Šiemet festivalyje dalyvauja 24 restoranai iš Vilniaus, Vidurio Lietuvos ir Palangos. Beprecedentės pastarųjų metų aplinkybės padarė įtakos ir Lietuvos gastronomijos savaitės krypčiai, tikslams. „Nukentėjus visos šalies restoranų verslui ir gastronomijos kultūrai, Lietuvos gastronomijos savaitę organizuojame siekdami iš naujo telkti profesionalus, kurti šalies patrauklumo įvaizdį, mokantis iš naujo užsitarnauti svečių dėmesį. Kol užsienio svečių šalyje beveik nėra, vietinių lankytojų palaikymas labai svarbus“, – sako viena iš tradicinio festivalio organizatorių, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė.
Šalyje įsigalėję ribojimai privertė kūrybiškai pažvelgti į situaciją, todėl šios Lietuvos gastronomijos savaitės tema – grilio patiekalai, aplinka – restoranų terasos, grynas oras ir gatvių šurmulys. „Karantino suvaržymai išlaisvino restoranų fantaziją, į madą vėl sugrąžino terasas ir grilio patiekalus, tad šis pavasaris išsiilgusiems gyvo bendravimo ir dūmu kvepiančių patiekalų pateiks skanių atradimų. Piknikas pačiame miesto centre? Kodėl gi ne“, – intriguoja Lietuvos gastronomijos savaitės organizatorė bei Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdomoji direktorė Eglė Ližaitytė.
Kaip įprasta festivalio metu, svečiai bus kviečiami apsilankyti gastronominiuose renginiuose, o restoranuose galės rinktis degustacinius meniu už 10, 20 arba 30 Eur. Tarp specialių pasiūlymų, tokie gurmaniški patiekalai, kaip grilyje keptas tuno kepsnys ar Rokfelerio austrės, ant atviros liepsnos skrudintos tigrinės krevetės, griliuotas arbūzas su sūdytu unguriu... Manote, desertai ir grilio tema – nesuderinama? Išradingi restoranų šefai festivalio metu kvies ragauti ant grilio kepto banano su sūria karamele bei brendyje brandinto ir grilyje deginto ananaso.
„Restoranai, sutelkę jėgas ir išteklius, įgyvendina reikalavimus, keliamus higienai ir saugumui, yra pasiruošę dirbti ir priimti svečius jaukiose lauko erdvėse“, – gurmaniškų naujienų pasiilgusius lankytojus drąsina renginio organizatoriai.