Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rinkitės kokią tik norite: šiltos ir šaltos šviežių pomidorų sriubos

Pomidorų pas kai kuriuos daržininkus dabar tiek, jog aktualiausia problema – ką iš jų ruošti, kad nespėtų sugesti, o patiekalai nenusibostų. Pomidorų sriubos – ir karštos, ir šaltos – tikrai neblogas būdas per vieną kartą sunaudoti kokį kilogramą šių daržovių. Tad rinkitės receptą ir raitykitės rankoves!
Šalta pomidorų sriuba
Šalta pomidorų sriuba / Valerijos Sto nuotr.
Šalta pomidorų sriuba
Receptas: Šalta pomidorų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 38
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 12.00 vnt. (mėsingi)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Paprikos: 2.00 vnt. (pusė raudonos saldžiosios ir pusė žalios saldžiosios)
Sultys: 1.00 st. (pomidorų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Kaip gaminti

1. Pomidorus panardinkite kelioms minutėms į verdantį vandenį, paskui nulupkite odelę. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite (šaukštą atidėkite – vėliau apibarstysite sriubą).

2. Į indą sudėkite pomidorus, svogūnus, česnakus ir viską gerai sutrinkite. Įspauskite citrinų sulčių, įberkite cukraus, pipirų, druskos. Supilkite pomidorų sultis ir dar kartą gerai išplakite.

3. Paprikas supjaustykite kubeliais.

4. Sriubą išpilstykite į lėkštes, įmeskite po kelis ledo gabaliukus, įberkite paprikų ir svogūnų bei česnakų mišinio.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Šaltoji pomidorų sriuba „Gazpacho“
Receptas: Šalta pomidorų sriuba (gaspačas)
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 86
Receptas
Ingredientai
Jautienos sultinys: 750.00 ml (neriebaus)
Sultys: 200.00 ml (pomidorų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (trečdalis puodelio smulkiai sukapotų)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalių saldžiųjų, trečdalis puodelio mažais gabalėliais pjaustytų)
Agurkai: 2.00 vnt. (pusė puodelio kubeliais arba griežinėliais pjaustytų)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (aštraus)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių, smulkintų)
Kaip gaminti

1. Visus recepte nurodytus produktus, išskyrus agurkus, sudėkite į indą ir sutrinkite elektriniu maišikliu. Per naktį laikykite šaldytuve.

2. Prieš patiekdami, sudėkite agurkus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pomidoru ir mėtų sriuba
Receptas: Pomidorų ir mėtų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg
Svogūnai: 1.00 vnt.
Mėtos: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 l (1,2 l)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Mėtas nuplaukite, susmulkinkite. Apibarstykite ruduoju cukrumi, šiek tiek patrinkite mediniu šaukštu, kad išsiskirtų sulčių.
  2. Pomidorus kryžmai įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, juos supjaustykite ketvirčiais. Sudėkite į plakimo indą ir sutrinkite.
  3. Puode įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite, kol pagels. Sudėkite česnakus ir maišydami kepinkite dar 3 minutes. Sukrėskite pomidorų tyrę, supilkite sultinį, išmaišykite. Kai užvirs, ugnį sumažinkite, puodą uždenkite ir virkite apie 15 minučių. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
  4. Į atvėsusią sriubą įmaišykite trintas mėtas. Porą valandų palaikykite šaldytuve. Tiekite su batono skrebučiais.
Suskleisti
Šalta pomidorų sriuba
Receptas: Šalta pomidorų sriuba su bazilikais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.4 / 48
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (labai tinka įvairių rūšių mišinys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š. (tyro)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (išspaustų sulčių)
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapeliai)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Raudonieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve.

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.

Suskleisti
Cukinijų ir pomidorų sriuba
Receptas: Trinta cukinijų ir pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 139
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (supjaustytas gabalėliais)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Cukinijos: 500.00 g (supjaustytų gabalėliais)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos arba sutrintos)
Pomidorai: 2.00 vnt. (apvirinti (nuluptos odelės) ir supjaustyti)
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Vištienos sultinys: 600.00 ml (arba daržovių)
Kaip gaminti

1. Puode storu dugnu įkaitintame šaukšte alyvuogių aliejaus apkepinkite svogūnus, kol jie taps minkšti ir skaidrūs.

2. Suberkite cukinijas kartu su česnakais ir toliau kepinkite maišant, kol cukinijos truputį suminkštės. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, suberkite ciberžoles ir paprikas, įberkite druskos ir pipirų ir kepinkite maišydami apie 2–3 minutes.

3. Supilkite pašildytą sultinį ir uždengę virkite and vidutinės ugnies apie 10 minučių. Pabaigoje sriubą sutrinkite (galite trinti bulvių trintuve, nesijaudinant, kad liks nesutrintų gabalėlių, arba įmerkiamu plakikliu, arba supylę į elektrinį blenderį – iki visiškai vientisos konsistencijos).

4. Patiekite pagardinę grietinėle arba jogurtu (jei mėgstate), šviežiais bazilikų lapeliais ir paskrudintais batono gabalėliais, pakeptais su sūriu

Suskleisti
Pomidorų sriuba
Receptas: Greita pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 64
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 50.00 g
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežio; ar kitų prieskoninių žolelių)
Kaip gaminti

1. Įkaitintame aliejuje kelias minutes pakepinkite svogūnus – kol taps minkšti ir permatomi.

2. Virtuviniu trintuvu sutrinkite bulves, pomidorus, česnakus ir pakepintus svogūnus.

3. Užvirinkite daržovių sultinį ir į jį supilkite sutrintą masę. Viską užvirinkite ir vėliau supilstykite į lėkštes.

4. Užtarkuokite sūrį ir pabarstykite baziliku ar kitomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Suskleisti
Pomidorų sriuba
Receptas: Pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 39
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų tyrė: 3.00 puodelis
Pomidorai: 4.00 vnt.
Daržovių sultinys: 4.00 puodelis
Čiobreliai: 2.00 valg. š. (šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š. (½)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (½)
Kaip gaminti
  1. Puode įkaitinkite sviestą, suberkite trintą česnaką, smulkintus svogūnus ir salierus. Patroškinkite kelias minutes.
  2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir pašalinkite odelę.
  3. Į puodą supilkite daržovių sultinį, pomidorų tyrę, sudėkite pjaustytus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais. Virkite 15-20 minučių.
  4. Kai sriuba išvirs, patiekite ją su šviežiais kapotais čiobreliais.  
Suskleisti
Pomidorų sriuba
Receptas: Pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 65
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 10.00 vnt. (arba konservuoti savo sultyse)
Morkos: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (šaknis)
Vanduo: 1500.00 ml
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Nuvalykite petražolės šaknį ir morkas bei supjaustykite viską griežinėliais. Apkepinkite aliejuje ir tuomet, užpylusios verdančiu vandeniu, virkite iki kol suminkštės.
  2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, pašalinkite odelę ir supjausčiusios griežinėliais sudėkite į sriubą.
  3. Kai išvirs, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite šviežiais ar džiovintais žalumynais.
Suskleisti
Pomidorų sriuba su žuvų kukuliais
Receptas: Pomidorų sriuba su žuvų kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Faršas: 300.00 g (menkių, jūrų lydekų, starkių - kukuliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas - kukuliams)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (kukuliams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kukuliams)
Žuvies prieskoniai: 3.00 g (citrininiai - kukuliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kukuliams ir sriubai)
Pomidorai: 400.00 g (400 - 500 konservuotų arba šviežių - sriubai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis - sriubai)
Pomidorų pasta: (sriubai) 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3 - sriubai)
Salierai: 2.00 vnt. (du lapkočiai - sriubai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (sriubai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (sriubai)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - sriubai)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (sriubai)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su kiaušinio baltymu, džiūvėsėliais, prieskoniais, pipirais ir druska. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukulius ir 10–12 minučių virkite sūdytame vandenyje.

2. Keptuvėje apkepkite pjaustytą svogūną ir česnaką, sudėkite pjaustytus saliero lapkočius ir maišydami kepkite apie 10 minučių. Į puodą sudėkite keptas daržoves, konservuotus pomidorus, užpilkite puse stiklinės vandens, paskaninkite druska, pipirais, įmeskite kelis laurų lapelius, įdėkite pomidorų pastos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių.

3. Tuomet įlašinkite citrinų sulčių, įberkite cukraus (pagal skonį) ir virkite dar 10 minučių. Išvirtą sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, supilkite į lėkštes ir įdėkite po kelis žuvų kukulius. Pagardinkite grietine arba natūraliu jogurtu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba
Receptas: Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 15
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 500.00 g
Pomidorai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 3.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Miltai: 2.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 arbat. š. (arba grietinėle nebūtina)
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, viską pakepkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje. Įberkite miltų ir maišydami dar pakepkite.

2. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kubeliais supjaustykite pomidorus. Į puodą supilkite sultinį. Į jį sudėkite saldžiąsias paprikas, pomidorus ir pakepintus svogūnus su česnakais. Viską sumaišykite ir virkite 25 minutes. Sriubą paskaninkite druska, juodaisiais pipirais, čiobreliais, aitriosiomis paprikomis.

3. Puodą nukelkite nuo ugnies ir trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Jei norite, galite paskaninti ją šlakeliu grietinėlės arba grietinės.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti
Pomidorų sriuba
Receptas: Indiška pomidorų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 41
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg
Obuoliai: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (smulkiai sutarkuotas, 2,5 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlis)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (smulkiai sukapota, maža paprika, išvalytomis sėklytėmis)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malti kmyniniai)
Kalendros: 2.00 arbat. š. (maltų indiškų, o jei neturite, naudokite europines ir šluotelė šviežių, nuplautų ir smulkiai sukapotų kalendrų)
Sviestas: 4.00 valg. š. (švalytas lydytas sviestas „ghee“)
Asafetida (kvapioji ferula) 2.00 g
Juodieji pipirai: 2.00 g (malti)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Pienas: 400.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (1,5-2)
Kaip gaminti

Šiai be galo gardžiai sriubai, kilusiai iš Indijos Bengali regiono, virti tiks tik labai gerai sunokę minkšti pomidorai. Šiame recepte naudoti įprasti raudonieji, tačiau tokią pačią ne mažiau puikią sriubą galite išvirti ir iš geltonųjų pomidorų. Obuolį rinkitės taip pat minkštą, sultingą, pavyzdžiui, alyvinį. Jei sriuba Jums pasirodytų per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens, o vietoje pieno galite naudoti grietinėlę, tik tuomet įpilkite dar daugiau vandens. Galite parinkti ir kitokį prieskonių derinį, svarbiausia išlaikyti sriubos esmę – pertrinti pomidorai, tirštinti miltų padažu.

1. Pomidorus nuplaukite, išimkite kotelio vietą ir stambiai supjaustykite. Nuplaukite obuolį, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus išvalyto lydyto sviesto. Kai sviestas įkais, sudėkite lauro lapus, asafetidą, aitriąją papriką, imbierą, cinamono lazdelę, maltą kmyninį kuminą ir maltą kalendrą.

3. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių ir sukrėskite supjaustytus pomidorus bei obuolį. Pasūdykite, suberkite cukrų ir maltus juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite uždengę keptuvę 20-25 min., kol pomidorai suminkštės ir sukris.

4. Tuo metu kitoje mažoje keptuvėje išlydykite ir įkaitinkite likusį išvalytą lydytą sviestą. Kai šis įkais, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Iš lėto pilkite pieną intensyviai maišydami arba plakdami rankiniu plaktuvu. Kai padažas užvirs, taps vienalytis ir sutirštės, nukaiskite.

5. Pomidorų masę pertrinkite per sietelį į puodą, pertrintą tyrę užkaiskite. Likusias pomidorų odeles ir sėklas išmeskite. Kai tyrė pradės kunkuliuoti, įmaišykite miltų-pieno padažą ir sudėkite kapotus kalendros žalumynus. Tuoj pat nukaiskite. Patiekite dar karštą su plokščiąja indiška duona, pūstiniais arba „samosais“. Pagardinkite šlakeliu grietinės.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Veganiška trinta keptų pomidorų sriuba su aromatinėmis žolelėmis ir kokosų aliejumi
Receptas: Veganiška trinta keptų pomidorų sriuba su aromatinėmis žolelėmis ir kokosų aliejumi
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 24
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1300.00 g (apie 10 vidutinio dydžio gerai prinokusių pomidorų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 2.00 valg. š. (kapoti, švieži)
Kokosų aliejus 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (nedidelės skiltelės)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (kapoti, švieži)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.

2. Pomidorų odelę šiek tiek įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Tuomet perpjaukite juos pusiau, sudėkite į gilų kepimo indą (ar skardą), apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir kapotais bazilikais (pasilikite 1 šaukštą bazilikų tolimesnei gamybai).

3. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 1 valandą. Po maždaug 30 minučių pomidorus apverskite ant kito šono. Keptus pomidorus ir išsiskyrusias jų sultis supilkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite.

4. Puode įkaitinkite kokosų aliejų ir jame apkepkite kapotus česnakus, kol jie taps aukso spalvos.

5. Supilkite trintus pomidorus, sudėkite pusę likusių žolelių ir pakaitinkite, kol užvirs. Paskaninkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite likusias aromatines žoleles ir skubiai patiekite.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Suskleisti
Pomidorų sriuba su kiauliena
Receptas: Pomidorų sriuba su kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 41
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 500.00 g (šviežių)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pienas: 300.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 2.00 valg. š. (tirštų pomidorų)
Cukrus: 4.00 arbat. š.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 arbat. š. (keli žiupsniai maltai mėsai skirtų prieskonių)
Vanduo: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite šiltai.

2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde ir pusvalandį kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.

3. Nuskustą morką sutarkuokite. Nuluptą svogūną supjaustykite žiedeliais, sumeskite į gilią keptuvę su įkaitintais riebalais ir 3–4 minutes pakepinkite.

4. Sudėkite verdančiu vandeniu nuplikytus, nuluptus, griežinėliais pjaustytus pomidorus ir maišydama troškinkite 5 minutes. Sumeskite atskiroje keptuvėje iki minkštumo pakepintas juostelėmis pjaustytas paprikas ir maišydama troškinkite dar 5 minutes.

5. Giliame puode užvirinkite vandenį su pienu ir trim šaukšteliais cukraus. Suberkite bazilikus, pipirus, likusį cukrų, sudėkite trintus česnakus ir maišydama porą minučių pavirinkite. Sudėkite troškintas daržoves, supilkite pomidorų sultis ir virkite 10 minučių. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Sudėkite ryžius ir išmaišykite.

6. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, į kiekvieną įkrėskite po šaukštą natūralaus jogurto, įdėkite po kelis keptus kukulius ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
Receptas: Pomidorų sriuba su kukulaičiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 54
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 600.00 g (šviežių arba konservuotų be odelių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Jautiena: 100.00 g (ir kiaulienos faršo, perpus maišyto)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Čiobreliai: 5.00 g (šakelė džiovintų)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Ryžius suberkite į 0,5  litro verdančio sultinio. Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite.

2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus susmulkinkite. Jei pasirinkote konservuotus be odelių, juos tereiks susmulkinti.

3. Nuluptus svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite 0,5 l sultinio.

4. Daržovių masę troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., sukrėskite į plakimo indą. Išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.

5. Iš paruošto faršo formuokite kululaičius, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tada berkite į nedidelį kiekį sūdyto verdančio vandens ir patroškinkite.

6. Į puodą arba gilią keptuvę sukrėskite trintą pomidorų masę, ryžius, suberkite bazilikus, supilkite grietinėlę, suberkite kukulaičius. Troškinkite apie 10 minučių.

7. Patiekite su skrudinta baltos duonos riekele.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas