Ingredientai (30 saldukų/gaminimo laikas – 15 min. ir šaldymas):
- sauja džiovintų slyvų;
- sauja džiovintų abrikosų;
- sauja džiovintų spanguolių;
- sauja džiovintų figų;
- 30 skrudintų lazdynų riešutų.
apibarstyti:
- 2 šaukštai kokosų drožlių;
- 2 šaukštai aguonų.
Gaminimas:
1. Džiovintus vaisius nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaukite kelias minutes ir išgriebę juos gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Šiems saldukams galite naudoti pačius įvairiausius savo mėgstamus džiovintus vaisius ir uogas.
2. Paruoštus džiovintus vaisius suberkite į elektrinę kopoklę ir kapokite, kol pavirs vientisa mase. Tada trumpam masę dėkite į šaldytuvą, kad atšaltų ir su ja būtų lengviau dirbti.
3. Iš paruoštos masės rankomis formuokite nedidelius rutuliukus, į jų vidų įspauskite po riešutą. Kad būtų patogiau dirbti, rankas kartkartėmis sudrėkinkite vandeniu.
4. Paruoštus rutuliukus apvoliokite aguonose ar kokosų drožlėse. Gražu, kai jie skirtingi. Todėl pabarstams galite pasirinkti pačius įvairiausius sveikatai naudingus produktus – nuo bičių suneštų gelsvų žiedadulkių iki žalsvų ir labai maistingų lukštentų kanapių sėklų.
5. Kiekvieną salduką dėkite į popierinį krepšelį ir sudėliokite saldainių dėžutėje. Saldukus galima laikyti šaldytuve apie kelias savaites.
Daugiau sezoninių skanumynų receptų ieškokite knygoje „Sezoninių skanumynų istorijos“
Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram