Trintai burokėlių sriubai reikės:
-
4 vidutinio dydžio burokų (nuluptų);
-
2 bulvių (nuluptų);
-
3 česnako skiltelių;
-
1 svogūno;
-
1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
-
1 šaukštelio druskos;
-
1 šaukštelio kumino prieskonių;
-
1 šaukštelio malto imbiero;
-
Žiupsnio pipirų;
-
2 šaukštų šviežios citrinos sulčių;
-
1 šaukštelio obuolių acto.
Kaip gaminti:
-
Burokus ir bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
-
Nulupti ir susmulkinti svogūną bei česnako skilteles.
-
Į virimo puodą įpilti šaukštą alyvuogių aliejaus ir apie 3-4 šaukštus vandens, suberti smulkintus svogūnus ir česnakus, pakepti, kol suminkštės.
-
Į tą patį virimo puodą sudėti pjaustytus burokus ir bulves. Užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų visas daržoves. Kartu sudėti ir druską, išmaišyti.
-
Daržoves virti ant silpnos ugnies apie 25-30 minučių arba kol burokai bus minkšti.
-
Daržovėms išvirus, įmaišyti prieskonius ir palikti kelias minutes pravėsti.
-
Visas daržoves sumalti rankiniu ar kitu turimu trintuvu iki vientisos masės. Sriubą galima patiekti su grietinėle.
Skanaus!