Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: trijų šokoladų desertas su kokosų pienu

Šventėms pasibaigus, sau pažadėjau, kad sausį daugiau jokių pyragų nebekepsiu. Kol kas pažado laikausi, bet deserto savaitgaliui vis tiek norisi! Todėl nusprendžiau pagaminti beveik nenuodėmingą šokoladinį desertą su kokosų pienu.
Renata Ničajienė ir jos ruoštas desertas
Renata Ničajienė ir jos ruoštas desertas / Autorės ir studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Šiam desertui prireiks vos kelių ingredientų: skirtingų rūšių ir spalvų kokybiško šokolado, pasirinkto riebumo kokosų pieno bei želatinos. Kokosų pieną desertui rekomenduoju rinktis vidutinio riebumo 18 proc. Kaip ir visus želė tipo desertus, šį irgi geriausiai paruošti iš vakaro, o ryte beliks atsidaryti šaldytuvą ir pradėti lengvai mėgautis savaitgaliu!

Ingredientai (6 porcijoms):
gaminimo laikas: 30 min. ir šaldymas

  • 50 g juodojo šokolado;
  • 50 g pieninio šokolado;
  • 50 g baltojo šokolado;
  • 3 x 250 ml pakelių 18 proc. riebumo kokosų pieno;
  • 20 g želatinos;
  • 250 ml vandens.

apibarstyti:

  • kakavos miltelių.
Autorės nuotr./Trijų šokoladų desertas su kokosų pienu
Autorės nuotr./Trijų šokoladų desertas su kokosų pienu

Gaminimas:

1. Pasiruoškite 6 indelius (apie 200 ml) želė sluoksniavimui. Želatiną užmerkite nurodytame vandens kiekyje, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną pašildykite vandens vonelėje, kad ištirpų.

2. Pasiruoškite pirmąjį tamsaus šokolado sluoksnį. Vieną pakelį kokosų pieno (250 ml) pilkite į puodą ir užkaiskite, kad sušiltų, į jį suberkite laužytą juodąjį šokolada ir kaitindami ant žemos temperatūros maišykite, kol pilnai ištirps bei masė taps vientisa. Užvirti nereikia. Indą nukelkite nuo ugnies palikite kiek praaušti ir supilkite 1/3 ištirpintos želatinos, išmaišykite. Paruoštą masę proporcingai supilstykite į indelius, statykite į šaldytuvą stingti.

3. Taip pat paruoškite antrąjį pieninio šokolado sluoksnį panaudodami 250 ml kokosų pieno ir 50 g pieninio šokolado. Kai masė bus vientisa supilkite pusę likusios ištirpintos želatinos. Palikite kiek praaušti ir supilkite į indelius ant sustingusio pirmojo sluoksnio. Statykite į šaldytuvą, kad ir vėl sustingtų.

4. Analogiškai paruoškite ir baltojo šokolado sluoksnį. Jį užpilkite ant jau sustingusio antrojo sluoksnio ir vėl statykite į šaldytuvą, kad galutinai sustingtų.

Desertą patogiausia pasiruošti iš vakaro. Ryte beliks viršų apibarstyti kakava ir valgant mėgautis savaitgaliu.

Autorės nuotr./Trijų šokoladų desertas su kokosų pienu
Autorės nuotr./Trijų šokoladų desertas su kokosų pienu

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?