Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Restoranas atvyksta į namus – ką įsileisti ir ką valgyti?

Labai labai labai stipriai noriu padėkoti, apkabinti ir išbučiuoti visus „WOLT“ kurjerius bei restoranų, kepyklų ar maisto parduotuvėlių darbuotojus. Šiuo sunkiu metu jie prisideda prie skanesnio ir geresnio gyvenimo namie.
Urtė
Urtė / Partnerio nuotr.

Iki pandemijos maisto užsisakymas į namus man buvo lyg poilsis nuo nuolatinio „gyvenimo“ restoranuose. Labai mėgstu gerą šefų ir virtuvės darbą, kuriuo, kai tik būdavo proga, norėdavosi pasimėgauti po įtemptų darbų.

Dabar viskas apsivertė – užsakymas į namus tapo didžiule švente, galimybe namuose įsirengti restoraną. Atsivėrė nauja galimybė lovoje mėgautis vėlyvaisiais savaitgalio pusryčiais. Nebūtinai savaitgalį, kartais net ir pirmadienį.

Esu sena „WOLT“ gerbėja, valgymo vietų lyderiai išlieka tie patys, tačiau „naujuoliai“ lipa jiems ant kulnų.

KAUNAS

Partnerio nuotr./Bunkeris
Partnerio nuotr./Bunkeris

Ką tik Kauno žemėlapį papildė klasiškai gero gatvės maisto vieta. „Bunkeris“ siūlo Cezario salotų, Buffalo vištienos sparnelių, nuostabių burgerių ir glazūruotų kiaulienos šonkauliukų su bulvių paplotėliu hash browns. O kad nepasirodytų mažai – dar ir aštrios sriubos su Tom Yum pasta.

VILNIUS

Partnerio nuotr./Briusly
Partnerio nuotr./Briusly

Šią vietą galima vadinti istorine. Daug metų ji nenuvilia savo svečių, nenuvilia ir „WOLT“ valgytojų namie. Smagu, jog atsiranda naujienų, pvz. wok keptuvėje keptų kalmarų – Ika no teriyaki, bet puikiai pasirodo ir senienos. Himalajų ekspresas – vegetarams, visi wok keptuvėje ruošti patiekalai, sušio ryžių dubenėliai su jūros gėrybėmis ar žuvimi, be abejo – sriubos ir ryžių popieriaus suktinukai užkandžiams.

BAO ir sriubos.

Partnerio nuotr./Pingpong
Partnerio nuotr./Pingpong

Dou Asia“, „Delta mityba“ ir „Pingpong“ yra vietos iš kurių užsisakinėju bao. Tai toks sotus ir skanus patiekalas iš garuose ruoštų bandelių su įvairiais įdarais. Šalia ragauju ir azijietiško stiliaus sriubų. Kokių – priklauso nuo nuotaikos.

Partnerio nuotr./Blue Lotus
Partnerio nuotr./Blue Lotus

Blue Lotus Indian & Thai Restaurant”.

Te neįsižeidžia kiti indiško maisto gamintojai – daug daug laiko valgau iš čia. Tinka ir šventei, ir viengungiškai vakarienei, esu ir į pikniką išsivedusi. Panyras špinatų padaže, aviena Panaeng, Tikka Masala, žinoma, Naan duonelės ir dar daug jų patiekalų išragauta. Siunčiu geriausius linkėjimus.

Partnerio nuotr./Užupio Picerija
Partnerio nuotr./Užupio Picerija

Užupio picerija“ ir „Da Antonio“.

Geras Burrata sūris yra pusė darbo. O taip! Be to, kad iš „Užupio picerijos“ galima atskirai užsisakyti sūrio, alyvuogių aliejaus, geros itališkos dešros ar pastos, jie kepa ir puikias picas. Nepigu, bet produktų kokybė ima viršų. Kaip ir „Da Antonio“ Burrata sūrio salotos bei pasta patiekalai.

Partnerio nuotr./El Mercado
Partnerio nuotr./El Mercado

El Mercado“.

Ispaniškos fiestos į namus? Prašom, užeikite. Vėlyvųjų pusryčių rinkinys buvo didžiausia jų sensacija šiais metais. Savaitgalio dėžėje rasite visko, ko nori jūsų širdis. Be abejo, darbo dienomis ir patys galite susirinkti rinkinį iš ispaniškų užkandukų – skrudintų kalmarų, keptų ispaniškų bulvyčių ar iberinio kumpio kroketų. O gal tiesiog paeljos?

Partnerio nuotr./Druska Miltai Vanduo
Partnerio nuotr./Druska Miltai Vanduo

Druska Miltai Vanduo“.

Turėčiau vadinti juos vieta pusryčiams, bet nedrįstu, nes maistas tinka ir pietums. Išradingas meniu priverčia pakeisti norą kelis kartus, bet – svarbiausia – niekada nenuvilia. Puikus pavyzdys, kas gali išaugti iš tiesiog geros duonos kepimo.

Partnerio nuotr./BKRY
Partnerio nuotr./BKRY

BKRY“ – šių kepinių pasirodymas ne vieną išmušė iš rikiuotės. Prie jų stovi eilės. Ne veltui.

Partnerio nuotr./Kavos Era
Partnerio nuotr./Kavos Era

Pusryčiaujantiems ir ne tik „Kavos era“ tiks puikiai.

Partnerio nuotr./Pamella
Partnerio nuotr./Pamella

Pamella“ džiugina Vilnių ramenais ir daugeliu kitų šalių virtuvių įkvėptų patiekalų.

Partnerio nuotr./Cozy
Partnerio nuotr./Cozy

Taip pat verta pasižvalgyti po „Cozy“, „Saigon“, „Backstage cafe“ meniu ir išbandyti, kas arčiausiai širdies. „Backstage cafe“ firminis humusas – vienas geriausių. „Saigon“ gamina puikų Pho. „Cozy“ tinka, kai visi turi skirtingų užmojų. „White Rice“ pho puodas man taip pat ne kartą išgelbėjęs gyvybę.

Partnerio nuotr./No Forks
Partnerio nuotr./No Forks

No Forks Mexican grill“ – greito meksikietiško skonio vieta. Visi džiaugiasi sočia burita, o pati mėgstu jų salotas – ypač, kai galiu prisirinkti įvairių priedų.

Partnerio nuotr./OIŠY
Partnerio nuotr./OIŠY

Neišdidaus japoniško maisto vieta „OIŠY Izakaya“ patiks visiems šios kultūros ir maisto gerbėjams.

Partnerio nuotr./Sea Son
Partnerio nuotr./Sea Son

SeaSon Fish & Seafood Deli” bei “SeaYou” – jūros gėrybių bei žuvies fanams.

„WOLT“ programėlėje rasite ir puikių krautuvėlių, kurios atveš produktų ar tiesiog skanaus sūrio jūsų namų šventei.

O kokia jūsų mėgstamiausia vieta, atkeliaujanti pas jus į svečius?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos