Renatos Ničajienės „Sezoninių skanumynų istorijos“: rabarbarų pyragas su trupinių kepure

Savo daržo kampe jau ne pirmus metus auginu kelis rabarbarų krūmus, kurių man visiškai pakanka pyragams ir įdomesniems receptams išbandyti. Rabarbarai – daugiamečiai ir visai nereiklūs augalai, todėl jei turite vietos, kur juos pasodinti, būtinai tai padarykite, nes daugiau dėmesio ir jūsų laiko jie tikrai neprašys, reikės ateiti tik derliaus susirinkti.
Renatos Ničajienės keptas rabarbarų pyragas su trupinių kepure
Renatos Ničajienės keptas rabarbarų pyragas su trupinių kepure / Studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Pirmąjį rabarbarų derlių dažniausiai imu gegužės pradžioje, o šiemet rabarbarų pyragų sezoną atidalysiu per Motinos dieną. Šį pyragą kepiau dar pernai, panašiu metu, jį įtraukiau ir į knygą „Sezoninių skanumynų istorijos“ knygą. Beje, jis yra be glitimo ir be laktozės.

Studijos „Fotopastelė“ nuotr. /Rabarbarai Renatos Ničajienės glėbyje
Studijos „Fotopastelė“ nuotr. /Rabarbarai Renatos Ničajienės glėbyje

Ingredientai:

  • 500 g rabarbarų lapkočių;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1 stiklinė nerafinuoto cukranendrių cukraus;
  • 1/3 stiklinės kukurūzų miltų;
  • 1/3 stiklinės ryžių miltų;
  • 1/3 stiklinės bulvių krakmolo;
  • 1 arbat. šaukšt. natūralios vanilės esencijos.

trupiniams:

  • 4 valg. šaukšt. avižinių dribsnių;
  • 1 valg. šaukšt. nerafinuoto cukranendrių cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. maltų migdolų;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 2 valg. šaukšt. lydyto ghi sviesto.
Studijos „Fotopastelė“ nuotr. /Rabarbarų pyragas su trupinių kepure
Studijos „Fotopastelė“ nuotr. /Rabarbarų pyragas su trupinių kepure

Gaminimas:

1. Pyrago kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite lydytu sviestu. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių karščio.

2. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

3. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kol pabals. Tada į masę suberkite trijų rūšių miltus, įlašinkite vanilės esencijos ir išmaišykite. Į tešlą galiausiai suberkite pjaustytus rabarbarus, išmaišykite ir pilkite į paruoštą kepimo formą.

4. Iš visų trupiniams skirtų ingredientų rankomis paruoškite birius trupinius. Jais apibarstykite pyrago viršų. Pašaukite kepti į orkaitę 30 minučių. Ar pyragas jau iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku – ištraukus jis turi būti sausas, nebeaplipęs tešla.

5. Iškepusį pyragą palikte ant grotelių visiškai ataušti. Vietoj cukraus pudros pyragą apibarstykite smulkai maltais kokosų drožlių milteliais ir pjaustykite.

Studijos „Fotopastelė“ nuotr. /Rabarbarų pyragas su trupinių kepure
Studijos „Fotopastelė“ nuotr. /Rabarbarų pyragas su trupinių kepure

Šis receptas iš Renatos Ničajienės knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“. Populiaraus tinklaraščio sezoninėvirtuvė.lt ir jau 7 kulinarinių knygų autorė Renata su portalo skaitytojais dalinasi sezoniniais receptais ir patarimais.

Studijos „Fotopastelė“ nuotr. /Renata Ničajienė
Studijos „Fotopastelė“ nuotr. /Renata Ničajienė

Savo tinklaraštyje bei knygose autorė skatina rinktis vietinį sezoninį maistą, valgyti skaniai ir sveikai, pagal metų laikus. Naujausia jos knyga „Sezoninių skanumynų istorijos“ skirta skaniems ir maistingiems desertams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis