Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Restorano atidarymo proga – nemokami renginiai besidomintiems maistu

Vilniaus senamiestyje, istorinių Pacų rūmų kieme šią savaitę duris atveria naujas restoranas „Nineteen18“, su šefu Matu Paulinu priešakyje. Nauju požiūriu į Baltijos šalių virtuvę žadanti stebinti vieta ir restorano atidarymą nusprendė paminėti netradiciškai – ne raudonu kilimu ir atidarymo puota, bet visa virtine renginių, skirtų kiekvienam miestiečiui.
Į viešbučio „Pacai“ kiemą kviečia smulkieji gamintojai
Į viešbučio „Pacai“ kiemą kviečia smulkieji gamintojai / Organizatorių nuotr.

Restorano „Nineteen18“ pavadinimą įkvėpė Baltijos šalių nepriklausomybės metai – 1918-ieji. Naujosios vietos vyriausiasis šefas M.Paulinas šią svarbią datą laiko ne tik naujo etapo šalies gyvenime, bet ir Baltijos regiono kulinarinio identiteto pradžia.

Savo darbu jis gilinasi į tai, ką vieną dieną, kaip jis pats viliasi, bus galima vadinti Naująja Baltijos virtuve. Todėl ir visą savaitę Pacų rūmų kieme vykstantys renginiai skirti tam, kas mums artima kultūriškai ir gamtiškai, kas plečia pažinimo bei skonio ribas.

Artimiausiomis dienomis šioje erdvėje šeimininkaus maisto bei gėrimų gamintojai, kurie greta čia veikiančio „Farmers Circle“ daržovių turgelio pristato ir savo gėrybes: sūrius ir ikrus, vyną, medų, žuvį, mėsą bei kitus gardumynus.

Organizatorių nuotr./Gėrybės turgelyje viešbučio „Pacai“ kieme
Organizatorių nuotr./Gėrybės turgelyje viešbučio „Pacai“ kieme

Kultūros istorijos studijas baigusi, laukinių gėrybių ir žolelių specialistė Ieva Šidlaitė vaišins neįprastais – iš dilgėlių pagamintais gėrimais bei ves paskaitas apie daugybę rauginimo galimybių, tai, kokių gėrybių galime prisirinkti (ir ko, šiukštu, vengti) laukinėje gamtoje.

Organizatorių nuotr./Ieva Šidlaitė
Organizatorių nuotr./Ieva Šidlaitė

Rugsėjo 19-ąją, trečiadienį, restorane „Nineteen18“ vyks atvirų durų dienos, kurių metu kiekvienas galės iš arčiau pažinti dažnai nematomus virtuvės procesus, susipažinti su restorano komanda bei šefu M.Paulinu.

Rugsėjo 20-osios, ketvirtadienio, rytą restoranų antrepreneris, Danijos restorano „Noma“, kuris keturis kartus buvo išrinktas geriausiu pasaulio restoranu, įkūrėjas Clausas Meyeris moderuos diskusiją apie Baltijos regiono virtuvę.

Iškart po jos gurmanai turės išskirtinę galimybę papietauti su C.Meyeriu ir kitais diskusijos dalyviais. Į šiuos pietus pateks tie, kas bus iš anksto užsiregistravę, už šią patirtį jau teks mokėti.

Rugsėjo 20-osios vakarą vilniečiai kviečiami į ekskursiją po sostinę „(Ne)pamirštamos Vilniaus moterys“, kuri finišuos Pacų rūmuose esančiame bare „Sofija“, pavadintame grafaitės, rašytojos Sofijos Tyzenhauzaitės garbei.

Šioji savu laiku garsėjo savo rengiamais vakarėliais, tad bare „Sofija“ bus galima paragauti grafaitės pamėgto spanguolių „pieno“ interpretacijos. Įdomu tai, kad spanguolių „pienas“ ne viename šaltinyje minimas kaip Sofijos mėgstamas gėrimas, tačiau kas tiksliai tai buvo, informacijos nėra išlikę.

Organizatorių nuotr./Gėrybės turgelyje viešbučio „Pacai“ kieme
Organizatorių nuotr./Gėrybės turgelyje viešbučio „Pacai“ kieme

Po savaitės darbų, penktadienį, rugsėjo 21-ąją, geriausia vieta atsipalaiduoti vėl taps Pacų rūmų kiemas, mat čia 6 šefai susirungs dar negirdėtame renginyje „The Great Baltic Street Food Cook-Off“.

Populiarių Vilniaus restoranų šefai (kol kas jų tapatybės dar laikomos paslaptyje) pasidalinę į tris poras, viešai gamins maistą, panaudodami ingredientus iš „Farmers Circle“ ūkio. Ką jie gamins – dar nežino niekas, nes meniu bus kuriamas vietoje, iš tą rytą ūkyje rastų ingredientų.

Viešbučio „Pacai“ kieme įsikūrusi braserija „14 Horses“ lepins lankytojus savaitgalį – ir šeštadienį, ir sekmadienį. Pirmoji savaitgalio diena bus skirta ilgiems vidurdienio pietums iš naujojo braserijos meniu, o visus pietaujančius „Pacai SPA“ lepins nemokamomis greitomis grožio procedūromis.

Sekmadieniai Pacų rūmuose nuo šiol bus skelbiami šeimos diena. „14 Horses“ šefas Andrius Kubilius pristatys ir suaugusiųjų, ir mažųjų skonius patenkinantį meniu, o „Grafo“ galerijos menininkas Aistis Kavaliauskas vaikams ves kūrybinius užsiėmimus.

Organizatorių nuotr./Menas viešbučio „Pacai“ kieme
Organizatorių nuotr./Menas viešbučio „Pacai“ kieme

Beje, „Grafo“ galerijos menininkus šiose erdvėse bus galima sutikti kiekvieną dieną – kasdien čia keisis įvairių menininkų parodos, o šeštadienį A.Kavaliauskas surengs gyvą performansą, kurio metu bus galima išvystyti kaip žingsnis po žingsnio gimsta nauji menininko paveikslai.

Daugiau informacijos apie renginius rasite ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai