Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rožinei popietei – trinta burokėlių sriuba

Jei pabodo įprastos sriubos, verta išmėginti trintų burokėlių sriubą. Ji šiek tiek salstelėjusi ir pasižyminti labai gražia spalva. Kreminė tekstūra pakerės ir didžiausius skeptikus, tiesiog išdrįskite nuspalvinti pavakarę ryškiau nei įprasta.
Šalta burokėlių sriuba
Šalta burokėlių sriuba / Vida Press nuotr.

Trintai burokėlių sriubai reikės:

  • 4 vidutinio dydžio burokų (nuluptų);

  • 2 bulvių (nuluptų);

  • 3 česnako skiltelių;

  • 1 svogūno;

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;

  • 1 šaukštelio druskos;

  • 1 šaukštelio kumino prieskonių;

  • 1 šaukštelio malto imbiero;

  • Žiupsnio pipirų;

  • 2 šaukštų šviežios citrinos sulčių;

  • 1 šaukštelio obuolių acto.

Kaip gaminti:

  1. Burokus ir bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.

  2. Nulupti ir susmulkinti svogūną bei česnako skilteles.

  3. Į virimo puodą įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus ir apie 3-4 šaukštus vandens, suberti smulkintus svogūnus ir česnakus, pakepti, kol suminkštės.

  4. Į tą patį virimo puodą sudėti pjaustytus burokus ir bulves. Užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų visas daržoves. Kartu sudėti ir druską, išmaišyti.

  5. Daržoves virti ant silpnos ugnies apie 25-30 minučių arba kol burokai bus minkšti.

  6. Daržovėms išvirus, įmaišyti prieskonius ir palikti kelias minutes pravėsti.

  7. Visas daržoves sumalti rankiniu ar kitu turimu trintuvu iki vientisos masės. Sriubą galima patiekti su grietinėle.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?