Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rojus smaguriams: grilyje kepta jautienos sprandinė ir šokoladinis pyragas su ledais

Vasara – toks laikas, kai leidžiame sau ilgiau pamiegoti, stengiamės kuo daugiau pailsėti ir, žinoma, pasmaguriauti. TV laidoje „Skaniai ir paprastai“ jos vedėjas Gediminas Endriukaitis pristatė du nuostabius patiekalus, kurie tikrai paįvairins jūsų valgiaraštį.
Patiekalai vasaros savaitgaliui
Patiekalai vasaros savaitgaliui / TV3 nuotr.

Brandinta jautienos sprandinė su žaliuoju padažu ir daržovėmis

Ingredientai:

  • 600 g brandintos jautienos sprandinės;
  • 50 g alyvuogių aliejaus;
  • 50 g šviežios kalendros;
  • 100 g šviežių petražolių;
  • 2–3 skiltelės šviežio česnako;
  • 0,5 žaliosios citrinos;
  • 4–6 japoniški baklažanai;
  • 1–2 raudonosios saldžiosios paprikos;
  • 1–2 geltonosios saldžiosios paprikos;
  • 1–2 cukinijos;
  • keli šlakeliai baltojo balzaminio acto;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis pipirų.

Gaminimas:

1. Susmulkinkite kalendrą, petražoles, česnaką, sudėkite į trynimui skirtą indą, įspauskite pusę žaliosios citrinos ir šiek tiek patrinkite. Tada įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Jautienos sprandinę pabarstykite šviežiai maltais pipirais, druska, užpilkite keletą šlakelių alyvuogių aliejaus ir palikite keletui minučių pasimarinauoti.

3. Japonišką baklažaną, saldžiąsias paprikas bei cukiniją švariai nuvalykite, stambiai supjaustykite ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

4. Mėsą kepkite iki 200°C laipsnių įkaitintame grilyje. Kiekvieną jautienos pusę apkepkite po 2–3 minutes, nuimkite nuo grilio ir palikite 5 minutes „pailsėti“. Tada ant grilio pakepkite daržoves, o iškepusias – pabarstykite druska, pipirais ir pašlakstykite baltuoju balzaminiu actu.

5. Keptą jautienos sprandinę patiekite su žaliuoju padažu bei grilintomis daržovėmis.

TV3 nuotr./Brandinta jautienos sprandinė su žaliuoju padažu ir daržovėmis
TV3 nuotr./Brandinta jautienos sprandinė su žaliuoju padažu ir daržovėmis

Juodojo šokolado pyragas su greitai paruošiamais ledais

Ingredientai:

pyragui:

  • 40 g juodojo šokolado;
  • 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus su citrina;
  • 80 g rudojo cukraus;
  • 25 g natūralių kakavos miltelių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 60 g greito paruošimo sorgų košės;
  • 2 g kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos.

ledams:

  • 2 bananai;
  • 2 valg. šaukšt. greito paruošimo sorgų košės;
  • 1 stiklinė kokosų pieno;
  • 1 valg. šaukšt. žemės riešutų sviesto.

Gaminimas

1. Ant puode įkaitinto vandens uždėkite karščiui atsparų indą ir į jį sudėkite juodąjį šokoladą, rudąjį cukrų, kakavos miltelius ir alyvuogių aliejų. Iš lėto kaitinkite ir išmaišykite iki vientisos masės.

2. Nuimkite nuo puodo su vandeniu ir į masę įmuškite po vieną kiaušinį bei išmaišykite.

3. Į kitą indą suberkite birius produktus – greito paruošimo sorgų košę, kepimo miltelius bei druską. Išmaišykite ir suberkite į šokolado masę ir gerai permaišykite.

4. Sudėkite masę į kepimui skirtus indelius ir kepkite apie 20 minučių iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

5. Ledams nulupkite bananus, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į šaldymo indelį ir padėkite į šaldymo kamerą.

6. Į maišymui skirtą indą suberkite greito paruošimo sorgų košę, užpilkite kokosų pienu, išmaišykite bei palikite išbrinkti.

7. Į smulkintuvą sudėkite šaldytus bananų gabalėlius, kokoso piene išbrinkusią sorgų košę ir žemės riešutų sviestą bei viską gerai susmulkinkite.

8. Pyragui iškepus, šiek tiek palaukite, kol jis atvės, šalia ar ant jo dėkite paruoštus ledus bei pabarstykite skrudintais žemės riešutais.

TV3 nuotr./Šokoladinis pyragas su ledais
TV3 nuotr./Šokoladinis pyragas su ledais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų