Tik šį šeštadienį 1 kg šviežios kiaulienos sprandinės be kaulų įsigysite tik už 3,79 Eur. Vis dar gyvenantiems vasaros akimirkų prisiminimais, ją primins nektarinai. Juos „Lidl“ parduotuvėse įsigysite už 1,99 Eur už kilogramą. Savo pirkinių krepšelį galėsite papildyti ir „Alesto“ graikiniais gliaudytais riešutais, kurių 200 g pakuotė kainuos vos 1,79 Eur. „Superšeštadienio“ metu, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, 175 g „Pilos“ sviesto pakuotę įsisgysite vos už 1,49 Eur.
Ypatingo skonio kiaulienos sprandinė su bulvėmis
Šį savaitgalį norintiems pasimėgauti itin komfortišku maisto, „Lidl“ ekspertai rekomenduoja pasigaminti ypatingo skonio kiaulienos sprandinę, kuri taps tikru vakarienės hitu. Minkšta mėsa, gaivūs skoniai ir sotus garnyras nudžiugins kiekvieną valgantį.
Jums reikės:
- 1,5 kg kiaulienos sprandinės be kaulų;
- 2 didesnių svogūnų;
- 1 česnako;
- 2 v. š. pomidorų pastos;
- 3 v. š. sojų padažo;
- 3 v. š. graikiško jogurto;
- 3 a. š. grūdėtų garstyčių;
- 1 kg bulvių;
- Šlakelio alyvuogių aliejaus;
- Druskos, pipirų ir mėsos prieskonių pagal skonį;
- Mėgstamų daržovių garnyrui.
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus, viską sudėkite į dubenį. Į tą patį dubenį įberkite druskos, mėsos prieskonių, pipirų, įdėkite pomidorų pastos, įpilkite sojų padažo ir viską gerai sumaišykite.
Kiaulienos sprandinėje maždaug kas 1,5 cm padarykite riekelių įpjovas – maždaug 1,5 cm pločio, palikite maždaug 2 cm nenupjautos mėsos. Mėsą įtrinkite pasiruoštu marinatu ir perkelkite į gilesnį dubenį. Mėsa uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis 3–4 val.
Nuskuskite ir nuplaukite bulves. Kiekvieną bulvę įpjaukite juostelėmis skersai ir išilgai, bet nenupjaukite iki galo. Supjaustytas bulves dėkite į dubenį. Ant bulvių užberkite druskos, pipirų bei įpilkite alyvuogių aliejaus.
Dubenėlyje sumaišykite graikišką jogurtą, grūdėtas garstyčias. Paruoštu padažu įtrinkite mėsą.
Į kepimo skardą patieskite kepimo popierių. Marinuotą ir padažu apteptą mėsą įdėkite į kepimo skardą, o aplink išdėliokite bulves.
Mėsą ir bulves uždenkite kepimo popieriumi. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą su funkcija „viršus ir apačia“, be vėjelio. Po valandos nuo mėsos ir bulvių nuimkite kepimo popierių ir šaukite atgal į įkaitintą orkaitę bei kepkite 20–30 minučių, tačiau įjungę ventiliatoriaus funkciją.
Iškeptą mėsą ir bulves išimkite, leiskite kiek pastovėti. Prie paruošto patiekalo patiekite savo mėgstamų daržovių.
Rudeninis biskvitinis nektarinų pyragas
Po tikrai sočių pietų desertui puikiai tiks lengvas ir gardus nektarinų pyragas, kuriuo galėsite pavaišinti visą šeimą.
Jam paruošti reikės:
- 150 g cukraus;
- 125 g minkšto sviesto;
- 140 g miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- Žiupsnelio druskos;
- 2 didelių kiaušinių;
- 3 nektarinų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Cukrų išplakite su minkštu sviestu, kol masė taps puri ir balta, tuomet po vieną įplakite kiaušinius.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Mišinį įmaišykite į cukraus ir sviesto plakinį, kol neliks sausų miltų.
Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą 22 cm. skersmens dydžio kepimo indą.
Ant viršaus išdėliokite skiltelėmis supjaustytus nektarinus, juos apšlakstykite citrinos sultimis, apibarstyti cinamonu ir cukrumi.
Kepkite apie 1 valandą arba kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
Iškepusį pyragą atvėsinkite, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Skanaus!