Ingredientai:
- 100 g juodojo šokolado;
- 0,5 stiklinės kokosų pieno;
- žiupsnelis aitriosios paprikos;
- 1 prinokęs avokadas.
patiekimui:
- 2 bananai;
- 1 žaliosios citrinos sultys ir nutarkuota žievelė.
Gaminimas:
1. Sulaužytą šokoladą berkite į puodą ir ištirpinkite ant mažos ugnies kokosų piene. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps ir taps vientisas, o tada įberkite aitriosios paprikos. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kiek praaušti.
2. Perpjaukite avokadą, išimkite kauliuką, minkštimą išskobkite šaukštu į trintuvą. Ten pat supilkite dar šiltą lydytą šokoladą ir trinkite, kol avokadas visiškai susitrins ir pavirs į šokoladinį kremą.
3. Kremą sukrėskite į du indelius. Lėkštėje išdėliokite griežinėliais pjaustytus bananus ir juos apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, o ant viršaus užtarkuokite žaliųjų citrinų žievelės. Skanaukite iš karto.
Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais. Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.
Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram