Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Restoranas „Peri Peri“ – ne tik gero maisto, bet ir gerų emocijų ambasadoriai

Raudona didžiaakė vištytė, lydinti jus viso apsilankymo metu, jauki bei žaisminga aplinka ir drauge su valgiu patiekiamos puikios emocijos. Visa tai – Ogmios mieste įsikūrusio šeimos restorano „Peri Peri“ kasdienybė, jo lankytojus sužavinti vos pravėrus įstaigos duris ir priverčianti grįžti dar ne kartą. Apie tai, kaip pavyko sukurti restoraną, kuriame vištienos patiekalai atgimsta iš naujo ir pasirodo visiškai kitame amplua, kalbamės su „Peri Peri“ įkūrėju Ronaldu Nagrockiu.
Restoranas „Peri Peri“ – ne tik gero maisto, bet ir gerų emocijų ambasadoriai
Restoranas „Peri Peri“ – ne tik gero maisto, bet ir gerų emocijų ambasadoriai / Partnerio nuotr.

Restoranas, kuriame savo patiekalą atras kiekvienas

Anot pašnekovo, idėja sukurti restoraną, kuriame pagrindinę poziciją užimtų populiariausia, mylimiausia ir visiems, nuo mažiausių iki vyriausių, patinkanti vištiena, jų galvoje sukosi jau ilgą laiką. Juk tai – ant kiekvieno iš mūsų pietų ar vakarienės stalo dažniausiai atsidurianti mėsos rūšis, suteikianti neribotas kulinarines galimybes ir kūrybos laisvę. „Mes atlikome be galo daug bandymų ir ragavimų, kol suradome nišą ir ėmėme kurti tai, ko Lietuvos rinkoje iki šiol dar nebuvo. Na, o kadangi įsikūrėme Ogmios mieste, kuris save pozicionuoja kaip erdvę šeimoms, tai ir savo konceptą sukūrėme būtent taip, kad jis būtų orientuotas į šeimas ir tiktų visiems – ir vaikams, ir jų tėvams ar seneliams“, – pasakoja R.Nagrockis.

Partnerio nuotr./Restoranas „Peri Peri“ – ne tik gero maisto, bet ir gerų emocijų ambasadoriai
Partnerio nuotr./Restoranas „Peri Peri“ – ne tik gero maisto, bet ir gerų emocijų ambasadoriai

Nors restorano simboliu tapusi vištytė, rodos, simbolizuoja, kad meniu sudaro vien iš mėsos pagaminti patiekalai, neapsigaukite – čia apstu ir alternatyvų, skirtų vegetarams ar veganams. Jų tarpe – Cezario salotos, česnakinės gruzdintos krevetės, humusas su traškiomis tortilijomis, krevečių jūra bei gausus garnyrų pasirinkimas, aprėpiantis viską nuo šviežių daržo salotų iki troškintų avinžirnių iš Maroko.

Ypatingas marinatas ir atidžiai prižiūrimas kepimas

Restorano įkūrėjas tikina, jog nors kokybė jų darbe yra svarbiausia, naudoti vien tik lietuviškos produkcijos, gaunamos tiesiogiai iš ūkininkų rankų, jie sau leisti negali dėl itin didelio sunaudojamos mėsos kiekio. „Žaliava, kurią naudojame patiekalams, mums yra vienas svarbiausių aspektų. Deja, tačiau laikui bėgant supratome, jog kad ir kaip norėtume vištieną gauti iš ūkininkų, šie yra nepajėgūs tiekti kiekių, siekiančių netgi toną per savaitę“, – tikina specialistas ir priduria, jog dėl šios priežasties teko ieškoti įmonės, superkančios daugelio ūkininkų produkciją ir vėliau ją pristatančios restoranui.

Partnerio nuotr./Restoranas „Peri Peri“ – ne tik gero maisto, bet ir gerų emocijų ambasadoriai
Partnerio nuotr./Restoranas „Peri Peri“ – ne tik gero maisto, bet ir gerų emocijų ambasadoriai

Ne mažesnę reikšmę „Peri Peri“ siūlomų patiekalų skoniui turi ir ypatingas slaptasis jų marinatas, kuriame vištiena praleidžia ne mažiau nei 24 valandas, o vėliau yra kepama grilyje arba čirškinama su slapta paneruote, tokiu būdu įgydama nepamirštamą skonį ir aromatą. Anot R.Nagrockio, kepimas prižiūrimas itin atidžiai, nes šiame procese būtinas ypatingas tikslumas. „Mėsa kepame tik su termometru ir tik tam tikro aukščio temperatūroje, nes pakanka vos keliais laipsniais didesnio karščio ir vištiena jau bus perkepta bei išdžiūvusi“, – teigia pašnekovas.

Patiekalą kiekvienas gali susikurti individualiai

Kiekvienas atvykęs į „Peri Peri“ iš čia neišeis neparagavęs bent jau kelių siūlomų patiekalų. Ta pati raudona didžiaakė vištytė kiekvienam lankytojui meniu siūlo rinktis iš pirmųjų, pagrindinių bei papildomų patiekalų, pasisaldinti desertais, o kur dar ypatingi deal‘ai, skirti negalintiems išsirinkti, ar dienos pietų pasiūlymas, leidžiantis valgyti, kiek nori, tačiau, palikus šiek tiek patiekalo lėkštėje, liepiantis paaukoti 2 eurus maisto stokojantiems vaikams.

Partnerio nuotr./Restoranas „Peri Peri“ – ne tik gero maisto, bet ir gerų emocijų ambasadoriai
Partnerio nuotr./Restoranas „Peri Peri“ – ne tik gero maisto, bet ir gerų emocijų ambasadoriai

Klientus labiausiai žavi tai, jog patiekalą galima susikurti individualiai – savininkai kviečia prie išsirinktos vištienos dalies asmeniškai priderinti norimą marinatą, padažą ir garnyrą. Anot restorano vadovės, populiariausias jų – vadinamosios frytkės, be kurių vištiena tiesiog neįsivaizduojama. „Be jų niekaip! Nors juk čia irgi daržovė“, – juokiasi pašnekovė. „Nors ne mažiau tinka ir kukurūzų burbuolės bei mūsų firminis karibietiškas koleslovas. Na ir įvairūs padažai, žinoma!“, – teigia R.Nagrockis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?