandens;
  • 0,5 stiklinės druskos.

keptai kiaulienai:

  • 1 kg kiaulienos nugarinės;
  • 1 apelsinas;
  • 1 žalioji citrina;
  • 1 mėlynasis svogūnas;
  • 1 aitrioji paprika;
  • 5 česnako skiltelės;
  • 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių;
  • 1 šaukštelis malto kumino;
  • 1 šaukštelis aitriųjų paprikų;
  • 2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus.

takoms:

  • fetos tipo sūrio;
  • 2 pakelių mažų tortilijų paplotėlių;
  • šviežių kalendrų;
  • salsos padažo.

Gaminimas:

1. Mėsą supjaustykite ir paruoškite sūrymą vandenyje ištirpindami druską. Į sūrymą sudėkite pjaustytą mėsą ir statykite bent kelioms valandoms, o geriausiai per naktį, į šaldytuvą.

2. Kai mėsa įsisūrės, nusausinkite jos gabaliukus ir sudėkite į kepimo indą. Mėsą apibarstykite prieskoniais ir apliekite aliejumi. Išspauskite apelsino ir žaliosios citrinos sultis, užpilkite ant mėsos. Šalia mėsos dėkite ketvirčiais supjaustytą nuluptą svogūną, pusiau perpjautą papriką ir česnakų skilteles. Viską gerai išmaišyte, kad mėsa vienodai pasidengtų prieskoniais, indą uždenkite folija ir statykite kepti į įkaitintą 150 laipsnių orkaitę 3 valandoms.

3. Per tą laiką pasiruoškite salsos padažą, supjaustykite sūrį ir kalendras.

4. Kai mėsa iškeps, nuimkite foliją. Kiaulienos gabaliukus plonai suplėšykite ir statykite dar 10 minučių apskrusti į 250 laipsnių orkaitę.

5. Per tą laiką ant sausos keptuvės iš abiejų pusių pašildykite tortilijų paplotėlius. Kad jie neatšaltų, uždenkite folija ir kartu su visais takų priedais neškite į stalą.

6. Ištraukite iš orkaitės mėsą ir, kol karšta, statykite ant stalo. Takas kiekvienas galės pasiruošti pagal savo skonį ir poreikius.

Autorės nuotr. /Takos su kiauliena
Autorės nuotr. /Takos su kiauliena

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis