Jums reikės:
500 g rikotos sūrio (arba trintos varškės);
4 vidutinių kiaušinių;
80 g grietinės;
70 g cukraus;
30–40 g kukurūzų krakmolo;
½ arbat. š. vanilės pastos;
žiupsnelio druskos;
razinų (pasirinktinai).
Kaip gaminti:
- Orkaitę įkaitinkite iki 160–170°C temperatūros (režimas viršus+apačia).
- Kvadratinę 20x20 cm dydžio formą ištepkite sviestu ir atidėkite į šalį, kol prireiks.
- Razinas nuplaukite ir nusausinkite. Apvoliokite su žiupsneliu miltų ar kukurūzų krakmolu.
- Į plakimo indą (antgalis – mentelė) sudėkite rikotą, trynius, grietinę, suberkite cukrų ir įpilkite vanilės pastos.
- Viską maišykite lėtu greičiu, kol ingredientai susijungs iki vientisos masės.
- Suberkite kukurūzų krakmolą ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
- Į kitą indą (antgalis – šluotelė) supilkite kambario temperatūros baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki minkštų, bet standžių putų (plakti iki labai tvirtų putų nereikia!).
- Išplaktus baltymus, per kelis kartus, silikoninės mentelės pagalba, atsargiai įmaišykite į bendrą masę.
- Paruoštą masę supilkite į formą ir pašaukite į orkaitę kepti apie 45–60 minučių.
Receptu pasidalino tinklaraščio „Svajojantis olandas“ autorius Orlandas Trakimavičius