Jums reikės:
3 obuolių,
3 kiaušinių,
120 g rudojo cukraus,
200 ml kefyro,
100 g sviesto,
150 g kvietinių miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
šaukštelio cinamono,
100 graikiškų riešutų.
Kremas:
125 g maskarponės sūrio,
50 g miltelinio cukraus,
125 g 35 proc. grietinėlės,
kelių lašų raudonų maistinių dažų,
šaukštelis vanilinio cukraus.
Morengams:
3 kiaušinių baltymų,
175 g cukraus,
šlakelio citrinos sulčių.
Kaip gaminti:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, pasiruoškite keksiukų formeles.
2. Obuolius sutarkuokite. Kiaušinius išmaišykite su cukrumi. Sviestą ištirpinkite ir pravėsusį išsukite su kefyru. Miltus, kepimo miltelius ir cinamoną sumaišykite su smulkintais riešutais.
3. Į kiaušinių plakinį supilkite sviesto ir kefyro masę, sausus produktus, suberkite obuolius ir gerai išmaišykite.
4. Keksiukų masę išdalykite į keksiukų formeles (2/3 tūrio) ir kepkite 15–20 min. Atvėsinkite.
5. Orkaitės kaitrą sumažinkite iki 100–120 laipsnių ir imkitės morengų. Kruopščiai atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Atšaldykite baltymus ir išplakite elektriniu plaktuvu dalimis pildama cukrų. Kai masė taps tiršta ir tąsi, supilkite citrinos sultis ir dar paplakite. Sukrėskite ją į konditerinį švirkštą ir išspauskite morengus ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje apie 1–1,5 val., priklausomai nuo dydžio.
6. Paruoškite kremą. Dubenyje išsukite maskarponę su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir maistiniais dažais. Kitame dubenėlyje grietinėlę suplakite iki standžios masės. Ją švelniai įmaišykite į maskarponės masę. Kremą spauskite konditeriniu švirkštu ant atvėsusių keksiukų. Ant viršaus uždėkite po atvėsusį morengą.
Receptu ir patarimais pasidalino tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.