Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Retesni kiaušinių gaminimo būdai

Daugelis mūsų esame įpratusios kiaušinius tiesiog sumesti į vandenį ir išvirti arba įmušti į keptuvę ir iškepti. Tačiau esama ir kitokių – įdomesnių – jų paruošimo būdų. Paeksperimentuokime!
Pusryčiai
Kiaušinis pusryčiams / Fotolia nuotr.

► Be lukšto virti kiaušiniai

Šiam virimo būdui reikia imti tik labai šviežius kiaušinius, kurių baltymas klampus. Vienu metu plačiame neaukštame puode arba gilioje keptuvėje virkite ne daugiau kaip 4 kiaušinius.

♦ Į 1 l vandens įberkite 10 g druskos, įpilkite 50 ml acto, užvirinkite. Kaitrą sumažinkite iki mažiausios – vanduo jokiu būdu neturi kunkuliuoti. Kiaušinį įmuškite į atskirą indelį, geriau būtų su piltuvėliu. Naudodamasi piltuvėliu, supilkite kiaušinį ir uždenkite puodą dangčiu. Išjunkite ugnį ir palikite uždengtą puodą 3–3,5 minutėms. Baltymas bus išviręs, o trynys liks skystas.

♦ Paimkite gabalėlį maistinės plėvelės, patepkite ją aliejumi, įmuškite kiaušinį. Galite pabarstyti druska ar įberti kitų prieskonių. Paskui maišelį labai stipriai užriškite. Dėkite į lėtai verdantį vandenį ir 3–3,5 min. virkite.

► Gruzdinti kiaušiniai

Į gilų indą įpilkite aliejaus ir gerai jį įkaitinkite. Kiaušinį įmuškite į atskirą indelį, tada atsargiai supilkite į aliejų. Iš karto užverskite baltymo kraštus ant trynio. Kepkite 1–1,5 minutės. Išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos