Rausvieji pipirai su šokoladu puikiai dera ne tik švelniu skoniu, bet ir šventine spalva, kuri praskaidrina tamsųjį šokoladą. Ar žinojote, kad rausvieji pipirai yra labiau uogos, nei prieskoniai? Jų skonis gėliškas ir kiek saldokas. Rausvaisiais pipirais galima gardinti ne tik pikantiškus patiekalus, bet ir desertus.
Šiame recepte rausvieji pipirai, šokoladas ir pistacijos tinka idealiai!
Ingredientai:
- 300 g juodojo šokolado;
- 2 valg. šaukšt. rausvųjų pipirų;
- 200 g žaliųjų nesūdytų pistacijų;
- žiupsnelis kokybiškos druskos.
Gaminimas:
1. Šokoladą sulaužykite ir išlydykite karšto vandens vonelėje t.y. į puodą pilkite vandens, į jį statykite kitą indą į kurį suberkite sulaužytą šokoladą ir kaitinkite maišydami, kol jis ištirps.
2. Apvalią kepimo formą nusegamais kraštais išklokite maistine plėvele ir supilkite lydytą šokoladą. Kol šokoladas dar nesustingo apibarstykite jį išgliaudytais pistacijų riešutais ir rausvaisiais pipirais bei druskos kristalėliais.
3. Paruoštą šokoladą dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai šokoladas sustings, galite laikyti kambario temperatūroje ir pjaustyti arba laužyti į gabalėlius.
Daugiau sezoninių skanumynų receptų ieškokite knygoje „Sezoninių skanumynų istorijos“
Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram