„Į trumpąjį 60 restoranų-kandidatų sąrašą automatiškai papuola visi restoranai, kurie pernai pateko į TOP30 geriausiųjų. Matome, kad restoranų rinka per pastaruosius metus sparčiai kito, pildėsi naujais vardais ir veidais, duris atvėrė ne vienas savitos koncepcijos restoranas, todėl šiemet, sudarydami 60 kandidatų sąrašą, norime paklausti ir publikos balso.
Kviečiame tuos, kurie dažnai lankosi restoranuose, vertina gastronominę kultūrą, išsakyti savo nuomonę ir pasiūlyti, kas galėtų pretenduoti į geriausiųjų reitingą“, – sako Gero maisto akademijos įkūrėjas Linas Petrukaitis, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kaip išsakyti savo nuomonę?
Savo nuomonę restoranų lankytojai kviečiami išsakyti „30 geriausiųjų restoranų“ reitingo socialiniuose tinkluose – Facebook, Instagram ar Linkedin paskyrose. Dabartinį „30 geriausių restoranų“ reitingą galima prisiminti www.30geriausiu.lt tinklalapyje.
Savo favoritams įvardinti restoranų lankytojai turi dvi savaites iki balandžio 15 dienos.
60 restoranų-kandidatų sąrašą reitingo organizatoriai, atsižvelgdami į visų Lietuvoje veikiančių maitinimo įstaigų sąrašą, paskelbs balandžio mėnesio antroje pusėje. Po to per kelis mėnesius Gero maisto akademijos nariai sudarys 30 geriausiųjų reitingą, kuris bus paskelbtas liepą.
Kas pernai užėmė pirmas reitingo vietas?
Pirmąją vietą 2023 m. reitinge pelnė modernios virtuvės, įkvėptos Goa regiono Indijoje, atstovas – Gaspar‘o Fernandes ir jo žmonos Kristinos Fernandes įkurtas restoranas „Gaspar‘s“ Vilniuje.
Į antrą vietą 2023 m. reitinge pasitraukė puikiai žinomo šefo Martyno Praškevičiaus vietinės virtuvės restoranas „Džiaugsmas“, tiekiantis kūrybiškus patiekalus iš Lietuvoje užaugintų pačios geriausios kokybės produktų. „Džiaugsmas“ lig šiol du kartus iš eilės „30 geriausių restoranų“ sąraše buvo užėmęs pirmąją vietą.
Trečiojoje liko Liutauro Čepracko „Gastronomika“.
Restoranų reitingą organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras Skonis“.
Restoranus vertinti turi teisę apie 100 vertintojų, tarp jų – visi restoranai-kandidatai bei žinomi ir profesionalūs HORECA industrijos atstovai.