„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: džiovintų vaisių saldukai

Prabėgus pagrindinėms žiemos šventėms, norisi tik kažko lengvo ir mažiau saldaus. Pats laikas paragauti natūraliai sveikesnių saldumynų. Šiam savaitgaliui išbandykite džiovintų vaisių ir riešutų saldukus be pridėtinio cukraus. Juos pagaminti vieni niekai, bet atrodo labai gražiai ir yra nenusakomai skanūs, o be to, natūraliai saldūs. Šaldytuve šie saldukai gali išbūti kelias savaites.
Renata Ničajienė ir jos gaminti džiovintų vaisių saldukai
Renata Ničajienė ir jos gaminti džiovintų vaisių saldukai / Monikos Gabijos Vainiutės, Šarūnės Zurbos nuotr.

Ingredientai (30 saldukų/gaminimo laikas – 15 min. ir šaldymas):

  • sauja džiovintų slyvų;
  • sauja džiovintų abrikosų;
  • sauja džiovintų spanguolių;
  • sauja džiovintų figų;
  • 30 skrudintų lazdynų riešutų.

apibarstyti:

  • 2 šaukštai kokosų drožlių;
  • 2 šaukštai aguonų.
Monikos Gabijos Vainiutės nuotr. /Džiovintų vaisių saldukai
Monikos Gabijos Vainiutės nuotr. /Džiovintų vaisių saldukai

Gaminimas:

1. Džiovintus vaisius nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaukite kelias minutes ir išgriebę juos gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Šiems saldukams galite naudoti pačius įvairiausius savo mėgstamus džiovintus vaisius ir uogas.

2. Paruoštus džiovintus vaisius suberkite į elektrinę kopoklę ir kapokite, kol pavirs vientisa mase. Tada trumpam masę dėkite į šaldytuvą, kad atšaltų ir su ja būtų lengviau dirbti.

3. Iš paruoštos masės rankomis formuokite nedidelius rutuliukus, į jų vidų įspauskite po riešutą. Kad būtų patogiau dirbti, rankas kartkartėmis sudrėkinkite vandeniu.

Monikos Gabijos Vainiutės nuotr. /Džiovintų vaisių saldukų formavimas
Monikos Gabijos Vainiutės nuotr. /Džiovintų vaisių saldukų formavimas

4. Paruoštus rutuliukus apvoliokite aguonose ar kokosų drožlėse. Gražu, kai jie skirtingi. Todėl pabarstams galite pasirinkti pačius įvairiausius sveikatai naudingus produktus – nuo bičių suneštų gelsvų žiedadulkių iki žalsvų ir labai maistingų lukštentų kanapių sėklų.

Monikos Gabijos Vainiutės nuotr. /Džiovintų vaisių saldukų formavimas
Monikos Gabijos Vainiutės nuotr. /Džiovintų vaisių saldukų formavimas

5. Kiekvieną salduką dėkite į popierinį krepšelį ir sudėliokite saldainių dėžutėje. Saldukus galima laikyti šaldytuve apie kelias savaites.

Monikos Gabijos Vainiutės nuotr. /Džiovintų vaisių saldukai
Monikos Gabijos Vainiutės nuotr. /Džiovintų vaisių saldukai

Daugiau sezoninių skanumynų receptų ieškokite knygoje „Sezoninių skanumynų istorijos“

Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“