Rikotos apkepas – purus ir nepakartojamas

Rikotos apkepas jus tikrai sužavės! Pasigaminti paprasta, o skonis – magiškas!
Rikotos apkepas
Rikotos apkepas / Orlando Trakimavičiaus nuotr.

Jums reikės:

500 g rikotos sūrio (arba trintos varškės);

4 vidutinių kiaušinių;

80 g grietinės;

70 g cukraus;

30–40 g kukurūzų krakmolo;

½ arbat. š. vanilės pastos;

žiupsnelio druskos;

razinų (pasirinktinai).

Kaip gaminti:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 160–170°C temperatūros (režimas viršus+apačia).
  2. Kvadratinę 20x20 cm dydžio formą ištepkite sviestu ir atidėkite į šalį, kol prireiks.
  3. Razinas nuplaukite ir nusausinkite. Apvoliokite su žiupsneliu miltų ar kukurūzų krakmolu.
  4. Į plakimo indą (antgalis – mentelė) sudėkite rikotą, trynius, grietinę, suberkite cukrų ir įpilkite vanilės pastos.
  5. Viską maišykite lėtu greičiu, kol ingredientai susijungs iki vientisos masės.
  6. Suberkite kukurūzų krakmolą ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
  7. Į kitą indą (antgalis – šluotelė) supilkite kambario temperatūros baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki minkštų, bet standžių putų (plakti iki labai tvirtų putų nereikia!).
  8. Išplaktus baltymus, per kelis kartus, silikoninės mentelės pagalba, atsargiai įmaišykite į bendrą masę.
  9. Paruoštą masę supilkite į formą ir pašaukite į orkaitę kepti apie 45–60 minučių.

Receptu pasidalino tinklaraščio „Svajojantis olandas“ autorius Orlandas Trakimavičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis